Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23852386238723882389 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 14:29

Re: Еміграція, заробітчанство

Ще виникло запитання: це тільки в Україні при оплаті готівкою нерухомість суттєво дешевша, ніж при покупців в кредит?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 14:35

Дюрі-бачі писал(а):Faceless а потім виявиться, що там як мені на єОселю пропонували: 70% першого внеску...

Можна у вас попросити подробиці цієї історії?)
Чому 70%?
Світлий дохід недостатній?
Завелику площу (при малій кількості членів сімʼї) розглядали ?
Чим мотивували 70?

Як ви мабуть зрозуміли, сам розглядаю як попросити у держави компенсацію у вигляді низького відсотку по кредиту за мій її захист багато років, включно з зараз :mrgreen:

Дюрі-бачі писал(а):Ще виникло запитання: це тільки в Україні при оплаті готівкою нерухомість суттєво дешевша, ніж при покупців в кредит?

Є якісь приклади? Бо я не хочу розширятися/докуплятись за готівку, але якщо прямо «суттєво».
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 14:58

Дюрі-бачі писал(а):Ще виникло запитання: це тільки в Україні при оплаті готівкою нерухомість суттєво дешевша, ніж при покупців в кредит?

Чого суттєво, і скільки саме це суттєво?
В мене не дуже вже релевантний досвід, кілька років тому було, але взагалі жодної різниці
Можливо більше хочуть саме у випадку єОселі, бо більші ризики через бюрократію - втрата часу і можливі відмови
Для "звичайної" ніби ніякої різниці. Той же Правекс виносив рішення за тиждень
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 15:08

Відповів в темі про нерухомість
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 15:18

Faceless писал(а):
Shaman писал(а):
  Faceless писал(а):Можна потеоретизувати:
Купували першу квартиру за 350 куо.
Пройшло кілька років, нехай за ануїтету погашено зовсім трошки, хай навіть 5 куо.
Але вартість нерухомості зросла, наприклад, на 30%
Отже маємо нерухомість за 455 куо, борг 345 куо.
При зміні об'єкту іпотеки на 530 маємо 530+345-455 = борг 420 к.
Не надто драматичне збільшення.
А якщо перша нерухомість подорожчала на 50% - борг після цієї операції взагалі став той самий!

якщо нерухомість за 5 років подорожчала на 30-50%, а ще й купували в кредит під 2% - так там черга вишикується з тих, хто хоче по легкому зрубати грошенят. :D

щось мені підказує, що саме через це криза 2008 року й сталася :lol:
Криза 2008 (насправді, 2007, це в Україні просто пізнє запалювання) сталася трохи через інше.
Про відсоток здорожчання то чисто припущення, невідомо навіть коли саме придбали другу квартиру, може цього року і пройшло 7 років, а ціна першої могла вирости більше, ніж ринок, бо наприклад вдале розташування. Я ж написав - потеоретизуємо.

пофантазуємо :lol:

а криза на ринку нерухомості сталася через велику кількість кредитів, де покупці реально не могли виплачувати кредит, але саме через кілька років буде дорожче все одно купували будинки.

в Україні я теж знаю випадок, коли з думкою буде дорожче купили нерухомість для перепродажу в 2007 за валютну іпотеку.- результат зрозумілий...
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 15:27

Shaman писал(а):
  Faceless писал(а):
Shaman писал(а):якщо нерухомість за 5 років подорожчала на 30-50%, а ще й купували в кредит під 2% - так там черга вишикується з тих, хто хоче по легкому зрубати грошенят. :D

щось мені підказує, що саме через це криза 2008 року й сталася :lol:
Криза 2008 (насправді, 2007, це в Україні просто пізнє запалювання) сталася трохи через інше.
Про відсоток здорожчання то чисто припущення, невідомо навіть коли саме придбали другу квартиру, може цього року і пройшло 7 років, а ціна першої могла вирости більше, ніж ринок, бо наприклад вдале розташування. Я ж написав - потеоретизуємо.

пофантазуємо :lol:

а криза на ринку нерухомості сталася через велику кількість кредитів, де покупці реально не могли виплачувати кредит, але саме через кілька років буде дорожче все одно купували будинки.

в Україні я теж знаю випадок, коли з думкою буде дорожче купили нерухомість для перепродажу в 2007 за валютну іпотеку.- результат зрозумілий...
В Україні ринок був зовсім не такий, як в розвинутих країнах, тому й запізніла іпотечна криза мала дещо інші причини. Серед них зокрема й безвідповідальні позичальники і безвідповідальні банківські менеджери, бо ключові слова - "реально не могли виплачувати кредит", позичальники гралися по суті в фінансові піраміди, а менеджери їм потурали в гонитві за преміями. Тому як тільки ударна хвиля кризи докотилася до цієї крихкої конструкції вона розсипалася, виявилося, що запасу міцності у позичальників немає, забезпечення недостатнє, резерви не сформовані.
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 15:31

Дюрі-бачі писал(а):Faceless Просто історії пана акурта всі якісь такі, що за іпотеку платять мало, а потім виявиться, що там як мені на єОселю пропонували: 70% першого внеску...

Справа в тому що весь час іде розмова про інші/різні країни.
Одні знаходяться по один бік кордону "Україна -Весь світ", а інші з іншого боку кордону "Весь світ- Україна".

Мені не хочеться турбувати того хлопця - він зараз на роботі - але спробую відшукати в Скайпі його повідомлення про цифри іпотеки в попередні роки - мабуть там були якісь зміни у відсотках - початок 1,5 потім якась корекція - потім 6+ як написано.
Але я реально наводив - як завжди - реальні факти від наших людей. Першоджерело.

О! знайшов його Звіт майже 2-о річної давнини, цитата. Не думаю що Ви будете сумніватися в правдивості - бо це власник тієї квартири та тієї іпотеки. Цитата без корегування за середину 2023 року:

- Когда кредит мы взяли в 2017, мир еще не был еХХХнутым как это стало в 2022.
Квартира 65 кв.м сроком на 30 лет под 3.5% годовых.
Стоимость 375.000 euro.
Первоначальны взнос был 56.250 euro, это 15% стоимости квартиры.

Квартира выросла в цена на 20% за это время, чистая случайность из-за ковида.
Рынок уже был сильно переоценен еще в 2017 г и все ждали только падения - но не как роста.

Месячный платеж по кредиту до 2022 выходил
- около 1000 евро в месяц банку (Примітка: раніше він називав цифри 700...800).
- и 400 евро обязательная комуналка.

После 2022 месячный платеж по кредиту выходит
- около 1500 евро в месяц банку
- и 500 евро обязательная комуналка (Примітка: вчора він мені писав, що останні місця комуналка була вже 700 євро)

Кінець цитат. Можете "чиплятися" до точності наведених мною про його справи цифр (наприклад, я "по пам"яті" вказував дещо нижчу ціну квартири на момент купівлі), але даремно: ту квартиру вже продано.

P.S. Зверніть увагу на його слова: "Стоимость 375.000 euro."
Це те, що писав раніше: слава Богу, що не читає цей форум, бо був би голий босий безлошадно-безквартирний та без малолітнього синочка.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 16:51

akurt писал(а):...
О! знайшов його Звіт майже 2-о річної давнини, цитата. Не думаю що Ви будете сумніватися в правдивості - бо це власник тієї квартири та тієї іпотеки. Цитата без корегування за середину 2023 року:

- Когда кредит мы взяли в 2017, мир еще не был еХХХнутым как это стало в 2022.
Квартира 65 кв.м сроком на 30 лет под 3.5% годовых.
Стоимость 375.000 euro.
Первоначальны взнос был 56.250 euro, это 15% стоимости квартиры.

Квартира выросла в цена на 20% за это время, чистая случайность из-за ковида.
Рынок уже был сильно переоценен еще в 2017 г и все ждали только падения - но не как роста.

Месячный платеж по кредиту до 2022 выходил
- около 1000 евро в месяц банку (Примітка: раніше він називав цифри 700...800).
- и 400 евро обязательная комуналка.

После 2022 месячный платеж по кредиту выходит
- около 1500 евро в месяц банку
- и 500 евро обязательная комуналка (Примітка: вчора він мені писав, що останні місця комуналка була вже 700 євро)

Кінець цитат. Можете "чиплятися" до точності наведених мною про його справи цифр (наприклад, я "по пам"яті" вказував дещо нижчу ціну квартири на момент купівлі), але даремно: ту квартиру вже продано.
...

чіплятися не будемо, бо вже краще.
платіж на місяць при заданих умовах під 3,5% - 1 430 євро на місяць (можна сказати й біля 1 000 євро :) ) як я й казав - десь 30% від доходу.

після підняття відсотків до 6,74% платіж стає більше 2 000 євро. вже трошки боляче при зп 4000 євро.

ще звертаю увагу, що тут треба дивитися й дохід дружини. на Заході жінка працює не тому, що так прийнято, а тому що сімейний баланс у пересічних не зійдеться - мають працювати обоє
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 16:55

Shaman писал(а):після підняття відсотків до 6,74% платіж стає більше 2 000 євро. вже трошки боляче при зп 4000 євро.

Це в Україні "трошки боляче" було б. В Швеції чи де там - це сильний удар під дих
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пн 21 окт, 2024 17:03

Faceless писал(а):
  Shaman писал(а):після підняття відсотків до 6,74% платіж стає більше 2 000 євро. вже трошки боляче при зп 4000 євро.

Це в Україні "трошки боляче" було б. В Швеції чи де там - це сильний удар під дих

Я не можу оприлюднювати ще подробиці - дуже приватна інформація - але там НЕ буде ніякого удару "під дих".
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
  #<1 ... 23852386238723882389 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама