Ну ось: все стало на свої місця: цей хлопець купив авто десь через 1,5 роки життя в Канаді…
|
|
![]() Еміграція, заробітчанство
News from Germany Із поваги до пана Дюрі-бачі - треба ж розібратися в тому питанні та підтримати план дій його родичів - переговорив з приводу складних дитячих відносин в школі із нашою колишньою українкою, а зараз громадянкою Німеччини. Яка вже 20+ років живе в Дюссельдорфі та 20+ років працює в школі. Сама мама двох дітей: старший син вже закінчив університет в Берліні (Авіаційний факультет), молодша дочка - буде студенткою наступного року. Так ось сказала, що в Німеччині ця проблема, піднята паном Дюрі-бачі, не тільки існує, але вийшла на новий рівень. Це повʼязано з карколомною кількістю невідомо звідки прибулих іноземців, і не тільки українців, які заполонили Німеччину. Сказала, що в Німеччині зараз активізується націоналізм (можливо в українському розумінні) на кшталт «Німеччина - для німців». З цікавого: - якщо в школі діти чорношкірі з «глибокої Африки», то вони всі як правило дуже тихі, охайні, з повагою відносяться до інших дітей та людей. - якщо діти не зовсім з глибокої Африки, а з мусульманських країн - то помітним є те, що давно існує в мусульманському світі: зневажливе відношення не до інших іноземців, а саме до осіб жіночою статі. Мабуть важко переконати хлопця/мусульманина десь із Сенегалу або з Лівії, мусульманських краін, що те, що не існує в його країні та в його родині, існує прямо поруч - і ось в класі просто за сусідньою партою. - на її думку зараз існує велика проблема саме / цитую (російська) «безобразного поведения украинских детей». Повальний російський мат (!), при чому не з рота підлітків, а саме у досить малих дітей. Тут величезна проблема виховання з боку батьків та тієї середи, яка їх цьому навчила, при чому получається обʼєктивно - в Україні. Я також розказав ситуацію з тим хрестиком від бабусі в декольте. Ну що ж: наша колишня українка - а нині німкеня - сказала, що вона легко уявляє цю ситуацію. Навіть сказала, що вона зробила би так само, як і хресниця пана Дюрі-бачі. В той же час радить згадати, що школа є особливим суспільним місцем, в якому одягатися варто відповідно, не виставляючи на весь світ свою декольте, яким би красивим воно не було. P.S. Прохання не ображатися, якщо я чимось та когось образив, реальний переказ майже дослівно реальної розмови з людиною, яка якраз йшла на роботу в школу (!) в місті Дюссельдорф та по дорозі мені це все розповідала. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоЄдина різниця, що тут не новоприбулі емігранти, а діти емігрантів які прибули 20-30 років тому, переважно з Туреччини, але є трохи із інших країн: Лівану, Іраку, але поводять вони так само... Дивно, що когось може образити правда... ![]() Я думаю, що вони просто пропустили той момент, коли треба відсіювати таких, що нездатні прийняти правила і адаптуватись. Найкращий час для цього -- поки прибульці ще не набрали громадянства. Тепер вже пізно, хоча й можливо. Думаю, що досить легко, як тільки усвідомити, що це потрібно. Нульову толерантність вигадали, здається, в США. Суть в тому, що за будь-яке порушення -- максимально можливе покарання. Не дивлячись на "обставини". Образливий вислів -- два додаткових урока з коректної поведінки. Щось більш вагоме, або регулярно відтворене -- бесіда з батьками і штраф, потім -- відрахування зі школи. Дитина не в школі більше трьох місяців -- штраф і тимчасова опіка. Якщо не допомагає -- позбавлення громадянства (навіть тих, хто в другому-третьому поколінні). Важко, але доведеться це робити, я так думаю. Це вже явно не до дітей претензія. Я б за таке позбавляв права на тимчасовий захист, і все. ![]() Мат вже став нормою навіть у серйозних блогерів та інших відомих осіб на ЮТ, ФБ і т.д. Можна скільки завгодно присвячувати часу та зусиль на виховання дитини, але те, що закладене природою (відсутність здібності відрізняти що є добре, а що ні, стадний інстинкт), повністю перебороти неможливо.
![]() а до кого претензія? ви гадаєте, що всі діти навчилися матюкатися вдома? гадаю, що ні - оточення та інет. й не виключення ситуація, коли вдома розмовляють культурно, а з однолітками - трохи вільніше. навіть не знаю, кого назвати винним в такій ситуації. й знову ж таки - слово f*ck в англійських фільмах використовується регулярно, немає такого табуювання. чи претензія, що "російський"? - треба українські форми використовувати. ![]() ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоВ них як і в нас є класифікація тих же фільмів для віку глядачів. І, наприклад, музикальні композиції з матюками мають спеціальну позначку, в ютуб мьюзик це "е" перед назвою. Не табуювання, але приблизно такі ж самі цивілізовані норми, як і в будь-якому нормальному суспільстві. А от в публічних місцях так висловлюватися - то ознака "чорних" кварталів, невихованого бидла. ![]()
використання нецензурної лайки в книгах й фільмах почалося відносно недавно. раніше цього просто не було, як й поділу на вік. й от прям всі діти що в Німеччині, що в США - "данке шон" чи "сенк'ю вері мач"? якраз яскрава сцена як всі вдають й як воно насправді ![]() особливо коли в радянському перекладі слово "bumsen" взагалі не переклали - німцям сподобалось ![]() ![]() Еміграція, заробітчанствоЦе "відносно недавно" вже і школу закінчило і своїх дітей народило ![]() ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоЯкісь німці взагалі нелюдяні. Прописали ходити хресній з батьками до психолога, але вже 2 сеанси зірвались:
1. Прийшов батько з нею - не прийняли, бо нема мами, мають бути обидва батьки. 2. Прийшов батько і мама ще з 2 дітьми (1.5 і 0.5 років) - не прийняли, бо з малими дітьми не приймають. От що робити, якщо нема на кого залишити дітей? Їх не хвилює, бо в них так написано в інструкції. І найгірше, що "домовитись" ніяк не виходить.
|
|