Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 7677787980 ... 110>
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 22:41

Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

trololo написав:
  kingkongovets написав:так я вже третій рік юзаю)
та й таке

так дайте більше інфо, мені цікаво ж. які панелі, азимут, кут, регіон, чи є ЗТ, який акум та який інвертор, які реальні показники в грудні та січні за останні 3 роки?
я генік з аккумами використовую в будинку і просто аккуми в квартирі

знайомі, які до того топили за вітряки з панелями - теж

ось це головний досвід

секретніх кодів я на жаль не знаю(
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2677 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 00:19

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

да уж, ну и хвинансовый форум, все только друг на друга какают, та и слог-то какой, тут впору со стендапами многим выступать
smdtranz

Подякував: 10 раз.
Подякували: 90 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 04:56

Faceless написав:
  барабашов написав:Сто ампер с розетки - 22квт отбираемая с сети дома мощность
50 - 11квт, не всякая проводка это позволит, мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку и потребление моментное по пику подводимой к квартире мощности(это я про безгазовый новострой говорю с проводами толщиной в мизинец от щитка в квартиру), не всякая розетка 50А переварит
А там где "греется" там и до пожара недалеко
И в домовых сетях, и на вводе(в том числе и на вводе с 10Кв кабеля в домовой трансформатор) КЗ там где плохо обжато сделает тоже хороший фейерверк.

Які ще 100 ампер з розетки, барабашов, там є посилання тх.
Батарея 51В, зарядка на 100А це 5 кВт макс, а в середеньому буде 2,5 кВт.
Це звісно теж чимало, і в умовному хрущі це на межі, і одночасно стіралку чи бойлер не включиш. Це теж потрібно враховувати

Лично я не против чтоб вы провели эксперимент и зарядили током 100А именно ту батарею
Понял что она сжирает 5КВт/ч, но КПД зарядного с визжащими вентиляторами явно не 99% будет
И не забывайте что в те мгновения по 3часа, что будет свет, всё что мощное будет запитано параллельно этой зарядке, ну кроме 65" с марафоном и роутера наверно.
И не забывайте о главном - мало где в сетях многоэтажек идут пропаянные контакты, ввод - обжим, ввод - клемма, естественно не посеребрённые и окисляющиеся.
Единственноая надежда - что не все будут в тот вечер блэкаута в вашем ЖК дома и мало кто имеет все эти мегапотужни блюййэтти.
А с Тетрисов и Даймондов жильцы в такие моменты чухают как правило в другой временной пояс или даже полушарие.
барабашов

Подякував: 285 раз.
Подякували: 359 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 06:55

Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

барабашов написав:
  Faceless написав:
  барабашов написав:Сто ампер с розетки - 22квт отбираемая с сети дома мощность
50 - 11квт, не всякая проводка это позволит, мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку и потребление моментное по пику подводимой к квартире мощности(это я про безгазовый новострой говорю с проводами толщиной в мизинец от щитка в квартиру), не всякая розетка 50А переварит
А там где "греется" там и до пожара недалеко
И в домовых сетях, и на вводе(в том числе и на вводе с 10Кв кабеля в домовой трансформатор) КЗ там где плохо обжато сделает тоже хороший фейерверк.

Які ще 100 ампер з розетки, барабашов, там є посилання тх.
Батарея 51В, зарядка на 100А це 5 кВт макс, а в середеньому буде 2,5 кВт.
Це звісно теж чимало, і в умовному хрущі це на межі, і одночасно стіралку чи бойлер не включиш. Це теж потрібно враховувати

Лично я не против чтоб вы провели эксперимент и зарядили током 100А именно ту батарею
Понял что она сжирает 5КВт/ч, но КПД зарядного с визжащими вентиляторами явно не 99% будет
И не забывайте что в те мгновения по 3часа, что будет свет, всё что мощное будет запитано параллельно этой зарядке, ну кроме 65" с марафоном и роутера наверно.
И не забывайте о главном - мало где в сетях многоэтажек идут пропаянные контакты, ввод - обжим, ввод - клемма, естественно не посеребрённые и окисляющиеся.
Единственноая надежда - что не все будут в тот вечер блэкаута в вашем ЖК дома и мало кто имеет все эти мегапотужни блюййэтти.
А с Тетрисов и Даймондов жильцы в такие моменты чухают как правило в другой временной пояс или даже полушарие.
Дякую, що ви так переживаєте. По характеристикам гібридних інверторів ККД зарядного можна підібрати пристойний. Батарея розраховується на споживання та, щоб за звичайний період блекауту не мала повністю сісти, тож і підзарядити її треба буде тільки частково.
Запаси по потужності і стан проводки по будинку в себе я знаю, там все добре.
Про покриття контактів сріблом якось вперше чую, окиснюється срібло дай боже.
Faceless
Модератор

Подякував: 1462 раз.
Подякували: 8091 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 09:38

trololo написав:
  kingkongovets написав:ваші надії та рекламні слогани продавців?
встановіть, поюзайте, переживіть пару сезонів - ось тоді і поговорим

ну ви ж не встановили і не пережили, але думку свою маєте, чому мені не можна?

Якщо заб'єте на чищення від пилу-копоті, матимете -5% від генерації стабільно, причому копоть буде накопичуватися з відповідними наслідками для генерації. Хіба що у Вас в радіусі 1-2км немає нічого що дає постійні викиди.

Реальна експлуатація через декілька років розставить все на свої місця, якщо ті роки Ваша електростанція все ж переживе без форсмажорів.
Чи розглядали, варіант, якщо доведеться це все експлуатувати без Вашої участі?
Чи впораються Ваші близькі з цим?
Чи плануєте якийсь захист від "дурня"? :|
_Mykola_

Подякував: 668 раз.
Подякували: 705 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 09:55

_Mykola_ написав:Якщо заб'єте на чищення від пилу-копоті, матимете -5% від генерації стабільно, причому копоть буде накопичуватися з відповідними наслідками для генерації. Хіба що у Вас в радіусі 1-2км немає нічого що дає постійні викиди.

Реальна експлуатація через декілька років розставить все на свої місця, якщо ті роки Ваша електростанція все ж переживе без форсмажорів.
Чи розглядали, варіант, якщо доведеться це все експлуатувати без Вашої участі?
Чи впораються Ваші близькі з цим?
Чи плануєте якийсь захист від "дурня"? :|

копоті наче нема, мій камін майже не дає диму, хіба судіби буває димлять, але небагато. -5% це не принципово, оскільки нема ЗТ і утилізація все одно буде менше 100%.

а з приводу експлуатації, треба вчити дітей. але це стосується не тільки електрики, в першу чергу опалення, бо вогонь, вода, каналізація, все це обслуговування і тд. якось треба буде скласти схеми та інструкції, але все руки не доходять.

захист від дурня - якісний інвертор та правильна захисна обвязка всієї системи.
trololo

Подякував: 2681 раз.
Подякували: 1417 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 10:28

Faceless написав:Дякую, що ви так переживаєте. По характеристикам гібридних інверторів ККД зарядного можна підібрати пристойний. Батарея розраховується на споживання та, щоб за звичайний період блекауту не мала повністю сісти, тож і підзарядити її треба буде тільки частково.
Запаси по потужності і стан проводки по будинку в себе я знаю, там все добре.
Про покриття контактів сріблом якось вперше чую, окиснюється срібло дай боже.

ККД зарядного 95 чи 90% в принципі немає значення для експлуатації. набагато важливіших холостий хід інвертора при роботі від батареї, особливо при низьких навантаженнях.

а з приводу перевантаження мереж при 4 годинах світла на добу, вони будуть однозначно, притому зарядні станції/інвертори це найменша проблема. люди будуть вмикати бойлери, пралки, плити, обігрівачі і тд
trololo

Подякував: 2681 раз.
Подякували: 1417 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 14:10

🤯В ЖК Щасливий стався вибух у квартирі, від якого повністю винесло стіну та вікна

Ещё один безопасный литиевый аккумулятор?
Бетон

Подякував: 112 раз.
Подякували: 279 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 14:48

Бетон написав:В ЖК Щасливий стався вибух у квартирі, від якого повністю винесло стіну та вікна

Ещё один безопасный литиевый аккумулятор?
Думаю газ. Нафіга зараз акуми
Faceless
Модератор

Подякував: 1462 раз.
Подякували: 8091 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 10 жов, 2024 15:04

Бетон

аккум вынес стену? он что, начинен тротилом?
там или газ или кто-то взрывчатку приволок домой, как обычно
smdtranz

Подякував: 10 раз.
Подякували: 90 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 7677787980 ... 110>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему