Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 99719972997399749975 ... 14737>
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:39

ЛАД написав:
  _hunter написав:..........
"Затримують та доставляють" - КТО? - мы, вроде, выяснили - что это только полиция может осуществлять.
вы "подвалирование" какой-то отдельной частью "буссификации" считаете? - полномочий на содержание под стражей тцкшникам - напомню - не дали.

Последний раз для вас - учитесь читать.
У разі встановлення, що громадянин порушує правила військового обліку, визначені Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 (Офіційний вісник України, 2023 р., № 5, ст. 409), або Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, виявлення розбіжностей військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів старший групи оповіщення пропонує резервісту або військовозобов’язаному (крім резервістів та військовозобов’язаних СБУ та розвідувальних органів) прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік, проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби, уточнення своїх персональних даних, даних військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів. Із зазначеною метою громадянину оформляється та вручається повістка.

Потом о составлении акта відмови, а потом:
У разі відмови прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вы это на какой вопрос отвечать пытаетесь? -- на вопрос "кто" или про "подвализацию"?
-- попробуйте, например, тут:
https://focus.ua/voennye-novosti/654511 ... hal-ot-tck
найти полицию в кадре...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:40

Армія+

sens написав:Я залишу це питання без відповіді. Також пропоную спитати у пані стм
Можете мені написати в приват.
А до СТМ в мене буде інше питання;)
Успіх

Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:41

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Успіх написав:А до СТМ в мене буде інше питання;)

Ти ж одружений!
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:42

АндрейМ написав:
  Shaman написав:(в США теж були ухилянти, коли мобілізували у В'єтнам).

Це було 50 років тому!!! В СРСР люди теж були «ресурсом». Західні демократії вже дійшли до розуміння, що життя людини (і не лише жінок, як в Україні) є найвищою цінністю. Ви можете уявити, що завтра в США закриють для чоловіків кордони і почнуть виловлювати людей на вулиці? Я - ні.

Я читав інтервʼю Міністра оборони Великобританії на початку року, в якому він сказав, що навіть у випадку нападу умовної росії, нікого примушувати воювати не будуть, тому що для цього є армія.

"Говорите и вы". :)
Я бы посмотрел на этого министра при Черчилле в 1940.
Сейчас он может такое говорить, уповая на то, что Англия обладает ядерным оружием и на операцию "Морской лев" никто не решится. Соответственно, не понадобится увеличивать армию.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:44

ЛАД написав:Кстати, бусификация уже узаконена. Той самой 560 Постановой. В п.54 читаем:
У разі відмови прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/560-2024-%D0%BF#Text
Т.е. единственное, что нужно, чтобы в состав группы входил полицейский и не изображал из себя постороннего.

это как раз вы невнимательны. попросить проследовать полиция может только если "У разі встановлення, що громадянин порушує"
и именно полиция должна доставить и составить протокол что она его задержала и доставила.

а вот именно бусификация как раз не законна когда пакуют непонятные челы в непонятный бус и потом незаконно удерживают что даже в полиции не знают где он. у вас одно предложение противоречит другому.
tester7336

Заблокований
Подякував: 11 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:48

Армія++

Banderlog написав:можно пробувати звільнятись через тцк, якщо є підстави. В смислі документи вони приймуть і одправлять на частину. в частині скоріш за все не звільнять... будуть зсилатись на закон про порядок проходження військової служби. Но документи вже не потєряють і за сзч врятлі посадять.
Та підстави - завжди можна знайти))
Наприклад, догляд за котом, чи за кицею :D

І я теж подумав, що можна було б подати через тцк(щоб там хоч відмітку зробили, що рапор/документи ОТРИМАЛИ!) - але телефонували в тцк, а там сказали, що рапорт подається у частині, якій служиш, або через Армія+.
Тобто, вони документи/рапорти не приймають?

Де правда?

Як так?©🙃
  detroytred написав:Питання: на якій підставі? Чому? Вони будуть приймати документи.

Я без поняття. Цікаво.
Бо дивно: вони те, що прямо зобов'язанні зачастую не роблять; а тут прям будуть робити?
От і я це хочу вияснити!

Тобто, оформили мене до лав ЗСУ вони(військомат/тцк) - а звільнитись через них - чомусь не можливо?

Як так?©🙃😁

Тобто, через двері, які зайшов - назад вийти не можливо?))
Успіх

Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:48

detroytred написав:
  Banderlog написав: В смислі документи вони приймуть і одправлять на частину.

Питання: на якій підставі? Чому? Вони будуть приймати документи.

Я без поняття. Цікаво.
Бо дивно: вони те, що прямо зобов'язанні зачастую не роблять; а тут прям будуть робити?

Вони не тільки тцк але і сп. Тому зобовязані) що це вони не роблять? Все вони роблять. І бусифікують і на похорона ходють)
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:51

ЛАД написав:
  katso написав:Не единственное. Нужно еще процедуру административного задержания соблюдать, в которой нет ничего ни про ТЦК, ни про бусики на белых номерах - а есть только полиция, протокол, понятые, полицейский участок, специально оборудованная комната для задержанных, и не более чем на 3 часа если можно установить личность - https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/ ... 0%BD%D1%8F

Вы невнимательно прочитали цитату из Постановы.
Сейчас специально выделил.

ОК. А про другие аспекты - сроки админ.задержания, бусики на белых номерах, отсутствие протоколов, понятых, изъятие личных вещей (моб.телефонов) что скажете? В законах все эти процедуры детально расписаны - и они все нарушаются.
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:54

Успіх написав:

Тобто, через двері, які зайшов - назад вийти не можливо?))
приходять до нас од них такі документи. Ними правда тут підтираються , но хтось шось одписує. Корочє, совєтуватись треба з практикуючим юристом.
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 12:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Shaman написав:ми бачили мобілізацію за законом попередні півроку - коли мобілізація була просто провалена. як наслідок некомплект в військах, втрати та таке інше.

питання - як забезпечити мобілізацію - воно немає відповіді, бо так переважна більшість населення не хоче мобілізуватися.

Мобілізація МАЄ БУТИ ПО ЗАКОНУ!
Якщо по закону мобілізація проходить погано - ТРЕБА МІНЯТИ ЗАКОН!
Якщо ефективна тільки БУСИФІКАЦІЇ - ЇЇ ТРЕБА УЗАКОНИТИ.

Але проблема в тому, що тоді відповідальність буде на зелених гандонах. А тепер у випадку чого вся відповідальність - на рядових співробітниках ТЦК(навіть не керівниках), без юридичної освіти, часто мобілізованих, деколи ще й з ПТРС.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

#<1 ... 99719972997399749975 ... 14737>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор