Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20232024202520262027 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 15:35

Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):ким працюють ваші знайомі, що 25-30 т грн - це стеля?

Та максимально різні сфери, основа - це освітяни й інженери. Але є й будівельники, аграрії і т.д. Вище стелі виходять виключно в режимі заробітчанства, в т.ч. й ІТ. А ще нещодавно стало дуже дивним відкриттям для мене, що колеги вийшли на ринок репетиторства для Британії, США, і т.д. і почали там заробляти достойні ЗП, побільше навіть ніж ІТ (20-30Є / годину)

а тепер давай подивимось на класичні приклади як бідкаються в Україні.

освітяни ЗВО. так проблемна категорія в нашій країні. бо держава не може забезпечити високій рівень зп. а в реалі? початок важкий. чому я не пішов свого часі цією стежкою - перші три роки, поки вчишся в аспірантурі, треба щось хтось тебе утримував - частіше всього батьки. а потім вже є різні варіанти. є гранти, можна писати дисертації та дипломи (є таке явище, хоч й не зовсім гарне), про студентів вже мовчу. й загалом там будуть зовсім інші цифри. тому казати лише про офіційну зп - це лукавити.

будівельники - здається там взагалі Клондайк. важка робота. чи ваші знайомі лишаються на найнижчих щаблях? - бо є майстри, виконроби й так далі.

по конструкторах - знаю непоодинокі випадки 30-40 т грн. головні - 50-60. так звісно, є конструктора, які отримують й менше - 20 т грн. але знову ж таки - а чому б не зростати? просто ця посада зараз зменшується, як й взагалі інженери. багато молоді їде за кордон по профілю. але ті, хто залишаються - більше можливостей. ;)

Імена, паролі, явки де ЗП по 30-40 к.?!Якраз малого на англійську завозив, зустрів бувшого колегу по ЛАЗу. Зара на Електроні трамваї розробляє, які Доля не спішить для міста закуповувати. 10 к на руки, правда онлайн, але декілька раз на місяць все одно мусить в Рясне на офіс їздити.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 15:38

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt писал(а):Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити. 😏

Я вже писав, про те, що дуже великий розрив менталітету між студентами, які були років 5-10-20 тому, і тими, які є зараз. Але і сучасних виявляється можна використовувати в роботі. Нещодавно один колега поділився досвідом який працює: їм головне наобіцяти "золоті гори" (в дусі: зробите всі лабки - навчитесь на крипті впізнавати шаблони і будете на трейдингу заробляти х10 в місяць, чи напишете свого конкурента ChatGPT тільки без цензури ) і тоді вони за тиждень виконують місячний план. А якщо з ними, як з нормальними людьми, робити цілепокладання по SMART, то закинуть на середині шляху і результату не буде.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 988 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 15:48

Дюрі-бачі писал(а):
  Bolt писал(а):Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити. 😏

Я вже писав, про те, що дуже великий розрив менталітету між студентами, які були років 5-10-20 тому, і тими, які є зараз. Але і сучасних виявляється можна використовувати в роботі. Нещодавно один колега поділився досвідом який працює: їм головне наобіцяти "золоті гори" (в дусі: зробите всі лабки - навчитесь на крипті впізнавати шаблони і будете на трейдингу заробляти х10 в місяць, чи напишете свого конкурента ChatGPT тільки без цензури ) і тоді вони за тиждень виконують місячний план. А якщо з ними, як з нормальними людьми, робити цілепокладання по SMART, то закинуть на середині шляху і результату не буде.

Тому таких стар х пердуніч на работу не беруть. Не вірять в казки про світле майбутнє
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 18:38

Shaman писал(а):
  BIGor писал(а):
  Shaman писал(а):підкажіть, зварювальник за рік зможе добре навчитися? чи це мало часу, й я погарячкував :oops: робочий на монолітному будівництві...

та й у Вашому ІТ теж 8)

Чого ж всі не йдуть в зварювальники та ІТ-шники? Спитайте касира чи вантажника АТБ.

за цим цитуванням вже загубилося, з чого все починалося. :D

пан Akurt навів приклад, як добре може влаштуватися в Канаді людина 21 рік без освіти, без досвіду роботи. але на роботі будівельником десь за Полярним колом. я навів потенційний приклад в Україні. якщо подивитися життя касира у Канаді, буде вже не так цікаво.

я про що - людина, яка швидка досягає успіхів в еміграції, й в Україні би чогось досягла б. а якщо рівень людини вантажник чи касир в АТБ - за кордоном буде теж саме...

Вы несколько ошибаетесь.
И ошибаетесь по причине своих комплексов.
Вы зациклены на социальном положении и карьере.
Но если человека в Украине устраивает позиция грузчика или кассира в АТБ, то, скорей всего эта-же позиция его устроит и в эмиграции.
Не буду говорить про то, чего не знаю, то есть о грузчиках в Австрии и кассирах в Вене, так как никогда там не был, но если говорить о том, что знаю, тто мой бывший подчиненный пока не получил разрешение на работу, работал мувером, то есть грузчиком. Зарабатывал от 300 до 500 долларов в день. Можете посчитать его заработки. И это кэш. Налоги он с них не платил.
Насчет карьеры...я уже писал, что после 3-х лет кассиром в местном условном АТБ, можно податься на позицию кассира банка, а там уже как повезет и на что хватит способностей.
Поверьте, любой грузчик и кассир в АТБ в Украине не будет иметь того качества жизни как на аналогичной работе в США.
Как сказал бывший киевлянин Максим (огромный чувак, совладелец мувинговой компании) из мувинга надо или вовремя уйти, заработав денег или начинать свой мувинговый бизнес. Его ребята (мексы) за 4 часа и тысячу долларов перевезли вещи из одного района НЙ в другой.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 18:49

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо.

От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства
1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля.
2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?

Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности.
В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния.
Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты.
Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга.
У нее была зарплата 600 гривен в месяц .
Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 18:57

akurt писал(а):Ну не все так погано в цьому житті.

Зараз 12-25 I рівно 20 хвилин тому завершилася розмова з нашим українцем, який мешкає останні 5 років в маленькому містечку Santa Clara (CA).
Вперше в житті мені вдалося дізнатися по неймовірне: людина, яка мешкає в США, призналася, скільки грошей вона реально заробляє.
Записуйте:
- 2 рази на рік отримує акції свого підприємства на суму 2*105000$=210 000$. Акції вільно купуються та продаються. Кількість акцій, які отримує у власність, визначається їх ціною на момент транзакції.
- живими грошима: 190 000$ на рік.
Разом прибуток за рік 210 000+190 000=400 000$ на рік.
Це всього в 4 рази більше, ніж пан Денік пропонує вам вимагати за роботу за Північним колом.

Я-бы сказал, что этот пример релевантен тому, как кто-то сидит в офисе предприятия ахметова и вокруг него все ПОЛУЧАЮТ не менее 100 кгрн в месяц. И для него большое удивление узнать, что кто-то работает за 10 кгрн в месяц.
Все-таки, 400Куе в год - это высший средний класс. "Не только лишь все могут это делать".
ЧТо интересно, что на 200 куе что на 400 будет примерно одно и то-же качество жизни. Разной будет сумма, которая будет оставаться на счете после всех экспенсес.
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 19:16

rjkz писал(а):ЧТо интересно, что на 200 куе что на 400 будет примерно одно и то-же качество жизни. Разной будет сумма, которая будет оставаться на счете после всех экспенсес.

Правильное замечание. Добавлю, что указанные люди видят (аккуратно и шепотом скажу - чтобы не спугнуть) - «имеют перспективу».
Сегодня у того же человека спрашиваю - наш украинец:
- А что это ты зачастил в Лас Вегас?
- Так а чего же мне не летать: там скоро 1/2 населения наши украинцы будут: налогов нет, аренда квартиры просто из серии «Люкс шикарный» - 1800$ в месяц.
Меня с женой встречает друг в аэропорту на дорогом авто - со своей девушкой и кормят в очень приличном ресторане…
- Хм, это что еще за друг?
- (имя удалено)
- И что - у него дорогое авто??
- Взял в лизинг новое BMW почти за 100 000$.
- Так ты же говорил, что его уволили с работы?
- Ну да, уволили. Так почти одновременно его девушку взяли на работу, потому материально они никак не пострадали…
- А, ну тогда можно летать в Лас Вегас на выходные, конечно… понимаю…
Последний раз редактировалось akurt Сб 06 апр, 2024 19:17, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 19:16

Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):ким працюють ваші знайомі, що 25-30 т грн - це стеля?

Та максимально різні сфери, основа - це освітяни й інженери. Але є й будівельники, аграрії і т.д. Вище стелі виходять виключно в режимі заробітчанства, в т.ч. й ІТ. А ще нещодавно стало дуже дивним відкриттям для мене, що колеги вийшли на ринок репетиторства для Британії, США, і т.д. і почали там заробляти достойні ЗП, побільше навіть ніж ІТ (20-30Є / годину)

а тепер давай подивимось на класичні приклади як бідкаються в Україні.

освітяни ЗВО. так проблемна категорія в нашій країні. бо держава не може забезпечити високій рівень зп. а в реалі? початок важкий. чому я не пішов свого часі цією стежкою - перші три роки, поки вчишся в аспірантурі, треба щось хтось тебе утримував - частіше всього батьки. а потім вже є різні варіанти. є гранти, можна писати дисертації та дипломи (є таке явище, хоч й не зовсім гарне), про студентів вже мовчу. й загалом там будуть зовсім інші цифри. тому казати лише про офіційну зп - це лукавити.

будівельники - здається там взагалі Клондайк. важка робота. чи ваші знайомі лишаються на найнижчих щаблях? - бо є майстри, виконроби й так далі.

по конструкторах - знаю непоодинокі випадки 30-40 т грн. головні - 50-60. так звісно, є конструктора, які отримують й менше - 20 т грн. але знову ж таки - а чому б не зростати? просто ця посада зараз зменшується, як й взагалі інженери. багато молоді їде за кордон по профілю. але ті, хто залишаються - більше можливостей. ;)

Строители.
Рабочим платятся более-менее (по украинским меракам) зарплаты только в периоды строительного бума и в условиях дефицита рабочих специальностей (как после открытия безвиза все ломанулись за бугор, так оставшимся таки платили чуть больше), но и они первые в очереди на "свежий воздух" как не будет работы/объекта/очередной кризис.
Прораб - это инженер-строитель с дипломом ВУЗа, за который он реально отпахал 5 лет. Да, в Украине не всегда в прорабы берут людей после вузов, часто-густо это рабочие, которые научились технологическим процессам, могут заказать материалы и посчитать смету. Но это в очень узких специальностях.
Прорабам на самом деле много не платят. Перед моим отъездом один знакомый прораб пытался найти работу - больше 1 куе на управлении большими объектами (строительство известных ЖК в Киеве) не давали. Другое дело, что в таких условиях люди пытаются такие несправедливости исправить на свой лад.
Сметчики и проектанты - очень зависит от места, но там даже до прорабской зарплаты далеко. Бывают исключения, если что называется, "попасть в струю".
Так что не надо про зароботки в строительстве рассказывать сказки.
Есть еще "работа на себя", то это как повезет - на жирном объекте в хорошие времена можно было действительно хорощо зарабатывать, Только такое бывает далеко не все время.
Это не "ходить на работу, чтобы получать зарплату". :mrgreen:
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 19:21

rjkz писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо.

От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства
1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля.
2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?

Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности.
В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния.
Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты.
Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга.
У нее была зарплата 600 гривен в месяц .
Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.

ЕМНИП в 2005 году у меня была ЗП, что-то порядка 700-800 грн, потом год на бирже тусовался, потом уже на ЛАЗе конструктором с 2008 порядка 1300 на руки.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 19:23

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt писал(а):ЕМНИП в 2005 году у меня была ЗП, что-то порядка 700-800 грн, потом год на бирже тусовался, потом уже на ЛАЗе конструктором с 2008 порядка 1300 на руки.

Відкрив дані мами: ріст зарплати за 2005 рік з 600 до 1800 грн, в 2008 вже 3500 стабільно...
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Сб 06 апр, 2024 19:26, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 988 раз.

1
  #<1 ... 20232024202520262027 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама