Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20432044204520462047 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Чт 11 апр, 2024 20:00

Ну так дивлячись же яка оренда.
Мені називали цифри оренди квартир в Сан Францисько в діапазоні 4500…6500$.
В розмові в авто говорили про приватний будинок, то назвали цифру в 10 000$.
Але я писав: таку цифру назвав не лендлорд і не власник, а «стандартний» орендар.
Звідки він її взяв я не знаю.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 11 апр, 2024 20:22

akurt писал(а):в Каліфорнії нерухомість дорога і виплата за приватний будинок в іпотеку може складати 10 000$ за місяць. В той же час оренда такого будинка не буде перевищувати 5 000$. І тому тоді краще брати такий будинок в оренду.
Це те, що я почув від «наших».
Я також якось рахував для "непафосної" частини Європи. Виходило, що відсотки по іпотеці вирівнюються із орендною платою приблизно на половині вартості квартири. А ще ж можуть бути всілякі комісії, та обов'язково будуть страховки від "правильних" компаній. Але ж і це не все, адже за бажання сплачувати відсотки на рівні оренди, треба ж мати (і одразу віддати) другу половину вартості. Ці гроші, покладені просто в банк на рахунок, дадуть дохід ще відсотків 20-25 оренди, таким чином точка балансу стає на ще меншій частці в іпотеці. А там вже якось, мабуть, є сенс назбирати повну вартість, бо брати в іпотеку якусь смішну частку - то більше головняків, аніж користі. Але так було не завжди. І я не дуже розумію причини, з яких таке відбувається, і чому продовжується, а не вирівнюється якимось чином.
M-Audio

С нами с: 23.03.11
Благодарил (а): 667 раз.

2
4
1
Сообщение Добавлено: Чт 11 апр, 2024 20:58

Може кому стане в нагоді:
Italy has launched its digital nomad visa: Here’s who is eligible and how to apply
https://www.euronews.com/travel/2024/04 ... -to-an-exp
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 11 апр, 2024 23:49

M-Audio писал(а):
  akurt писал(а):в Каліфорнії нерухомість дорога і виплата за приватний будинок в іпотеку може складати 10 000$ за місяць. В той же час оренда такого будинка не буде перевищувати 5 000$. І тому тоді краще брати такий будинок в оренду.
Це те, що я почув від «наших».
Я також якось рахував для "непафосної" частини Європи. Виходило, що відсотки по іпотеці вирівнюються із орендною платою приблизно на половині вартості квартири. А ще ж можуть бути всілякі комісії, та обов'язково будуть страховки від "правильних" компаній. Але ж і це не все, адже за бажання сплачувати відсотки на рівні оренди, треба ж мати (і одразу віддати) другу половину вартості. Ці гроші, покладені просто в банк на рахунок, дадуть дохід ще відсотків 20-25 оренди, таким чином точка балансу стає на ще меншій частці в іпотеці. А там вже якось, мабуть, є сенс назбирати повну вартість, бо брати в іпотеку якусь смішну частку - то більше головняків, аніж користі. Але так було не завжди. І я не дуже розумію причини, з яких таке відбувається, і чому продовжується, а не вирівнюється якимось чином.

Во время ковида был момент, когда цены упали, а потом еще и снизили %% по мортгилжу.Менее 3%. У меня несколько знакомых перефинансировались под 2,71%, а мой предшественник взял дом в НДж.
Вот кто в тот момент был готов и решился, тот в выигрыше.
Потом начали поднимать учетку, и сейчас мортгиджи в 6-7%. А цены снизились немного в НЙ из которого много уехало, а во Флориде и НДж выросли.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 00:14

rjkz писал(а):Во время ковида был момент, когда цены упали, а потом еще и снизили %% по мортгилжу.Менее 3%. У меня несколько знакомых перефинансировались под 2,71%, а мой предшественник взял дом в НДж.
Потом начали поднимать учетку, и сейчас мортгиджи в 6-7%. А цены снизились немного в НЙ из которого много уехало, а во Флориде и НДж выросли.

При 7% возникает интересная ситуация...
За домик в Ю.Каролине стоимостью 400 000 необходимо выплатить ипотеки в 1 400 000 :shock:
При этом, будет ли он через 30 лет стоить 1,5 миллиона - большой вопрос.
LEXX

С нами с: 11.03.14
Благодарил (а): 8 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 03:27

LEXX писал(а):
  rjkz писал(а):Во время ковида был момент, когда цены упали, а потом еще и снизили %% по мортгилжу.Менее 3%. У меня несколько знакомых перефинансировались под 2,71%, а мой предшественник взял дом в НДж.

При 7% возникает интересная ситуация...
За домик в Ю.Каролине стоимостью 400 000 необходимо выплатить ипотеки в 1 400 000 :shock:
При этом, будет ли он через 30 лет стоить 1,5 миллиона - большой вопрос.

rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 05:04

Дюрі-бачі писал(а):
  akurt писал(а):виплата за приватний будинок в іпотеку може складати 10 000$ за місяць. В той же час оренда такого будинка не буде перевищувати 5 000$.
В мене виникає тільки одне питання: лендлорд взагалі з головою не дружить?

Оскільки питання щодо виплати за кредитом на житло викликало жваве обговорення, та - крім того з"явилися "страшилки" про 400 000 доларів, викинутих мабуть "в трубу", то отримав уточнення про 10 000 доларів на місяць:
- 10 000 доларів на місяць - цифра, названа мною, є майже правильною; реально - 9 200 доларів на місяць.
- в кредит куплено житловий будинок ринковою ціною в 1 300 000 доларів США.
- час купівлі: лютий 2024 року;
- місце розташування будинка: місто San Diego (CA).
- кредит на 25 років.
- покупець: хлопець 28 років, випускник University of California.
- у минулому - іноземець, на третьому курсі університету оженився на громадянці США. Через 3 роки отримав громадянство США.
- працює в компанії Apple.
- з головою - як можна бачити - "дружить".
- на моє запитання: чи не важко віддавати за важке ярмо "кредитного рабства" 9 200 доларів на місяць для того, щоби зараз жити пристойно, а не в іншому житті - отримав відповідь з подивом: "Так і чоловік, і жінка ж працюють..."
- теща власника - рієлтор. Не думаю, що дала зятю погану пораду інвестувати та тягнути на собі ярмо "кредитного рабства".

P.S. Якщо я не помиляюся, то "переплата" буде складати близько 1,5 мільйона доларів США за 25 років. Як бачите, людей це ніяк не лякає.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 07:55

akurt в мене тільки одне запитання: навіщо цей будинок здавати за 5k в аренду?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 09:19

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz писал(а):Сейчас, действительно, ситуация, когда платежи по мортгиджу значительно выше рента.
Но так будет не всегда.
И когда ставка понизится, то цены вырастут.
Поэтому в покупке такой есть смысл даже если в течении года-двух иметь лосс.
Через пару лет перефинансируется под 3-4%, и будет владеть домом который с 350 куе поднимется, скажем, до 450.
Ну и рент дома, который реально стоит 350 куе, это где-то с 2500.
Кроме того, выплачивая мортгидж будет иметь списания с налогов.

Поки що це - ваші інфантильні мрії.
https://ru.investing.com/analysis/article-200312298
Березнева річна інфляція виросла до 3.5%. Імовірність зниження ставки в червні оцінюється в 17%. І це поки що до нових ударів Малюка та Буданова по НПЗ на росії.
Джонсон ще тиждент повийобується - і дрони по НПЗ орків прилетять. Буде під вибори в США Брент по 100, ставка ФРС так і лишиться 5.5%. 10 річні папери знову виростуть понад 4.5%. Про дефіцит бюджету і співвідношення держборгу до ВВП доведеться лиш здогатуватись.
Дкмаю за 2 роки буде актуально поговорка:
Спасибі жителям Техаса за президента 3,14***...
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 09:24

Re: Еміграція, заробітчанство

Denik писал(а):10 річні папери знову виростуть понад 4.5%.

Вже виросли до 4.55%
https://ru.investing.com/rates-bonds/u. ... bond-yield
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
  #<1 ... 20432044204520462047 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама