Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23852386238723882389 ... 2894>
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:29

Re: Еміграція, заробітчанство

Ще виникло запитання: це тільки в Україні при оплаті готівкою нерухомість суттєво дешевша, ніж при покупців в кредит?
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:35

Дюрі-бачі написав:Faceless а потім виявиться, що там як мені на єОселю пропонували: 70% першого внеску...

Можна у вас попросити подробиці цієї історії?)
Чому 70%?
Світлий дохід недостатній?
Завелику площу (при малій кількості членів сімʼї) розглядали ?
Чим мотивували 70?

Як ви мабуть зрозуміли, сам розглядаю як попросити у держави компенсацію у вигляді низького відсотку по кредиту за мій її захист багато років, включно з зараз :mrgreen:

Дюрі-бачі написав:Ще виникло запитання: це тільки в Україні при оплаті готівкою нерухомість суттєво дешевша, ніж при покупців в кредит?

Є якісь приклади? Бо я не хочу розширятися/докуплятись за готівку, але якщо прямо «суттєво».
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:58

Дюрі-бачі написав:Ще виникло запитання: це тільки в Україні при оплаті готівкою нерухомість суттєво дешевша, ніж при покупців в кредит?

Чого суттєво, і скільки саме це суттєво?
В мене не дуже вже релевантний досвід, кілька років тому було, але взагалі жодної різниці
Можливо більше хочуть саме у випадку єОселі, бо більші ризики через бюрократію - втрата часу і можливі відмови
Для "звичайної" ніби ніякої різниці. Той же Правекс виносив рішення за тиждень
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 16:08

Відповів в темі про нерухомість
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 16:18

Faceless написав:
Shaman написав:
  Faceless написав:Можна потеоретизувати:
Купували першу квартиру за 350 куо.
Пройшло кілька років, нехай за ануїтету погашено зовсім трошки, хай навіть 5 куо.
Але вартість нерухомості зросла, наприклад, на 30%
Отже маємо нерухомість за 455 куо, борг 345 куо.
При зміні об'єкту іпотеки на 530 маємо 530+345-455 = борг 420 к.
Не надто драматичне збільшення.
А якщо перша нерухомість подорожчала на 50% - борг після цієї операції взагалі став той самий!

якщо нерухомість за 5 років подорожчала на 30-50%, а ще й купували в кредит під 2% - так там черга вишикується з тих, хто хоче по легкому зрубати грошенят. :D

щось мені підказує, що саме через це криза 2008 року й сталася :lol:
Криза 2008 (насправді, 2007, це в Україні просто пізнє запалювання) сталася трохи через інше.
Про відсоток здорожчання то чисто припущення, невідомо навіть коли саме придбали другу квартиру, може цього року і пройшло 7 років, а ціна першої могла вирости більше, ніж ринок, бо наприклад вдале розташування. Я ж написав - потеоретизуємо.

пофантазуємо :lol:

а криза на ринку нерухомості сталася через велику кількість кредитів, де покупці реально не могли виплачувати кредит, але саме через кілька років буде дорожче все одно купували будинки.

в Україні я теж знаю випадок, коли з думкою буде дорожче купили нерухомість для перепродажу в 2007 за валютну іпотеку.- результат зрозумілий...
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 16:27

Shaman написав:
  Faceless написав:
Shaman написав:якщо нерухомість за 5 років подорожчала на 30-50%, а ще й купували в кредит під 2% - так там черга вишикується з тих, хто хоче по легкому зрубати грошенят. :D

щось мені підказує, що саме через це криза 2008 року й сталася :lol:
Криза 2008 (насправді, 2007, це в Україні просто пізнє запалювання) сталася трохи через інше.
Про відсоток здорожчання то чисто припущення, невідомо навіть коли саме придбали другу квартиру, може цього року і пройшло 7 років, а ціна першої могла вирости більше, ніж ринок, бо наприклад вдале розташування. Я ж написав - потеоретизуємо.

пофантазуємо :lol:

а криза на ринку нерухомості сталася через велику кількість кредитів, де покупці реально не могли виплачувати кредит, але саме через кілька років буде дорожче все одно купували будинки.

в Україні я теж знаю випадок, коли з думкою буде дорожче купили нерухомість для перепродажу в 2007 за валютну іпотеку.- результат зрозумілий...
В Україні ринок був зовсім не такий, як в розвинутих країнах, тому й запізніла іпотечна криза мала дещо інші причини. Серед них зокрема й безвідповідальні позичальники і безвідповідальні банківські менеджери, бо ключові слова - "реально не могли виплачувати кредит", позичальники гралися по суті в фінансові піраміди, а менеджери їм потурали в гонитві за преміями. Тому як тільки ударна хвиля кризи докотилася до цієї крихкої конструкції вона розсипалася, виявилося, що запасу міцності у позичальників немає, забезпечення недостатнє, резерви не сформовані.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 16:31

Дюрі-бачі написав:Faceless Просто історії пана акурта всі якісь такі, що за іпотеку платять мало, а потім виявиться, що там як мені на єОселю пропонували: 70% першого внеску...

Справа в тому що весь час іде розмова про інші/різні країни.
Одні знаходяться по один бік кордону "Україна -Весь світ", а інші з іншого боку кордону "Весь світ- Україна".

Мені не хочеться турбувати того хлопця - він зараз на роботі - але спробую відшукати в Скайпі його повідомлення про цифри іпотеки в попередні роки - мабуть там були якісь зміни у відсотках - початок 1,5 потім якась корекція - потім 6+ як написано.
Але я реально наводив - як завжди - реальні факти від наших людей. Першоджерело.

О! знайшов його Звіт майже 2-о річної давнини, цитата. Не думаю що Ви будете сумніватися в правдивості - бо це власник тієї квартири та тієї іпотеки. Цитата без корегування за середину 2023 року:

- Когда кредит мы взяли в 2017, мир еще не был еХХХнутым как это стало в 2022.
Квартира 65 кв.м сроком на 30 лет под 3.5% годовых.
Стоимость 375.000 euro.
Первоначальны взнос был 56.250 euro, это 15% стоимости квартиры.

Квартира выросла в цена на 20% за это время, чистая случайность из-за ковида.
Рынок уже был сильно переоценен еще в 2017 г и все ждали только падения - но не как роста.

Месячный платеж по кредиту до 2022 выходил
- около 1000 евро в месяц банку (Примітка: раніше він називав цифри 700...800).
- и 400 евро обязательная комуналка.

После 2022 месячный платеж по кредиту выходит
- около 1500 евро в месяц банку
- и 500 евро обязательная комуналка (Примітка: вчора він мені писав, що останні місця комуналка була вже 700 євро)

Кінець цитат. Можете "чиплятися" до точності наведених мною про його справи цифр (наприклад, я "по пам"яті" вказував дещо нижчу ціну квартири на момент купівлі), але даремно: ту квартиру вже продано.

P.S. Зверніть увагу на його слова: "Стоимость 375.000 euro."
Це те, що писав раніше: слава Богу, що не читає цей форум, бо був би голий босий безлошадно-безквартирний та без малолітнього синочка.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 17:51

akurt написав:...
О! знайшов його Звіт майже 2-о річної давнини, цитата. Не думаю що Ви будете сумніватися в правдивості - бо це власник тієї квартири та тієї іпотеки. Цитата без корегування за середину 2023 року:

- Когда кредит мы взяли в 2017, мир еще не был еХХХнутым как это стало в 2022.
Квартира 65 кв.м сроком на 30 лет под 3.5% годовых.
Стоимость 375.000 euro.
Первоначальны взнос был 56.250 euro, это 15% стоимости квартиры.

Квартира выросла в цена на 20% за это время, чистая случайность из-за ковида.
Рынок уже был сильно переоценен еще в 2017 г и все ждали только падения - но не как роста.

Месячный платеж по кредиту до 2022 выходил
- около 1000 евро в месяц банку (Примітка: раніше він називав цифри 700...800).
- и 400 евро обязательная комуналка.

После 2022 месячный платеж по кредиту выходит
- около 1500 евро в месяц банку
- и 500 евро обязательная комуналка (Примітка: вчора він мені писав, що останні місця комуналка була вже 700 євро)

Кінець цитат. Можете "чиплятися" до точності наведених мною про його справи цифр (наприклад, я "по пам"яті" вказував дещо нижчу ціну квартири на момент купівлі), але даремно: ту квартиру вже продано.
...

чіплятися не будемо, бо вже краще.
платіж на місяць при заданих умовах під 3,5% - 1 430 євро на місяць (можна сказати й біля 1 000 євро :) ) як я й казав - десь 30% від доходу.

після підняття відсотків до 6,74% платіж стає більше 2 000 євро. вже трошки боляче при зп 4000 євро.

ще звертаю увагу, що тут треба дивитися й дохід дружини. на Заході жінка працює не тому, що так прийнято, а тому що сімейний баланс у пересічних не зійдеться - мають працювати обоє
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 17:55

Shaman написав:після підняття відсотків до 6,74% платіж стає більше 2 000 євро. вже трошки боляче при зп 4000 євро.

Це в Україні "трошки боляче" було б. В Швеції чи де там - це сильний удар під дих
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 18:03

Faceless написав:
  Shaman написав:після підняття відсотків до 6,74% платіж стає більше 2 000 євро. вже трошки боляче при зп 4000 євро.

Це в Україні "трошки боляче" було б. В Швеції чи де там - це сильний удар під дих

Я не можу оприлюднювати ще подробиці - дуже приватна інформація - але там НЕ буде ніякого удару "під дих".
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 23852386238723882389 ... 2894>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість