Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Розповідав тут про родичів, які їздили в Німеччину за допомогою. Схоже схемі скоро настане кінець: Німці вже заборонили знімати готівку із карток допомоги, тому закупились в магазині горілкою, яку потім перепродали в Україні. Тому за поїздку вийшло не 300, а трохи більше 200 євро. А тепер попереджують, що скоро з них не можна буде купувати в звичайних магазинах, а тільки в деяких спеціальних (як наша е-підтримка на старті, напевно)...
Дюрі-бачі написав:Розповідав тут про родичів, які їздили в Німеччину за допомогою. Схоже схемі скоро настане кінець: Німці вже заборонили знімати готівку із карток допомоги, тому закупились в магазині горілкою, яку потім перепродали в Україні. Тому за поїздку вийшло не 300, а трохи більше 200 євро. А тепер попереджують, що скоро з них не можна буде купувати в звичайних магазинах, а тільки в деяких спеціальних (як наша е-підтримка на старті, напевно)...
Аккурат после вашего рассказа закрыли ))) теперь посредникам новые лазейки искать...
Shaman написав:що переважна більшість форумчан, яка думає, де вкласти кошти, заробітчанством не займалася
Невже тут так мало ІТ-шників. Чи серед ІТ багато працює на місцеві компанії, скажімо Приват?
я забув, що ви ІТ дорівнюєте до заробітчанства. як на мене некоректно, це більше експорт послуг. а заробітчанство - це коли людина виїздить - це різні речі.
й все одно, переважна більшість форумчан гроші заробила й не в ІТ. мої знайомі ІТшники не надто цікавляться інвестиціями. вони витрачають час більше ефективно - на свою роботу.
Shaman написав:я забув, що ви ІТ дорівнюєте до заробітчанства.
Далеко не все ІТ - це заробітчанство, тільки аутстафф, аутсорс і робота на іноземні продуктові компанії. Дехто ж на вітчизняні продуктові компанії працює, зокрема на банки, мобільні оператори. Є ІТ-шники навіть на держ. службі.
Shaman написав:а заробітчанство - це коли людина виїздить - це різні речі.
Для мене ключові ознаки заробітчанства 2: 1. Платить іноземний замовник, який потім використовує результати. 2. Гроші витрачаються в Україні.
Shaman написав:мої знайомі ІТ-шники не надто цікавляться інвестиціями.
Дивно, дуже дивно. у всіх моїх знайомих ІТ-шників якраз голова почала боліти куди прилаштувати інвестиції. Це до 2022 все було просто: купити 2-3 квартири, збудувати дім, потім ще купити квартири...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 13 кві, 2024 14:23, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:я забув, що ви ІТ дорівнюєте до заробітчанства.
Далеко не все ІТ - це заробітчанство. Дехто ж на вітчизняні продуктові компанії працює, зокрема на банки, мобільні оператори. Є ІТ-шники навіть на держ. службі.
ІТ купа, але ви чомусь про них не кажете - бо про них в інеті не розповідають?
Нова пошта, Розетка, ба навіть АТБ. перші два без ІТ просто не можуть існувати. а магазини зараз теж використовують ІТ на повну. та великий сільносп без ІТ вже не працює.
ІТ я маю на увазі саме розробку програмного забезпечення на аутсорсі. а так майже весь бізнес має ІТ підрозділи.
Shaman написав:мої знайомі ІТ-шники не надто цікавляться інвестиціями.
Дивно, дуже дивно. у всіх моїх знайомих ІТ-шників якраз голова почала боліти куди прилаштувати інвестиції. Це до 2022 все було просто: купити 2-3 квартири, збудувати дім, потім ще купити квартири...
щось ви активно редагуєте
не так швидко, в ІТ не так багато заробляють, щоб оце так робити. за такою схемою - квартира та будинок, та й все
Shaman написав:не так швидко, в ІТ не так багато заробляють, щоб оце так робити. за такою схемою - квартира та будинок, та й все
Та ну, до війни квартира в Ужгороді коштувала з ремонтом 50k$. Для заробітчанина це 2 роки. Дім це вже років 5. Тобто 2-3 квартири і дім - це план на 10 років, ну ще треба років 2 додати на старт в індустрії... Це я якраз описую практичні кейси знайомих, але далеко не всі витримують в такому режимі, зокрема я вже через пів року пішов шукати легших шляхів...
Так, Ужгород ще не так давно був цікавим містом для інвестицій. Але часи та ситуація змінюються... Є місця більш цікаві...
В аеропорту Мюнхена в середу познайомився з родиною наших українців - я не міг не познайомитися - такої чистої української мови я мабуть ще не чув. Я себе вважаю носієм української мови - але так як говорив 18-ти річний парубок - то я себе відчував просто учнем-второгодником. Мама+син+дочка років 13. Батько в Україні в ЗСУ. Хтось (я не питав про приватні речі) оформив їм виклик за Програмою U4U. Летять в США. Ми так довго говорили біля Gate24 (всі гейти з 20 по 27 - рейси на США) - що моя жінка почала хвилюватися за мене - де це я подівся... Ну ось: будуть інвестувати в нерухомість США. Цікаво, що навіть якщо ви прибуваєте як просто турист та маєте "в кишені" (бажано в банку) 100 000 доларів - ціна мабуть бабушатника біля метро "Лісова" - то вам сюди (посилання нижче). Хлопець був в Україні "студентом" якогось вишу та навіть отримував стипендію - якщо я запам"ятав вірно - в 1250 гривень). Ну ось дивимося. Це відео я випадково знайшов - просто про те місто, куди їхала та родина. Цікавий момент є на хвилині 13:05: автор розказує, що він залишив в авто ключі та пішов гуляти в парк - ніхто нічого не вкрав. Те саме відбулося зі мною вчора вдень в парку: жінка не закрила авто багажника - ми пішли гуляти - десь годину стояло авто на парковці - просто сором - з повністю відкритим багажником. Все б нічого, але в багажнику крім пакетів для пікніка на природі лежав мій рюкзак в якому цей МакБук плюс готівкою 21 000 доларів. Нічого ніхто не поцупив. Дикуни... : https://www.youtube.com/watch?v=5eg4QApLQPw
За повідомленнями наших українців з Канади починає працювати відомий принцип «Хто не встиг - той запізнився»: - кількість пільгових програм для українців скорочується, а в діючих підвищуються вимоги. Це правильно, канадці вже зрозуміли, що відбулася деяка імміграційна помилка: більшою мірою в Канаду прибули не «окраса нації» з України, а всі невдахи, які не знайшли себе в Польщі, Чехії та Італії. Звучить образливо, але гірка правда. Окраса нації з відомих причин залишається в Україні. - суттєво скорочено програму підтримки іноземців- студентів, які перебували в тимчасовому статусі: їм просто не видали візи для повернення після закінчення першого та другого курсів. Ну що ж: не всі студенти розумні, не трета було вилітати з Канади провідувати дівчат в своїх кущах та балках. Повідомляють, що канадські університети цим невдоволені, бо втрачають багато грошей (ціна навчання в університетах Канади орієнтовно С$ 20 000 або 15 500 USD). Це те, про що я писав ще рік тому: варто позбутися іржавих гаражів, нікому не потрібних дач, де вирощують колорадських жуків та три кривих огірка, та вкласти гроші в навчання дітей: найрозумніша інвестиція. Краще, ніж вкладення в квартири під оренду з метою вичавити останні гроші з українців-орендарів). Ну і з к.к.д. в 100%. - як завжди, виграв активний та розумний: ті, хто приїхав першим, не гаяли часу та робили дві найважливіших речі: а) активно вивчали мову. Повідомляють, що мало було відвідувати безкоштовні мовні курси, це той випадок, коли не варто було економити гроші на репетиторів-носіїв мови. Здача екзамену давала можливість не тільки більш кращого працевлаштування, але і отримати додаткові умовні бали для отримання Виду на прожиття. Такі люди вже отримали чудову картку постійного резидента. б) незважаючи на важкі часом умови роботи - працювали, не «плигаючи» з місця на місце. Це теж головна умова отримання картки постійного резидента: стала постійна офіційна робота на одному і тому ж місці у одного і того ж роботодавця. Отримав картку: роби що хочеш: ти «на коні»! До цього додалося розумне рішення не - вибачаюся - пертися із неосвіченою пикою в найдорожчі міста на кшталт Торонто або Ванкувера: «Вас тут не стояло!». Скромніше треба було бути.
Нічого дивного: соціальний, економічний, та розумовий відбір. Завжди так було. Як писав один античний поет: «Там, де відступить найсміливіший, наполегливий та розумний все ж таки переможе!»