Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20472048204920502051 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 12:12

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):що переважна більшість форумчан, яка думає, де вкласти кошти, заробітчанством не займалася

Невже тут так мало ІТ-шників. Чи серед ІТ багато працює на місцеві компанії, скажімо Приват?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 12:21

Розповідав тут про родичів, які їздили в Німеччину за допомогою. Схоже схемі скоро настане кінець: Німці вже заборонили знімати готівку із карток допомоги, тому закупились в магазині горілкою, яку потім перепродали в Україні. Тому за поїздку вийшло не 300, а трохи більше 200 євро.
А тепер попереджують, що скоро з них не можна буде купувати в звичайних магазинах, а тільки в деяких спеціальних (як наша е-підтримка на старті, напевно)...
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 12:59

Дюрі-бачі писал(а):Розповідав тут про родичів, які їздили в Німеччину за допомогою. Схоже схемі скоро настане кінець: Німці вже заборонили знімати готівку із карток допомоги, тому закупились в магазині горілкою, яку потім перепродали в Україні. Тому за поїздку вийшло не 300, а трохи більше 200 євро.
А тепер попереджують, що скоро з них не можна буде купувати в звичайних магазинах, а тільки в деяких спеціальних (як наша е-підтримка на старті, напевно)...

Аккурат после вашего рассказа закрыли ))) теперь посредникам новые лазейки искать...
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 13:05

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):що переважна більшість форумчан, яка думає, де вкласти кошти, заробітчанством не займалася

Невже тут так мало ІТ-шників. Чи серед ІТ багато працює на місцеві компанії, скажімо Приват?

я забув, що ви ІТ дорівнюєте до заробітчанства. як на мене некоректно, це більше експорт послуг. а заробітчанство - це коли людина виїздить - це різні речі.

й все одно, переважна більшість форумчан гроші заробила й не в ІТ. мої знайомі ІТшники не надто цікавляться інвестиціями. вони витрачають час більше ефективно - на свою роботу. :)
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 13:17

Shaman писал(а):я забув, що ви ІТ дорівнюєте до заробітчанства.

Далеко не все ІТ - це заробітчанство, тільки аутстафф, аутсорс і робота на іноземні продуктові компанії.
Дехто ж на вітчизняні продуктові компанії працює, зокрема на банки, мобільні оператори. Є ІТ-шники навіть на держ. службі.

Shaman писал(а):а заробітчанство - це коли людина виїздить - це різні речі.

Для мене ключові ознаки заробітчанства 2:
1. Платить іноземний замовник, який потім використовує результати.
2. Гроші витрачаються в Україні.

Shaman писал(а):мої знайомі ІТ-шники не надто цікавляться інвестиціями.
Дивно, дуже дивно. у всіх моїх знайомих ІТ-шників якраз голова почала боліти куди прилаштувати інвестиції. Це до 2022 все було просто: купити 2-3 квартири, збудувати дім, потім ще купити квартири...
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Сб 13 апр, 2024 13:23, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 13:21

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):я забув, що ви ІТ дорівнюєте до заробітчанства.

Далеко не все ІТ - це заробітчанство.
Дехто ж на вітчизняні продуктові компанії працює, зокрема на банки, мобільні оператори. Є ІТ-шники навіть на держ. службі.

ІТ купа, але ви чомусь про них не кажете - бо про них в інеті не розповідають? :D

Нова пошта, Розетка, ба навіть АТБ. перші два без ІТ просто не можуть існувати. а магазини зараз теж використовують ІТ на повну. та великий сільносп без ІТ вже не працює.

ІТ я маю на увазі саме розробку програмного забезпечення на аутсорсі. а так майже весь бізнес має ІТ підрозділи.
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 13:23

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):а заробітчанство - це коли людина виїздить - це різні речі.

Для мене ключові ознаки заробітчанства 2:
1. Платить іноземний замовник, який потім використовує результати.
2. Гроші витрачаються в Україні.

для себе ви можете використовувати будь-які ознаки ;)

а за такою ознакою сільгосп та металургія - теж заробітчанство. ні, це експорт. заробітчанство - це робота саме за кордоном
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 13:26

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):мої знайомі ІТ-шники не надто цікавляться інвестиціями.
Дивно, дуже дивно. у всіх моїх знайомих ІТ-шників якраз голова почала боліти куди прилаштувати інвестиції. Це до 2022 все було просто: купити 2-3 квартири, збудувати дім, потім ще купити квартири...

щось ви активно редагуєте :D

не так швидко, в ІТ не так багато заробляють, щоб оце так робити. за такою схемою - квартира та будинок, та й все ;)
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 13:28

Shaman писал(а):не так швидко, в ІТ не так багато заробляють, щоб оце так робити. за такою схемою - квартира та будинок, та й все

Та ну, до війни квартира в Ужгороді коштувала з ремонтом 50k$. Для заробітчанина це 2 роки. Дім це вже років 5. Тобто 2-3 квартири і дім - це план на 10 років, ну ще треба років 2 додати на старт в індустрії...
Це я якраз описую практичні кейси знайомих, але далеко не всі витримують в такому режимі, зокрема я вже через пів року пішов шукати легших шляхів...
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Сб 13 апр, 2024 16:21

Так, Ужгород ще не так давно був цікавим містом для інвестицій.
Але часи та ситуація змінюються... Є місця більш цікаві...

В аеропорту Мюнхена в середу познайомився з родиною наших українців - я не міг не познайомитися - такої чистої української мови я мабуть ще не чув.
Я себе вважаю носієм української мови - але так як говорив 18-ти річний парубок - то я себе відчував просто учнем-второгодником.
Мама+син+дочка років 13. Батько в Україні в ЗСУ.
Хтось (я не питав про приватні речі) оформив їм виклик за Програмою U4U. Летять в США. Ми так довго говорили біля Gate24 (всі гейти з 20 по 27 - рейси на США) - що моя жінка почала хвилюватися за мене - де це я подівся...
Ну ось: будуть інвестувати в нерухомість США. Цікаво, що навіть якщо ви прибуваєте як просто турист та маєте "в кишені" (бажано в банку) 100 000 доларів - ціна мабуть бабушатника біля метро "Лісова" - то вам сюди (посилання нижче).
Хлопець був в Україні "студентом" якогось вишу та навіть отримував стипендію - якщо я запам"ятав вірно - в 1250 гривень).
Ну ось дивимося. Це відео я випадково знайшов - просто про те місто, куди їхала та родина.
Цікавий момент є на хвилині 13:05: автор розказує, що він залишив в авто ключі та пішов гуляти в парк - ніхто нічого не вкрав. Те саме відбулося зі мною вчора вдень в парку: жінка не закрила авто багажника - ми пішли гуляти - десь годину стояло авто на парковці - просто сором - з повністю відкритим багажником. Все б нічого, але в багажнику крім пакетів для пікніка на природі лежав мій рюкзак в якому цей МакБук плюс готівкою 21 000 доларів. Нічого ніхто не поцупив. Дикуни... :
https://www.youtube.com/watch?v=5eg4QApLQPw
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
  #<1 ... 20472048204920502051 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама