Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1073410735107361073710738 ... 14630>
Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 20:35

Shaman написав:з'явилася можливість побудувати державу взагалі без олігархів. бо стару систему поламали, а нової ще немає. тим паче така кількість всіх цих оприлюднених матрасів показує, що якось процес виявлення йде. ви гадаєте раніще таких сум не було - помиляєтесь. але ніхто навіть не казав

Гадаю що раніше ці суми були на рахунках а не в матрацах. Тобто йде подріблення олігархізму (такий собі аналог разкуркулювання) - замість одного умовного Коломойського з'являється десять умовних Борисових, і для країни це погано як в поточному статусі (тому що крупний олігарх більше зацікавлений у збереженні країни тому що має тут статки - а ті хто набив матрац налом - збоченці - і зацікавлені тільки в налі) - так і в перспективі, тому що олігарх зацікавлений у тому щоб розвивати своє підприємство (якщо тільки воно не добут сировини) тому що йому придеться конкурувати з закордонними конкурентами за ринки збиту (ну торти та цукерки Рошен непогані ж, чи не так? Ну і є ще приклади коли підприємства що належать іншим нашим олігархам брали участь у розвитку нашої молоді, стажуванні, меценацстві і т.п.). Тобто я впевен що Шарікових з менатлітетом "хапай людей і набивай меблі баксами" - країну змінити на краще не здатні - країну здатен змінити на краще тільки прошарок заможних людей який скаже "у нас і так все є - нам не треба ще один золотий унітаз, нам треба гарна комфортна сильна країна навколо".
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 20:41

ЛАД написав:И вообще, интересно, США и Запад могут поддерживать нашу борьбу за независимость, а РФ не может поддерживать борьбу за независимость Абхазии и Ю.Осетии?
И ещё.
Все здесь клянут большевиков и Союз, но энергично защищают их наследие. Ругают СССР за агрессивность и пакт Молотова-Риббентропа, называют зачинщиком 2 МВ вместе с Германией, но никто не требует отдать захваченные в 1939 территории. Вы отказываетесь вспомнить о том, что Абхазия принимала участие в создании СССР как самостоятельная республика и до 1931была в федеративных отношениях с Грузией и только позже была включена в состав Грузии как автономная республика.
Поинтересоваться как и почему Сев. и Ю. Осетия остались в разных "государствах", вам тоже не хочется.
А всё это "благодаря" большевикам. Т.е. "тут читаем, тут не читаем".

це складне міжнародне питання - хто має право на боротьбу, а хто немає. але завжди є нюанси, про які антагоністи Заходу забувають. а саме - допомогають в боротьбі за незалежність чи намагаються окупувати, як у випадку з Україною. щось не чув, щоб США когось окупувало... по-друге - це дійсно народ бореться, чи якийсь заслані емісари - як у нас на Донбасі в 2014 - або з Криму, або з Московії... третій момент - як у нас почуваються прихильники російської мови - скаржаться, що тиснуть. а що там в Абхазії з грузинами? щось не склалося, немає їх там взагалі?

а з приводу Західної України - а кому віддавати? Польщі, яка в 1920 році їх теж урвала. чи може відновимо Австро-Угорщину - Орбан звісно проти не буде, на відміну від інших. тому не треба спекулювати на цій темі.

може краще подивимося на кордони Московії до того, як вона почала свою серію "оборонительных" війн. Там, й Китай, й Японія, й та ж Тува. багато питань скоро виникне до руських 8)
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 20:51

ЛАД написав:А, вообще, интересно. Я предложил к обсуждению тему мира/перемирия с РФ. Возражений не увидел. Зато начали обсуждать побочные вопросы о Грузии, Абхазии и пр. И, конечно, от fler прозвучало: "российские нарративы". Как и ожидалось. :)

Закінчитися все може лише одним з 3 варіантів: рпв-перемовини; Перемога; повна капітуляція.

Що таке відмова від першого, це ставка на 2,3.
І тут починаються нюанси))
Якщо розглядати отаким боком, що Україна не зможе перемогти.
То виходить, що ті, хто проти рпв, по суті виступають за повну капітуляцію. Цікаве кіно...

Якщо розглядати, що Україна переможе, то ті, хто за рпв, по суті виступають проти Перемоги.
Теж цікаве кіно...

Варіант, що не буде ні Перемоги, ні капітуляції, а буде рпв.
То питання виникає: а нахіба ото стільки жертв та втрат?
Покращення позицій? Так не в шахи-то гра йде...

Казіно...
І з кого спрос буде за ставки?
За власну ставку.
Коли буде результат.

Єдине, що видно: чим далі триває час за умов відсутності маяку Перемоги, то тим більше ті, хто ставить на Перемогу, вимушені будуть одсувати далі і далі межі максимальної допустимої сплати...
І саму можливість рпв.
Тобто дійсно буде "ми за ціной не постоїм" і "тебе прийшли вбивати".

Тобто .... незрозуміло чому тягнуть ризину?
Може і вправду отой Любарський правий.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 20:54

fler написав:Було сказано, що країни, які виступили гарантами безпеки України за Будапештським меморандумом, мають забезпечити Україні цю безпеку, а не мені особисто хтось щось винен.

Так, я Вас питаю яким чином вони мають нам забезпечити цю безпеку, окрім як воювати за нас? І статут ООН і Будапештський меморандум писалась тоді, коли не існувало цієї фашистської потвори на ім'я "російська федерація". Що саме Ви пропонуєте зараз? Ви вважаєте, що світ - україноцентричний, а я Вас повертаю в реальність і кажу, що люди переймаються своїми проблемами.

ЛАД написав:Отклонения всегда бывают. Но такие "мадамы" всё же редкость. А насчёт веса я вам написал. Перечитайте.

Такие мадамы - не "отклонения", а стандарт. Я уже писал, что мы - социальные моногамные животные, поэтому у нас половой диморфизм небольшой. Мы, вернее, вы все, сами себе придумали, что женщины - слабые. Почему-то именно в Украине они слабые, а не в других странах.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 20:56

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Скорее, вопрос не в "разрешении", а в нехватке сил и нежелании портить отношения с Турцией. + тяжело предсказать реакцию Ирана, несмотря на его достаточно сложные отношения с Азербайджаном

ну звичайно, 30 років сили були, а потім хлоп - і закінчилися. І сталося це акурат після революції, що скинула стару владу (яка мала з пуйлом хороші стосунки) і приходу до влади Пашиняна. Вірю, я повірив.
  ЛАД написав:И Грузия, и Казахстан пока что далеко не диктатуры
особливо Казахстан, де, коли вибухнули протести, лідер, що не зміг їх розігнати власноруч, запросив допомогу у росії. Так роблять тільки демократії, еге ж? Та й опозиція, як відомо, там почувається вільно, правда?
А щодо Грузії - зараз там вільніше, але закони про іноагентів (скопійовані не з американського аналогу, а з російського, до речі) прийняті просто так? І обіцянки влади заборонити опозиційні партії у разі наявності конституційної більшості - зовсім не авторитарні замашки, ви що, просто забавки. Ви хочете дочекатись, доки там реально опозицію відтіснять від виборів, а для розгону протестів будуть просити допомогу в росії? Якщо все буде тривати в тому ж дусі, то дочекаєтесь.
  ЛАД написав:При всём недовольстве очень многие говорят о том, что лучше сегодняшняя власть, чем война как в Украине

війну свідомо ніхто не обирає. Українці не хотіли війни ні у 2014, ні у 2022. Так само і грузинська опозиція у разі приходу до влади не оголосить війну росії, тому я не розумію, звідки взявся такий наратив. Точніше, знаю, звідки він взявся, але не розумію, чому йому вірять деякі люди.

Але якщо "старший брат" ставить питання ребром: "або я буду вирішувати все за вас, ви будете у моїй сфері впливу, будете підтримувати мене в голосуваннях ООН, допомагати обходити санкції проти мене, я буду допомагати вашій владі утриматися, якщо проти неї виникнуть протести, або я знищу вашу економіку, ваші міста, окупую території", то мені однаково не подобається жоден варіант, вибачте. Так, у першому варіанті зберігається певна видимість благополуччя, "мирне небо", але чи нормальне життя буде в таких умовах, чи будуть якісь перспективи реформ, робочого правосуддя, дотримання законів, боротьби з корупцією, співпраці з розвиненими західними державами? Абсолютно ні. Це буде болото, де "обрані" будуть витягувати ресурси з решти, а незгодних будуть карати без правосуддя. Те, що для українців такі умови історично більш звичні - трагедія нашого народу, але це не значить, що інакше не може бути.
  ЛАД написав:Я предложил к обсуждению тему мира/перемирия с РФ. Возражений не увиде
я прошу вас запропонувати свій варіант поступок, на які може піти Україна. Поки його нема, предметної розмови не може бути.
Востаннє редагувалось thenewepic в Нед 03 лис, 2024 20:58, всього редагувалось 2 разів.
thenewepic

Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 20:57

katso написав: "у нас і так все є - нам не треба ще один золотий унітаз, нам треба гарна комфортна сильна країна навколо".

+100.
Саме за таким принципом можновладці будували потужні країни.
В першу чергу, для самих себе.
Щоб країна була інструментом їх збагачення.
За рахунок виграшу країною конкуренції в інших країн. Конкуренції за ресурси, за зовнішні ринки.

В наших же можновладців країна потрібна лише, як джерело для власного збагачення. Збагачуються за рахунок власної країни.
То звісно сильна країна і нафіг не потрібна. Навпаки.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 21:00

fler написав:Вказувати "що робити" та "куди йти" будете своїй жінці та вашим дітям.
Ми (моя сім'я) якось розберемось самостійно з нашими завданнями та їх виконанням.

опача. шо такоє? а як же турбопатріотизм та ганьба іншим?
tester7336

Заблокований
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 21:05

Banderlog написав:
  pesikot написав:
  ЛАД написав:А, вообще, интересно. Я предложил к обсуждению тему мира/перемирия с РФ. Возражений не увидел. Зато начали обсуждать побочные вопросы о Грузии, Абхазии и пр. И, конечно, от fler прозвучало: "российские нарративы". Как и ожидалось. :)

ЛАД, ты опять включил свою пластинку "Всё, что вы мне предложили, мне неинтересно. Поэтому, вы ничего не предложили"

Но это твоя проблема

Тебе, парторгу, даже примеры из истории привели, что Россия сейчас = нацистская Германия 1933-1945

Поэтому, никакого перемирия с РФ сейчас быть не может
Слово "капитуляция" пишется совершенно по-другому, чем "перемирие"
перемиря можливе. Тільки треба відмовитись від нато в яке нас не беруть, і видати москалям патріотів тіпа pesicot які і так воювати не хотять.
:lol:
якщо ви це називаєте капітуляцією, то
Харашо, капітуляція так капітуляція. :lol: шо в тому поганого?

Ти спершу про Іларіона розкажи, воцерковлений

А то ти так, тишком-нишком, промовчав, що його зняли
Мабуть, підтримуєшь дії Гундяя )

А якщо капітуляція, то тебе треба здавати, в першу чергу, як Іларіона )
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1259 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 21:12

АндрейМ написав:
  fler написав:Було сказано, що країни, які виступили гарантами безпеки України за Будапештським меморандумом, мають забезпечити Україні цю безпеку, а не мені особисто хтось щось винен.

Так, я Вас питаю яким чином вони мають нам забезпечити цю безпеку, окрім як воювати за нас?

Так я вам і відповіла - якщо не можуть забезпечити безпеку (тобто виконати те, на що підписалися), то нехай повертають те, що відібрали - яз та іже з ним - літаки, ракети тощо. Немає таких самих? Нехай віддають іншими - Ф16, Тауруси у Шольца придбають і т.д. А то Україна свої зобов'язання виконала, а тепер її знищують і нікому немає діла до того, одне суцільне занепокоєння.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 лис, 2024 21:17

На олх уже протезы продают.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prot ... Vw2hW.html
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2