Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24192420242124222423 ... 2916>
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 08:05

Faceless написав:Модні хреймворки, а в світі реально ще неймоіврна купа старезних систем, які треба підтримувати, то ж не треба поспішно хоронити "дідів на фортрані".
Крім того, якщо вірити оцінкам особливостей покоління 2000+, очікувати з них напливу спеціалістів не приходиться. Хоча я особисто вважаю то типовими упередженнями в кожного покоління про молодь

Вірно зауважили, що напливу нових ІТвів не буде.
В Львівському політесі при наборі на перший курс Інженерії ПЗ було 200 місць держамовлення і 70 контактних. Ледве набрали 200.Через місяць навчання забрали доки чоловік 20, мабуть ... від складності навчання, чого одна дискретна математика тільки варта.
То вже третина порожніх місць. І то ще першої сесії не було. Розмовляв з одногрупником, я нього син на 4 курсі цієї спеціальності вчиться, казав, багато хто позабивав на навчання, і взагалі не збираються ідти в ІТ. Так,, що по факту якщо в програмера піде з того кілька десят людей то буде добре.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 08:31

Re: Еміграція, заробітчанство

The_Rebel написав:А я думаю навпаки. Рівень абстракції з кожним роком збільшується. Колись, хто не міг розібратися з асемблером, того й за програміста не вважали. Зараз мало хто знає як працює той чи інший фреймворк всередині, от працює собі та й добре.

Разом з рівнем абстракції росте і рівень задач: діди простий CRUD ледве кодували, а тепер GPT з пошуком по індексованому Інтернеті.
Щодо тих, хто не розуміє як фреймворк працює то дуже скоро їх ШІ й замінить.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 09:39

В США взагалі вибори так організовано, що їх легко фальсифікувати? Сьогодні в Фейсбуці побачив, що знайомий виклав фото з бюлетенем де він вде проголосував і закликав всіх показати, що вони теж проголосували проти Трампа...
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 09:58

Дюрі-бачі написав:
  jump написав:Обсяг ІТ-експорту

Ну от із січня і кум війзьме участь в цьому зменшенні. Емігранти помаленьку закривають ФОП.
Влада сама все зруйнувала і назад вже не верне. А так красиво могла б всіх легалізувати зробивши автоматичне бронювання всім резидентам Діясіті, гіг контракти яких приносять певну суму валюти...

Теж давно закрив ФОП. ІТ сектор нашим можновладцям взагалі не потрібен, бо олігархи з нього нічого не мають, а уряду наливають західні партнери скільки треба.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 10:04

The_Rebel написав:
  Дюрі-бачі написав:
  Gastarbaiter написав:А казали, що в айті усе погано.

В ІТ все погано, але в Україні значно гірше ніж в Європі, а в Європі - гірше ніж в США

А я попереджав і наводив приклади, що скоро (в межах 5-10 років) айті накриється мідним тазом. І щоб ніхто навіть не думав віддавати туди своїх дітей вчитися, бо будуть працювати за їду :D :D :D
Третину звільнить ШІ, третину індуси, третину африканці разом південно-американцями. І будуть потім ваші діти горло гризти за ці 10% залишку вакансій. Судіть самі, я перевчився за рік, ще за 3 роки став сеньйором. 70% моїх колег так само, хто в страховій працював, хто лінгістом був, хто юристом. І порівняйте це з лікарем, який вчиться 6 років, потім 2 роки інтернатури і за 8 років він лише починає кар'єру стаючи на підхват до більш досвідчених лікарів. Рано чи пізно кон'юнктура ринку все розставить по своїм місцям

Скоріш всього Ви стали сеньйором в українській галері? B1 англ теж за 1 рік вивчили? :D Якщо будете подаватись на вакансію ЄС або США - то дадуть джуна. Так це працює. В FAANG щоб перейти на наступний левел прийдеться запердаляти 24/7 роки.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 10:11

Faceless написав:Модні хреймворки, а в світі реально ще неймоіврна купа старезних систем, які треба підтримувати, то ж не треба поспішно хоронити "дідів на фортрані".
Крім того, якщо вірити оцінкам особливостей покоління 2000+, очікувати з них напливу спеціалістів не приходиться. Хоча я особисто вважаю то типовими упередженнями в кожного покоління про молодь

Зараз до знання мови програмування ще треба знати якусь 20-ку додаткових тулзів/приколів. От я навіть задумався, що вже ІТ-шникам платять замало, для тих об'ємів знань що потрібні.

Сантехніку ж з цим набагато краще - ввечері прийшов з роботи, відкрив пиво і в тєлек. А ІТ-шнику в цей час треба сидіти і далі розбиратись/навчатись чогось новому.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 10:25

Дюрі-бачі написав:Я тут теж скарживвся на нове покоління, але помітив таку тенденцію,що і їх можна змусити працювати за малі гроші, просто потрібен інший підхід: їх просто потрібно постійно обманювати обіцянками золотих гір, які будуть завтра і створенням образу успішно успіху.
Зокрема в ІТ за 3k$ не дуже працюють, а от за 2k$ і 0.0001% акцій компанії, яка скоро буде єдинорогом, процюють не гірше за попереднє. Нує і звичайно потрібно шукати тих, в кого батьки не мають можливості фінансово підтримати
Тобто як і будь-яке інше покоління :mrgreen:
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 11:40

Дюрі-бачі написав:В США взагалі вибори так організовано, що їх легко фальсифікувати? Сьогодні в Фейсбуці побачив, що знайомий виклав фото з бюлетенем де він вде проголосував і закликав всіх показати, що вони теж проголосували проти Трампа...

Так і ні. Якщо, наприклад, у Каліфорнії на минулих виборах голоси поділилися як 11 млн./ 6 млн., то Трампу потрібно було б сфальсифікувати ще 5 млн. голосів, щоб перемогти в цьому штаті. А це вже було б більше 100% виборців :mrgreen:
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 11:44

Gastarbaiter я не про те, а що з можливістю забрати бюлетень додому дуже легко організувати сітку з підкупу виборців, голосування мертвих душ та інші типові схеми...
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 11:46

akurt написав:Немає там ніякою умбрелли.

Амбрела точно є. Родичі все життя так говорили, старше покоління (народжені до 1990) - так точно.
kyk

Подякував: 181 раз.
Подякували: 178 раз.

Профіль

#<1 ... 24192420242124222423 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор