Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21962197219821992200 ... 2868>
Повідомлення Додано: Суб 13 лип, 2024 20:36

flyman написав:
  Bolt написав:
  Дюрі-бачі написав:airmax78 Говорити - не міхи носити: скільки вже було гасел "мігранітв на баржі" та інших ідей, під якими партії вибори вигравали, а на ділі все на місці. ИМХО максимум не будуть давати захист по простроченому закордонному паспорту.

Ще кілька пострілів з потилицю ДПСУшників в ухилянтів на кордоні з ЄС і, все взагалі може заграти новими барвами. 😏Я якщо це випадково буде заснято і передано компетентним органам ЄС...

особливо якщо виявиться, що то громадянин однієї з країн ЄС або США/Канади/Ізраїля

Мається на увазі, людина, що не вийшла з українського громадянства?
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 267 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 13 лип, 2024 20:59

Bolt написав:Мається на увазі, людина, що не вийшла з українського громадянства?

вийшла чи не вийшла це не так важливо, але з паспортом вище згаданих країн, тобто їх громадянин
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 12:27

Ех, еміграція з її заробітчанством…
В ці дні у справах перебуваю в Болгарії та в Румунії.
Болгарія це просто жах. Декорації до нової версії фільма «Сталкер». Після Туреччини, де я провів чудову добу в готелі Hampton by Hilton Çerkezköy, та у порівнянні з колись королівською Румунією, де я в суботу перебував на весіллі в чудовому місті Focsani - просто часи застою гірші за «дорогой Леонід Ильич». Їхав через Габрово та Велике Тирново на міст побудови 1952/1954 років через Дунай (Русе) і думав; ну як країну взяли в ЄС?
Сотні покинутих будинків без дахів, вікон, з парканами з цегли, які попадали…
І стабільна валюта.
І жахливі вузькі дороги.
Такого скупчення автівок та автобусів, як перед мостом тов. Сталіна через Дунай ніколи не бачив: одна полоса мосту на ремонті і це реальний жах.
Від цікавого акуратного міста Çerkezköy в 150 км від кордону Туреччина-Болгарія до румунського Focsani - 13 (!) годин за кермом. А всього десь 800 км…
Не їдьте, панове, в Болгарію: крім Софії, Варни та Бургаса там немає нічого, крім занепаду.
Контраст з Румунією шалений.
Єдиний позитив: заправив бензин на маленькій АЗС далі Велике Тирново - працівник АЗС болгарин, якому ще позавчора було 70 - думав, що заллє сечу вислюка - а бензин виявився шикарним!

Куди ж їхати?
В ці дні спілкуюся з паном Романом - він шукав щастя на Кіпрі, але зібрався переїхати в Туреччину, в Анталію. Хоче орендувати житло не дорожче 500$ в Анталії.
Ну не знаю, дав телефон нашої рієлторки Ганни (вона з Запоріжжя взагалі-то), сказав, що вона можливо щось і знайде за 500$, але я не впевнений. Наш українець пан Павло здав свою 2+1 за 800$…
Ось що написав про Кіпр:
- Параноя!!!Я зараз на Кіпрі, така сама анархія з цінами на оренду по суті. Стоїть сарай ціна як на Юпітері знімаєш....
- А що взагалі на Кіпрі цікавого?
- Нічого, бідні і багаті.... І села.... Якщо для нормальної діяльності то не має як працювати. Офшорна зона . Ціни як в Монте-Карло, але це також досвід якби не побував не взнав би!!!!

P.S. Блін, ну реально: де ж воно бідному українцю приткнутися?
akurt

Подякував: 3985 раз.
Подякували: 1434 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 13:12

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:P.S. Блін, ну реально: де ж воно бідному українцю приткнутися?

Я лише тепер зрозумів, що із банди шкільно-університетської 7 друзів, в Україні нас залишилось 2. А 5 емігрували в Чехію (х2), Казахстан, Ірландію та Німеччину. При виборі ключове - це робота...
  akurt написав:але зібрався переїхати в Туреччину, в Анталію.
Один з них якраз в Анталії відпочиває і каже, що йому за оплату готівкою в валюті зробили 40% знижки (2 тижні за 300$ замість 15 тис. лір)...
Дюрі-бачі

Подякував: 874 раз.
Подякували: 635 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 13:22

akurt написав:Ех, еміграція з її заробітчанством…
В ці дні у справах перебуваю в Болгарії та в Румунії.
Болгарія це просто жах. Декорації до нової версії фільма «Сталкер». Після Туреччини, де я провів чудову добу в готелі Hampton by Hilton Çerkezköy, та у порівнянні з колись королівською Румунією, де я в суботу перебував на весіллі в чудовому місті Focsani - просто часи застою гірші за «дорогой Леонід Ильич». Їхав через Габрово та Велике Тирново на міст побудови 1952/1954 років через Дунай (Русе) і думав; ну як країну взяли в ЄС?
Сотні покинутих будинків без дахів, вікон, з парканами з цегли, які попадали…
І стабільна валюта.
І жахливі вузькі дороги.
Такого скупчення автівок та автобусів, як перед мостом тов. Сталіна через Дунай ніколи не бачив: одна полоса мосту на ремонті і це реальний жах.
Від цікавого акуратного міста Çerkezköy в 150 км від кордону Туреччина-Болгарія до румунського Focsani - 13 (!) годин за кермом. А всього десь 800 км…
Не їдьте, панове, в Болгарію: крім Софії, Варни та Бургаса там немає нічого, крім занепаду.
Контраст з Румунією шалений.
Єдиний позитив: заправив бензин на маленькій АЗС далі Велике Тирново - працівник АЗС болгарин, якому ще позавчора було 70 - думав, що заллє сечу вислюка - а бензин виявився шикарним!

Куди ж їхати?
В ці дні спілкуюся з паном Романом - він шукав щастя на Кіпрі, але зібрався переїхати в Туреччину, в Анталію. Хоче орендувати житло не дорожче 500$ в Анталії.
Ну не знаю, дав телефон нашої рієлторки Ганни (вона з Запоріжжя взагалі-то), сказав, що вона можливо щось і знайде за 500$, але я не впевнений. Наш українець пан Павло здав свою 2+1 за 800$…
Ось що написав про Кіпр:
- Параноя!!!Я зараз на Кіпрі, така сама анархія з цінами на оренду по суті. Стоїть сарай ціна як на Юпітері знімаєш....
- А що взагалі на Кіпрі цікавого?
- Нічого, бідні і багаті.... І села.... Якщо для нормальної діяльності то не має як працювати. Офшорна зона . Ціни як в Монте-Карло, але це також досвід якби не побував не взнав би!!!!

P.S. Блін, ну реально: де ж воно бідному українцю приткнутися?

Цікаво, що люди роблять з тою нерухомістю в Болгарії, яка була дуже популярна в Україні ще 10-20 років тому. Один колега виїхав туди, але працює він віддалено у нас. Багато ж брало "для себе" на всяк випадок, але мені здається мало кейсів вдалої еміграції туди, хіба хто працює як колега, віддалено
The_Rebel

Подякував: 97 раз.
Подякували: 188 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 13:34

akurt
Може у Німеччину? Якраз на заводи Круппа(майже Карла Лібкнехта та ДЗМО) потрібні справні сталевари
Нові Тигри(вибачте - інши киці по 65тонн) це тільки сучасні високолеговані сталі
Але не домни ж часів Герінга там на заводах - все комп'ютерізовано, електропечі, МБЛЗ, зварювання бронеплит лазером та токами ВЧ, наче у майбутнє той хліп попаде!
У Велико Тирново у кафе над ЗД тоннелем смажений сир у клярі скуштували?
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 13:43

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:P.S. Блін, ну реально: де ж воно бідному українцю приткнутися?

Я лише тепер зрозумів, що із банди шкільно-університетської 7 друзів, в Україні нас залишилось 2. А 5 емігрували в Чехію (х2), Казахстан, Ірландію та Німеччину. При виборі ключове - це робота...
  akurt написав:але зібрався переїхати в Туреччину, в Анталію.
Один з них якраз в Анталії відпочиває і каже, що йому за оплату готівкою в валюті зробили 40% знижки (2 тижні за 300$ замість 15 тис. лір)...

Я зараз в рідних краях, то взагалі жодного однокласника нема.
Як на мене шанс України та українців, якщо Європа прийде до більш тісної інтеграції всередині себе. На кшталт США, коли роль окремої країни зменшиться, а роль всього ЄС і його керівних органів збільшиться. Надіюсь до цього все йде, бо це в принципі і у інтересах самої Європи. Залишилось приєднати нас та Балкани і потім Європа може стати цілісною одиницею, тоді їй не будуть страшні ні Росія, ні Китай, ні Глобальний Південь і т.п. В такому випадку і українцям буде легше, бо більше матиме значення, що ти європеєць, а не українець, поляк чи француз. Так само як в США не дуже важливо чи ти з бідного умовного Айдахо чи ти з Каліфорнії, бо ти в першу чергу громадян США
П.с. До речі, в такому варіанті Європи нам і в НАТО не потрібно вступати, бо тоді апріорі напад Україну буде вважатися нападом на всю Європу. Як і напад на Аляску чи Гаваї - це напад на все США. Тому і ЄС нас росія не хотіла ніколи відпускати, бо в майбутньому за сприятливих обставин ЄС може стати наддержавою, а не збіговиськом держав
Востаннє редагувалось The_Rebel в Нед 14 лип, 2024 14:03, всього редагувалось 1 раз.
The_Rebel

Подякував: 97 раз.
Подякували: 188 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 13:52

The_Rebel написав:Цікаво, що люди роблять з тою нерухомістю в Болгарії, яка була дуже популярна в Україні ще 10-20 років тому. Один колега виїхав туди, але працює він віддалено у нас. Багато ж брало "для себе" на всяк випадок, але мені здається мало кейсів вдалої еміграції туди, хіба хто працює як колега, віддалено

Вона як була x2 до нерухомості української Бесарабії так і лишилась
Для віддаленщиків зараз,після 2020, норм варіант
Велика вірогідність що придбаю кавалірку там у цьому році.
Хоча душа тяжіє до північної адріатики, але то зовсім інші суми
fox767676

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 14:20

The_Rebel написав:П.с. До речі, в такому варіанті Європи нам і в НАТО не потрібно вступати

десь читав про плани ЄС - до 2030 спільна протиповітряна оборона
2035 - спільна армія
дай то бог, але є місце для сумнівів
знову же росіянці почнуть перешкоджати вступу як з НАТО
тому вступити треба встигнути до поглиблення внутрішньої ЄС-інтеграції
fox767676

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 лип, 2024 14:52

Щодо Болгарії: я думаю, що якщо інвестували в регіон між Бургас до Констанцією, то там все ОК.
Все інше жах жахливий.
Ніби то і природа класна, гори, річки / але народ реально розбігся по інших країнах,
В одному місці траса проходила мимо маленького поселення циган - то просто гнидник страшний.
Країна ЄС…

P.S. Пан барабашов: у Велике Тирново тільки заправився, на все інше не було часу.
Цікавий момент щодо перетину кордону Туреччина - Болгарія. Це тепер країна Шенгенської угоди.
У прикордонника спитав: «Скажіть будь ласка, скільки днів за останній рік я був в країнах Шенгенської угоди?» (для мене це важливо, бо маю певні плани).
Відповів, що НЕ може сказати: компʼютер показує тільки випадок перевищення перебування (90 днів в кожні 180).
akurt

Подякував: 3985 раз.
Подякували: 1434 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 21962197219821992200 ... 2868>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей