Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22902291229222932294 ... 2908>
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:02

Пане Bolt!
Взагалі практика того, що викладачі пропонують купити підручники власного авторства - розповсюджена в усьому світі. Від України до США. В США цікаво: всі книжки викладено на Амазоні. Купуй ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ.
Все питання - в авторах.
Я би НЕ радив:
- купувати такі «підручники»;
- не звертатися до всіляких репетиторів. Не студентська то справа.
Все що треба, є в бібліотеках та в Інтернеті.
Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються».
Але треба пережити та вистояти.
P.S. В сучасних умовах, коли студентів не відраховують навіть, якщо вони не бувають в університеті по 1/2 року - не «ламаються», а просто «пристосовуються» до реалій.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 07 вер, 2024 12:12, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:10

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються».

О_о а я завжди вважав перший курс - то таке: довчити того, чого в школі недовчили.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:16

Shaman написав:
  Bolt написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Придумали ж поляки таке: початок навчання студентів другого курсу Варшавської політехніки - 1 жовтня.
То сидить наш український студент у гуртожитку та сумує.
Трохи відволіктися від суму допомагає дівчина, з якою відпочивав в Хорватіі.
Хорватія сподобалася - і що цікаво: не замками або горами, а тим, що в Хорватіі дуже легко спілкуватися, якщо ти знаєш англійську.
Хлопчина може порівнювати: перший рік еміграції у віці 16 років провів у Чехії: то там англійською і не починай: треба знати виключно чеську…
Ну, англійську студент тепер вже другого курсу знає чудово: навіть у Варшавській політехніці відмовляється говорити польською: тільки англійською. Навчання ж англійською!
Економічний бік:
- за навчання сплатили 5200€ за рік;
- за проживання в гуртожитку у Варшаві сплачує 100€ на місяць;
- роботодавець польський сплачує українському студенту приблизно 1500$ на місяць. Робота в галузі компʼютерної графіки.
Сума витрат на дівчину, яка допомагає менше сумувати, батькам не оголошується.
Тому і не оприлюднюється.

Цікаво, як там син папа Bolt: вже перший студентський тиждень пройшов…

Пройшов.
Навалили купу різних математик, а саме :дискретна, лінійну і матан. І оскільки після лекцій малому ніфіга не зрозуміло, якраз шукаю по нету потрібний матеріал, щоб по другому разу пісоя вузівського викладача все пояснювати. 😟

коли пояснював дітям шкільну математику з'ясував - що знати та пояснити - трохи різні речі, в репетитора це вийшло значно краще. має сенс звернутися до профі :D

а якщо серйозно, порада, яку ви не питали, але проситься. якщо були проблеми зі шкільним курсом математики, то може не треба мучити дитину, а пошукати щось інше, де математика викладається як загалом вища. в наш час заробляти гроші можна й не вивчаючи математичні дебрі :D

а матеріал можливо краще пояснювати на підставі тих підручників, які використовуються. до речі, коли я вчився, підручники то було російськомовні. цікаво, зараз українські автори написали свої чи переклали радянські
ps про підручники бачу вже відповіли

Я не шукаю легких шляхів.
Але думаю, що зможу потягнути і, вузівську математику. Зараз он втулили комплексні, числа, ми в маткласі свого часу вчили, зараз буде нагода освіжити знання.
Загалом ВУЗівські підручники стали схожі на шкільні. Якісь кольорові картинки, багато ліричних відступів які відовлікають від основного змісту і незрозуміле викладення матеріалу. Короче треба шукати десь підручник з МАтану Бергмана.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 276 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:18

Shaman написав:
  Bolt написав:
  akurt написав:О! Це правильні дії!
О! Скоро операції з матрицями підуть!
Свято тільки починається!
Тримайтеся!
Гадаю, всю додаткову інформацію та пояснення легко буде знайти в мережі, бо дядько Google знає все!

Там самі викладачі напарюють підручники свого авторства видавництва Львівської політехніки, взяв полистав - мрак, краще в Ютубі лекції подивитись.
Я розумію, що ти всі в матриці в житті не пригодяться, але, принаймні, поставлять мізки на місце, щоб, наприклад, кредит в Швидкогрошах не брати.

а фізичні тренування покращать стан організму - але не всі можуть бігати марафон чи штангу від груді 150 кг 8)

Я, 60 кг пральку, часом з 5 го поверху без ліфта зношу. Так, що додаткові тренування мені не потрібні. 😎
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:25

Bolt написав:[
Загалом ВУЗівські підручники стали схожі на шкільні. Якісь кольорові картинки, багато ліричних відступів які відовлікають від основного змісту і незрозуміле викладення матеріалу. Короче треба шукати десь підручник з МАтану Бергмана.

Коли син дійшов до вивчення матриць та операцій з ними - я сам почитав сучасні підручники та мені стало погано.
Подзвонив приятелю - асистенту каф. Вищої математики. Він сказав: «Якщо можете підʼїхати до мене, то дам книжку гарну!»
Я підʼїхав: людина винесла майже брошуру видання здається 1957 року. Досить затерту.
Ото було найкраще. І все стало зрозумілим.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:26

Shaman
Это когда вы учились если учебники у вас были "ещё российськомовни"???
При союзе и лет наверно 5-7 никто массово на украинском учебники и не печатал
А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось
Это я за электронику и электротехнику имею в виду, пошли малые мощные компы и новые системы управления техпроцессами на них и новые труды по ТАУ и АСУ как правило шли и к нам на заводы, и на Череповец с Магнитогорском и Осколом
Может у экономистов и в 93м году учебники написанные Юхновским и Пинзеником были на украинском
Востаннє редагувалось барабашов в Суб 07 вер, 2024 12:30, всього редагувалось 1 раз.
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:28

akurt написав:Пане Bolt!
Взагалі практика того, що викладачі пропонують купити підручники власного авторства - розповсюджена в усьому світі. Від України до США. В США цікаво: всі книжки викладено на Амазоні. Купуй ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ.
Все питання - в авторах.
Я би НЕ радив:
- купувати такі «підручники»;
- не звертатися до всіляких репетиторів. Не студентська то справа.
Все що треба, є в бібліотеках та в Інтернеті.
Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються».
Але треба пережити та вистояти.
P.S. В сучасних умовах, коли студентів не відраховують навіть, якщо вони не бувають в університеті по 1/2 року - не «ламаються», а просто «пристосовуються» до реалій.

Я теж вважаю, що в наймати репетитора для ВУЗу то вже перебор, Хоча чув, що існує така практика.
Я думаю, що відрахування, якщо і будуть, то не будуть носити, якісь масовий характер зважаючи, хочаб на те, що на нашому напрямку було 200 бюджетних і 80 комерційних місць. А закінчилось тим,, що бюджетників набрали 180(чомусь вже під час подачі документів к-сть бюджетних місць зменшили на 20) і контрактників набрали десь до 30-ти, тобто недобір 70 чол.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:28

барабашов написав:Shaman
Это когда вы учились если учебники у вас ьыли "ещё российськомовни"???
А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось

в 90ті й вчився в універі :)
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:32

Shaman написав:

В самом конце 90х или как я с 92года и до 99го с академами?
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:33

Shaman написав:

І я вчився в ті часи
Я щось не пригадаю, щоб в нас були якісь україномовні підручники, крім кафедральний методичок.
Bolt

Профіль

1
  #<1 ... 22902291229222932294 ... 2908>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter, Google Adsense [Bot] і 1 гість