Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 896897898899900 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 14:42

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

До 2022 їздили відпочивати в Грецію на автівці. Шлях лежить через Болгарію, якщо з Одеської області виїзджати до Євросоюзу. Про Болгарію дуже не однозначні враження. Якщо їхати вздовж узберіжжя Чорного моря - Русе-Кірджалі-Німфея, шлях лежить по невеличких населенних пунктах. Такої бідноти у нас я не бачив. Старі, радянських часів, автостанції, ресторанчики, адмінбудівлі стоять заброшені. Дуже багато чорних людей. Не зрозуміло, чи то всі роми світу там зібралися, чи смуглі люде - наслідки турецької окупації. По дорогах їздять на возах з конями, можуть на трасі запросто, не дивлячісь по сторонах, виїхати з поля перед самою автівкою. Якщо звернути з цетральної вулиці на паралельну, взагалі потрапляєш в інший світ: діти просто посеред дороги можуть гратися на землі, циганські газди сидять біля парканів і аж зазирають у вікна нетутешньої автівки, мамаші з виводками циганчат, недобудовані "розкішні" будинки з фонтанами, але без вікон. І біля майже кожного подвір"я корч мерседес чи бмв. Хати з цеглини, але ставлять цеглини не як у нас плашмя, а руба. І не штукатурене то все. Взагалі, дуже бідно, майже жебрацтво. Ставали біля поля троянд, а за ним було таке саме поле, але з хатинок реально побудованих з шиферу та целофану, декілька гектар.
Якщо їхати через Софію, то там трохи цивільніше. Русе, Софія наче і не погані, але трохи в бік повертаєш і ти в занедбаному срср одразу опиняєшся. Не рідко можна побачити московитські триколори над парканами садиб.
З плюсів: євросоюз, НАТО, будують капітальні шляхи за кошт того ж євросоюзу (стоять інформаційні щіти), гарнє паливо на всіх брендових заправках, кирилиця - майже всі написи зрозумілі. Дуже подобаються продукти: молочка, ковбаси, все м"ясне та рибне, консервація. Багато виноробів, в лідлах та кауфландах вина місцевої общини йдуть без акцизу, дешевше. Вина дуже на рівні. Чудова природа. Схід, ближче до Чорного моря нагадує ПБК (ЮБК). Гори, ліси. Родопи. В сторону Русе-Софія-Промахонас як їхати, то майже до самої Софії наче весь час як по наших Карпатах. М"який клімат.
З мінусів: вся циганва мешкає саме у Болгарії, а не у Румунії. І їх реально до чорта. Дуже бідна країна, в нас такої убогості не побачиш.
Загалом, жити мабуть можна. Але подалі від ромів
whois2010

С нами с: 15.11.17
Благодарил (а): 21 раз.

1
3
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 15:12

gonchik74 писал(а):
  Bolt писал(а):
  The_Rebel писал(а):А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу

В Албанію треба вкладатись. В Північній Македонії, якщо на удальонці, то на Охрідському озері непогано. (Охрід, Струга)

Ти ж сам казав, що стрьомне все, ногами роблене)
Ще й фотки постив.

Для їхнього клімату, де, практично, не буває мінусової т-ри піде.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:09

akurt писал(а):Щодо Албанії: цікаве питання.
З одного боку один відомий київський блогер, який мотоциклом проїхав всю Європу і не один раз - сказав, що не зустрічав більш брудної країни.

З іншого боку:
- на сьогодні єдина європейська країна, де вкрай легко отримати ВНП (раніше в списку також була Туреччина, але вона суттєво змінила правила надання ВНП іноземцям);
- іде неймовірний розвиток авіасполучень цієї країни з іншими. Здається, вже зайшли всі low-cost. А вони гадаю чимось думають…

Скептично ставлюся до переїзду в не моноетнічні та не монорелігійні країни.
Рано чи пізно вибухне.
Албанія приблизно на 70% мусульманська, та на 30% християнська країна.
UA

С нами с: 19.07.08
Благодарил (а): 1887 раз.

1
2
1
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:24

В Албанії домінувала пофігістична версія Ісламу - бєкташизм
Тобто більшість такі ж мусульмани як я православний
ось що написано про конфесію їх національного героя Скандерберга - Конфесія християнство[6], католицтво[6], православ'я, іслам і Східні католицькі церкви
:)
Але останні роки кажуть поширюється більш фундаментальні течії, теоретично в майбутньому можуть бути ексцеси
Я б з албанцями був обережний тому що вони на класичних сицілійців схожі.
В Україні вони теж живуть, десь чув про сувору арнаутську мафію в Одесі
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:31

fox767676 писал(а):В Албанії домінувала пофігістична версія Ісламу - бєкташизм
ось що написано про конфесію їх національного героя Скандерберга - Конфесія християнство[6], католицтво[6], православ'я, іслам і Східні католицькі церкви
Але останні роки кажуть поширюється більш фундаментальні течії, теоретично в майбутньому можуть бути ексцеси

Достатньо протистояння сербів з албанцями косоварами.
Ситуація схожа на понаїхавших в Крим москалів в 50-60 роки минулого сторіччя.
UA

С нами с: 19.07.08
Благодарил (а): 1887 раз.

1
2
1
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:35

UA
косоварів самі албанці бояться.
всі темні справи роблдять "люди з Косова"
fox767676

Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:46

akurt писал(а):більш брудної країни.

Болт каже що 8 років туди їздить, може помітив тренди
Мені здалося що в 2021 було значно цівільніше ніж в 2018, втрачає шарм євроафганістану, скоро буде мало чим відрізнятися від Греції\Південної Італії
:(((
fox767676

Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:56

fox767676 писал(а):В Албанії домінувала пофігістична версія Ісламу - бєкташизм

Там Ходжа, в свое время, провел такую борьбу с религией, так, что большинству на её пофиг. Так, что все тру албанцы либо в Косово, либо в Македония живут. Это вроде, как тру украинцы живут в Канаде. 😎
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 16:57

fox767676 писал(а):

Мені здалося що в 2021 було значно цівільніше ніж в 2018, втрачає шарм євроафганістану, скоро буде мало чим відрізнятися від Греції\Південної Італії

Болт для экономии 200 грн колеса снимает и возит на шиномонтаж, так что ИМХО такое себе "экспертное мнение"...
Прохожий

С нами с: 05.06.13
Благодарил (а): 945 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 18:23

Прохожий писал(а):
  fox767676 писал(а):

Болт для экономии 200 грн колеса снимает и возит на шиномонтаж, так что ИМХО такое себе "экспертное мнение"...

Ну так пару раз завёз и на отдых насобиралось. 😎
Bolt

1
  #<1 ... 896897898899900 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить