Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 7374757677 ... 126>
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:43

барабашов написав:Сто ампер с розетки - 22квт отбираемая с сети дома мощность
50 - 11квт, не всякая проводка это позволит, мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку и потребление моментное по пику подводимой к квартире мощности(это я про безгазовый новострой говорю с проводами толщиной в мизинец от щитка в квартиру), не всякая розетка 50А переварит
А там где "греется" там и до пожара недалеко
И в домовых сетях, и на вводе(в том числе и на вводе с 10Кв кабеля в домовой трансформатор) КЗ там где плохо обжато сделает тоже хороший фейерверк.

Які ще 100 ампер з розетки, барабашов, там є посилання тх.
Батарея 51В, зарядка на 100А це 5 кВт макс, а в середеньому буде 2,5 кВт.
Це звісно теж чимало, і в умовному хрущі це на межі, і одночасно стіралку чи бойлер не включиш. Це теж потрібно враховувати
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:46

Faceless написав:
  барабашов написав:Сто ампер с розетки - 22квт отбираемая с сети дома мощность
50 - 11квт, не всякая проводка это позволит, мало какой дом рассчитан на одновременную такую зарядку и потребление моментное по пику подводимой к квартире мощности(это я про безгазовый новострой говорю с проводами толщиной в мизинец от щитка в квартиру), не всякая розетка 50А переварит
А там где "греется" там и до пожара недалеко
И в домовых сетях, и на вводе(в том числе и на вводе с 10Кв кабеля в домовой трансформатор) КЗ там где плохо обжато сделает тоже хороший фейерверк.

Які ще 100 ампер з розетки, барабашов, там є посилання тх.
Батарея 51В, зарядка на 100А це 5 кВт макс, а в середеньому буде 2,5 кВт.
Це звісно теж чимало, і в умовному хрущі це на межі, і одночасно стіралку чи бойлер не включиш. Це теж потрібно враховувати

зараз набирають популярності трифазні гібридники зокрема Deye. класна штука, може навіть фази балансувати до 50% макс потужності, але ціна кусюча..
trololo

Подякував: 2691 раз.
Подякували: 1423 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:47

trololo написав:напруга на акумуляторі не 230

Но на 192, чтобы инвертор был потише, а провода потоньше, прикупить уже можно 8)
moveton

Подякував: 65 раз.
Подякували: 697 раз.

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:51

moveton написав:

Но на 192, чтобы инвертор был потише, а провода потоньше, прикупить уже можно 8)

я в курсі, існють висовольтні батареї та інвертори під них, але це здебільшого нішева тема не для приватного будинку. під Li-Ion збірки. той варік що ви кинули взагалі під неактуальний АГМ.
98% всіх гібридників це 24В (27,6 реальних) або 48В (55 реальних). якщо треба ємність акумів збільшити, підключають паралельно, а не підвищують напругу системи

moveton написав:

щоб інвертор був потіше треба брати із пасивним охолодженням :)
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 14:55

Faceless написав:Я якось офсайту виробника більше довіряю, ніж йопіку

оно то правильно, только гарантию дает не производитель а продавец (производитель ему потом компенсирует ремонт). У продавца могут быть немного другие правила экслуатации, нарушение которых делают случай негарантийным. В эпике ж не дураки сидят. Если не опечатка. Но про заряд токами 0,5С я и без эпика несколько раз слышал.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 15:02

Wirująświatła написав:

оно то правильно, только гарантию дает не производитель а продавец (производитель ему потом компенсирует ремонт). У продавца могут быть немного другие правила экслуатации, нарушение которых делают случай негарантийным. В эпике ж не дураки сидят. Если не опечатка. Но про заряд токами 0,5С я и без эпика несколько раз слышал.

я в тебе в бані? струми заряду визначаються хімією елементів, а не виробниками батарей. чому на готових виробах пишуть 0.5C я написав, бо на таких струмах тестується максимальна кількість циклів. виробник не гарантує 10тис циклів якщо заряджати на 1С. але це не значить що так не можна робити
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 15:12

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

Wirująświatła написав:и с чем вы спорите? приходите через 50 циклов в эпик по гарантии, а вам говорят инструкцию читали? током 1с заряжали? досвидос. а можно много чело и двс без масла тоже работают. недолго.

так мова ж про ліфери? від 4000 до 8000 циклів до падіння на 70% ємності при заряді 0.5С
ну зарядите від 100 раз на 1С, буде від 3000 до 5000 циклів відповідно. по факту це мало на що впливає. якщо авто акум так ганяти, він здохне за тиждень, а ліферу пофіг. крім того ви не забувайте, що за безпеку відповідає БМС, ви не зможете дати більше струму, ніж дозволить БМС. тобто якщо бмс дозволить і ви заряджаєте на 1С, а потім щось поломалось - це має бути гарантійний випадок.

зарядка на 1С без сутєвої втрати ємності - це одна і головних перевах ліфера (будь якого), яка робить його незамінним в деяких випадках. так, це максимальний режим, не завжди доречний. але у випадках графіку 4/20 - незамінний.

до речі стало цікаво, яким струмом заряджаються тесли (китайські модел 3), ті які на ліферах? треба буде подивитись

подивився

LFP batteries are more tolerant of frequent charging to 100% compared to NCA or NMC batteries. Tesla encourages owners of LFP-powered Model 3 cars to regularly charge to 100% to maximize range without concerns of battery degradation.
Supercharging rates are slightly slower than NCA batteries, though still fast. Charging from 10% to 80% generally takes around 30-40 minutes at a Tesla Supercharger.

80% за 40 хвилин - значить струм зарядки близький до 1С. ну але де тесла, а де епіцентр зі своєю гарантією на китайський акум до якого вони відношення не мають взагалі..
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 15:31

Wirująświatła написав:

Ну ось вам інший продавець: https://touch.com.ua/ua/item/akkumulyat ... ox-48100r/
І теж пише про 100А макс.

П.С. Доречі там продавець - не Епіцентр.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 15:38

Faceless написав:
  Wirująświatła написав:

Ну ось вам інший продавець: https://touch.com.ua/ua/item/akkumulyat ... ox-48100r/
І теж пише про 100А макс.

убедили)
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 09 жов, 2024 16:29

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

vladimir07 написав:Стара панель повністю під ремонт за 60 біля ППС на Дарниці.
Хтось ще живе старими звичками. І такого повно якщо продивитись оголошення.
В моду возвращается рэтро))
Игорь Алексеевич

Заблокований
Подякував: 113 раз.
Подякували: 866 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 7374757677 ... 126>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти