|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:02
Пане Bolt! Взагалі практика того, що викладачі пропонують купити підручники власного авторства - розповсюджена в усьому світі. Від України до США. В США цікаво: всі книжки викладено на Амазоні. Купуй ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ. Все питання - в авторах. Я би НЕ радив: - купувати такі «підручники»; - не звертатися до всіляких репетиторів. Не студентська то справа. Все що треба, є в бібліотеках та в Інтернеті. Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються». Але треба пережити та вистояти. P.S. В сучасних умовах, коли студентів не відраховують навіть, якщо вони не бувають в університеті по 1/2 року - не «ламаються», а просто «пристосовуються» до реалій.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 07 вер, 2024 12:12, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4007 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:10
akurt написав:Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються».
О_о а я завжди вважав перший курс - то таке: довчити того, чого в школі недовчили.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:16
Shaman написав: Bolt написав: akurt написав:Еміграція, заробітчанство News from Poland Придумали ж поляки таке: початок навчання студентів другого курсу Варшавської політехніки - 1 жовтня. То сидить наш український студент у гуртожитку та сумує. Трохи відволіктися від суму допомагає дівчина, з якою відпочивав в Хорватіі. Хорватія сподобалася - і що цікаво: не замками або горами, а тим, що в Хорватіі дуже легко спілкуватися, якщо ти знаєш англійську. Хлопчина може порівнювати: перший рік еміграції у віці 16 років провів у Чехії: то там англійською і не починай: треба знати виключно чеську… Ну, англійську студент тепер вже другого курсу знає чудово: навіть у Варшавській політехніці відмовляється говорити польською: тільки англійською. Навчання ж англійською! Економічний бік: - за навчання сплатили 5200€ за рік; - за проживання в гуртожитку у Варшаві сплачує 100€ на місяць; - роботодавець польський сплачує українському студенту приблизно 1500$ на місяць. Робота в галузі компʼютерної графіки. Сума витрат на дівчину, яка допомагає менше сумувати, батькам не оголошується. Тому і не оприлюднюється. Цікаво, як там син папа Bolt: вже перший студентський тиждень пройшов…
Пройшов. Навалили купу різних математик, а саме :дискретна, лінійну і матан. І оскільки після лекцій малому ніфіга не зрозуміло, якраз шукаю по нету потрібний матеріал, щоб по другому разу пісоя вузівського викладача все пояснювати. 😟
коли пояснював дітям шкільну математику з'ясував - що знати та пояснити - трохи різні речі, в репетитора це вийшло значно краще. має сенс звернутися до профі а якщо серйозно, порада, яку ви не питали, але проситься. якщо були проблеми зі шкільним курсом математики, то може не треба мучити дитину, а пошукати щось інше, де математика викладається як загалом вища. в наш час заробляти гроші можна й не вивчаючи математичні дебрі а матеріал можливо краще пояснювати на підставі тих підручників, які використовуються. до речі, коли я вчився, підручники то було російськомовні. цікаво, зараз українські автори написали свої чи переклали радянські ps про підручники бачу вже відповіли
Я не шукаю легких шляхів. Але думаю, що зможу потягнути і, вузівську математику. Зараз он втулили комплексні, числа, ми в маткласі свого часу вчили, зараз буде нагода освіжити знання. Загалом ВУЗівські підручники стали схожі на шкільні. Якісь кольорові картинки, багато ліричних відступів які відовлікають від основного змісту і незрозуміле викладення матеріалу. Короче треба шукати десь підручник з МАтану Бергмана.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 276 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:18
Shaman написав: Bolt написав: akurt написав:О! Це правильні дії! О! Скоро операції з матрицями підуть! Свято тільки починається! Тримайтеся! Гадаю, всю додаткову інформацію та пояснення легко буде знайти в мережі, бо дядько Google знає все!
Там самі викладачі напарюють підручники свого авторства видавництва Львівської політехніки, взяв полистав - мрак, краще в Ютубі лекції подивитись. Я розумію, що ти всі в матриці в житті не пригодяться, але, принаймні, поставлять мізки на місце, щоб, наприклад, кредит в Швидкогрошах не брати.
а фізичні тренування покращать стан організму - але не всі можуть бігати марафон чи штангу від груді 150 кг 
Я, 60 кг пральку, часом з 5 го поверху без ліфта зношу. Так, що додаткові тренування мені не потрібні. 😎
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:25
Bolt написав:[ Загалом ВУЗівські підручники стали схожі на шкільні. Якісь кольорові картинки, багато ліричних відступів які відовлікають від основного змісту і незрозуміле викладення матеріалу. Короче треба шукати десь підручник з МАтану Бергмана.
Коли син дійшов до вивчення матриць та операцій з ними - я сам почитав сучасні підручники та мені стало погано. Подзвонив приятелю - асистенту каф. Вищої математики. Він сказав: «Якщо можете підʼїхати до мене, то дам книжку гарну!» Я підʼїхав: людина винесла майже брошуру видання здається 1957 року. Досить затерту. Ото було найкраще. І все стало зрозумілим.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4007 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:26
Shaman Это когда вы учились если учебники у вас были "ещё российськомовни"??? При союзе и лет наверно 5-7 никто массово на украинском учебники и не печатал А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось Это я за электронику и электротехнику имею в виду, пошли малые мощные компы и новые системы управления техпроцессами на них и новые труды по ТАУ и АСУ как правило шли и к нам на заводы, и на Череповец с Магнитогорском и Осколом Может у экономистов и в 93м году учебники написанные Юхновским и Пинзеником были на украинском
Востаннє редагувалось барабашов в Суб 07 вер, 2024 12:30, всього редагувалось 1 раз.
-
барабашов
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 361 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:28
akurt написав:Пане Bolt! Взагалі практика того, що викладачі пропонують купити підручники власного авторства - розповсюджена в усьому світі. Від України до США. В США цікаво: всі книжки викладено на Амазоні. Купуй ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ. Все питання - в авторах. Я би НЕ радив: - купувати такі «підручники»; - не звертатися до всіляких репетиторів. Не студентська то справа. Все що треба, є в бібліотеках та в Інтернеті. Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються». Але треба пережити та вистояти. P.S. В сучасних умовах, коли студентів не відраховують навіть, якщо вони не бувають в університеті по 1/2 року - не «ламаються», а просто «пристосовуються» до реалій.
Я теж вважаю, що в наймати репетитора для ВУЗу то вже перебор, Хоча чув, що існує така практика. Я думаю, що відрахування, якщо і будуть, то не будуть носити, якісь масовий характер зважаючи, хочаб на те, що на нашому напрямку було 200 бюджетних і 80 комерційних місць. А закінчилось тим,, що бюджетників набрали 180(чомусь вже під час подачі документів к-сть бюджетних місць зменшили на 20) і контрактників набрали десь до 30-ти, тобто недобір 70 чол.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:28
барабашов написав:Shaman Это когда вы учились если учебники у вас ьыли "ещё российськомовни"??? При союзе и лет наверно 5-7 никто массово на украинском учебники и не печатал А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось
в 90ті й вчився в універі 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:32
Shaman написав: барабашов написав:Shaman Это когда вы учились если учебники у вас ьыли "ещё российськомовни"??? При союзе и лет наверно 5-7 никто массово на украинском учебники и не печатал А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось
В самом конце 90х или как я с 92года и до 99го с академами?
-
барабашов
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 361 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 07 вер, 2024 12:33
Shaman написав: барабашов написав:Shaman Это когда вы учились если учебники у вас ьыли "ещё российськомовни"??? При союзе и лет наверно 5-7 никто массово на украинском учебники и не печатал А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось
І я вчився в ті часи Я щось не пригадаю, щоб в нас були якісь україномовні підручники, крім кафедральний методичок.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1