Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 6162636465 ... 126>
Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 21:06

Faceless написав:Я вказав PD від 60 W бо цього вже досить щоб живити звичайний ноутбук. Невелику електроковдру думаю теж. В мене є на 110, кілька на 60, але щоб і зі змінними елементами - я так не заморочувався. Це розхідник.

Зі змінними це маленький, на 2 елементи. Дуже зручно, якщо треба кудись їхати, і не буде можливості зарядити, то пару комплектів акумуляторів з собою, і завжди є чим зарядити. Змінні елементи це ще і для ліхтариків, все між собою переставляється в залежності від потреби.
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 06 жов, 2024 21:17

budivelnik написав:Або буде вода в крані - і там вона вже буде пригодна
Або в крані не буде - тоді алгоритм почнеться не з фільтрів, а з збору дощової чи пошуку джерела.....

Або беремо технічну, наливаємо в ємність яку ставимо на 2 метри вище, подаємо на вхід зворотного осмосу, попередньо ставимо додатковий вугільний фільтр до штатних 3-х + 40 ват живлення для помпи, тут можна або через 220В, або відразу низькою напругою живити. Вивід води яка йде в каналізацію, збираємо для технічних потреб.
І само собою, запас мінімум на тиждень питної води.
Краще зберігати у скляній тарі у темному місці. :lol:
_Mykola_

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 09:19

_Mykola_ написав:Не зовсім. Є два комплекти 40А по схемі 6s1p БМС з балансиром + ідеальний діод для захисту будь-якого зарядного пристрою, працюють попарно з роутерами та світчем, кожного вистачає на 3 доби не паритися про роботу обладнання, з недоліків, треба додавати схему перетворення напруги на 9 та 12В. При відключеннях показали себе з найкращого боку. Для резерву є трігери для використання з пауербанками, простіше, надійніше, але пауери треба на інші потреби.

для аварійного режиму найкращий варіант автоакум + реле яке переключає на блок живлення від 220, якщо є напруга. простенький роутер може тримати тиждень без підзарядки. під час 4/6 я заряжав раз в три тижні. я інтернет так виділив із загальної схеми інвертор + LifePO. це простіше і зручніше.
trololo

Подякував: 2689 раз.
Подякували: 1423 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 09:23

alibob написав:Що про фільтри для води думаєте? Лякалки вже з'являються про обмеження/відсутність чистої води на багатьох територіях цього та наступного (особливо) років.

для приватного будинку це один із найбільших викликів, бо у більшості стоять потужні насоси, в який пусковий ток х5, і генератори не тянуть. зараз зявляється тренд на палопотужні глибинні насоси.

водоканал я думаю забезпечать у будь-якому випадку
trololo

Подякував: 2689 раз.
Подякували: 1423 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 09:35

trololo написав:
  _Mykola_ написав:Не зовсім. Є два комплекти 40А по схемі 6s1p БМС з балансиром + ідеальний діод для захисту будь-якого зарядного пристрою, працюють попарно з роутерами та світчем, кожного вистачає на 3 доби не паритися про роботу обладнання, з недоліків, треба додавати схему перетворення напруги на 9 та 12В. При відключеннях показали себе з найкращого боку. Для резерву є трігери для використання з пауербанками, простіше, надійніше, але пауери треба на інші потреби.

для аварійного режиму найкращий варіант автоакум + реле яке переключає на блок живлення від 220, якщо є напруга. простенький роутер може тримати тиждень без підзарядки. під час 4/6 я заряжав раз в три тижні. я інтернет так виділив із загальної схеми інвертор + LifePO. це простіше і зручніше.

Автоакум це звичайно добре і ємність величезна, але є проблема з зарядкою, коли регулярні відключення і режим 6-8/2. У цьому випадку краще все ж літій, найкраще залізофосфат, але на нього тільки почався перехід для домашнього використання (з пауербанками взагалі біда-біда на залізофосфаті). Вже намагаюсь привести все-все до 2-х годинного інтервалу зарядки.
_Mykola_

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 09:49

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

_Mykola_ написав:
  trololo написав:

Автоакум це звичайно добре і ємність величезна, але є проблема з зарядкою, коли регулярні відключення і режим 6-8/2. У цьому випадку краще все ж літій, найкраще залізофосфат, але на нього тільки почався перехід для домашнього використання (з пауербанками взагалі біда-біда на залізофосфаті). Вже намагаюсь привести все-все до 2-х годинного інтервалу зарядки.
Я може вже писав - в мене на ровтер і конвертер стоїть недорога штука українського виробництва, що виконує роль реле і зарядного, і 12в lifepo акум на 20А*г. Повезло що мені якраз на все треба 12в і перетворення напруги непотрібно. Чудово відпрацювало в усі блекаути.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8222 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 10:26

_Mykola_ написав:Автоакум це звичайно добре і ємність величезна, але є проблема з зарядкою,
там емкость надо делить на 2, потому что разряжать ниже 50% его нельзя.
Wirująświatła

Подякував: 2518 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 10:37

Faceless написав:Я може вже писав - в мене на ровтер і конвертер стоїть недорога штука українського виробництва, що виконує роль реле і зарядного, і 12в lifepo акум на 20А*г. Повезло що мені якраз на все треба 12в і перетворення напруги непотрібно. Чудово відпрацювало в усі блекаути.

Можете надати посилання на це пристрій?
_Mykola_

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 10:43

Wirująświatła написав:
  _Mykola_ написав:Автоакум це звичайно добре і ємність величезна, але є проблема з зарядкою,
там емкость надо делить на 2, потому что разряжать ниже 50% его нельзя.

Открою великую тайну.
Литий ион рекомендуется заряжать до 80% и разряжать до 40% и заряжать током не более 20% от номинала. Иначе ресурс всё.
Основной Бонус литий иона перед свинцом это вес и ток зарядки в 2 раза выше. А так....
UA

Подякував: 1880 раз.
Подякували: 2330 раз.

Профіль

1
1
1
Повідомлення Додано: Пон 07 жов, 2024 10:49

UA написав:и разряжать до 40% и заряжать током не более 20% от номинала. Иначе ресурс всё.
расскажите это электросамокатчику с пробегом 10 тыс км) то что заряжается медленно полуправда. От 0 до 40% самокат набирает за час. И последние 10% тоже час. Поэтому не выйдет линейно разделить номинал на ток зярядки, схема работает чуть иначе. Для заряда 40% нужен 1 час, а до 90% - 6 часов. Другими словами подзарядив самокат 1 час я получаю запас хода в 15-17 км. Свойство которого не дает свинец.
Wirująświatła

Подякував: 2518 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
  #<1 ... 6162636465 ... 126>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему