|
Ринок ОВДП |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Додано: Чет 21 лис, 2024 16:08
alexsmith написав:Прошу розяснити чому рекомендують брати старі овдп з близькою експірацією? Нові овдп ж мають кращий відсоток і їх так само можна продати без проблем, коли потрібні гроші.
Это, наверное, стоит спрашивать конкретно у того, кто рекомендует? На ОВГЗ 2027 года недавно спрос был просто ажиотажный. Может конкурентов таким образом отваживают. Или это как раз с близкой экспирацией? Насчёт продать нужно учитывать, что "без проблем" - это в пределах желающих купить на вторичке, а, например, у ICU это количество видно и оно бывает не таким уж большим. И это сейчас, пока пирамида ОВГЗ всё ещё растёт. Если народ начнёт массово избавляться, то с продажей станет совсем интересно. Также потери при продаже обычно пропорциональны осташемуся сроку, т.е. короткую бумагу через месяц можно продать и с какой-то выгодой, а то и погасить, а вот длинная получится с убытком. Но это всё индивидуально считается по каждой бумаге и ожиданиям каждого. Чтобы прям всем рекомендовать только короткие - это я тоже не знаю зачем.
-
moveton
-
-
- Подякував: 65 раз.
- Подякували: 702 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Чет 21 лис, 2024 16:40
Ой+ написав:ukr0014959 Та вже є (у мене) з 11:06
А в мене лише в 15:26 зарахувало
-
ukr0014959
-
-
- Подякував: 18 раз.
- Подякували: 21 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 21 лис, 2024 17:09
moveton написав: alexsmith написав:Прошу розяснити чому рекомендують брати старі овдп з близькою експірацією? Нові овдп ж мають кращий відсоток і їх так само можна продати без проблем, коли потрібні гроші.
Это, наверное, стоит спрашивать конкретно у того, кто рекомендует? На ОВГЗ 2027 года недавно спрос был просто ажиотажный. Может конкурентов таким образом отваживают. Или это как раз с близкой экспирацией? Насчёт продать нужно учитывать, что "без проблем" - это в пределах желающих купить на вторичке, а, например, у ICU это количество видно и оно бывает не таким уж большим. И это сейчас, пока пирамида ОВГЗ всё ещё растёт. Если народ начнёт массово избавляться, то с продажей станет совсем интересно. Также потери при продаже обычно пропорциональны осташемуся сроку, т.е. короткую бумагу через месяц можно продать и с какой-то выгодой, а то и погасить, а вот длинная получится с убытком. Но это всё индивидуально считается по каждой бумаге и ожиданиям каждого. Чтобы прям всем рекомендовать только короткие - это я тоже не знаю зачем.
Тобто якщо я куплю на 100К і захочк продати через місяць, то може не бути покупців на мої папери. Прецеденти вже були? Я думав, що банк-емітент має зобовязання їх викуповувати на свій баланс. 
-
alexsmith
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 лис, 2024 17:20
alexsmith написав:Тобто якщо я куплю на 100К і захочк продати через місяць, то може не бути покупців на мої папери. Прецеденти вже були? Я думав, що банк-емітент має зобовязання їх викуповувати на свій баланс. 
Какой такой банк-эмитент? ОВГЗ эмитирует Минфин. И только у него и есть какие-то обязательства по ним. Досрочный выкуп в них не входит. Что до прецедентов, то я проверял, что ICU не позволяет продать больше того количества, которое ICU показывает, как готовый сейчас купить. Там просто форма не заполнится. По той бумаге у меня было больше лимита, поэтому точно ограничивалось не количеством моих бумаг.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Чет 21 лис, 2024 17:25
moveton написав: alexsmith написав:Тобто якщо я куплю на 100К і захочк продати через місяць, то може не бути покупців на мої папери. Прецеденти вже були? Я думав, що банк-емітент має зобовязання їх викуповувати на свій баланс. 
Какой такой банк-эмитент? ОВГЗ эмитирует Минфин. И только у него и есть какие-то обязательства по ним. Досрочный выкуп в них не входит. Что до прецедентов, то я проверял, что ICU не позволяет продать больше того количества, которое ICU показывает, как готовый сейчас купить. Там просто форма не заполнится. По той бумаге у меня было больше лимита, поэтому точно ограничивалось не количеством моих бумаг.
Є завжди можливість перевести овдп до іншого зберігача та продати їх йому.
-
vadymbanker
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 126 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 лис, 2024 17:26
moveton написав: alexsmith написав:Тобто якщо я куплю на 100К і захочк продати через місяць, то може не бути покупців на мої папери. Прецеденти вже були? Я думав, що банк-емітент має зобовязання їх викуповувати на свій баланс. 
Це значить, що брокер (ICU) викуповує якусь кількість на свій баланс, а потім може продати з балансу і заробити на спреді або просто продає нову емісію.
-
alexsmith
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 лис, 2024 17:39
alexsmith написав:Це значить, що брокер (ICU) викуповує якусь кількість на свій баланс, а потім може продати з балансу і заробити на спреді або просто продає нову емісію.
Брокер не может покупать на свой баланс  Он этим от дилера и отличается. Про продажу новой эмиссии (Чего? От кого?) в контексте выкупа старых бумаг вообще не понял. А значит это исключительно то, что через этот канал больше не продать. Причины могут быть разные. Может это дилер, покупающий себе, который больше не хочет. А может это и брокер у которого сейчас есть покупателей только на такое количество. В принципе, первое - это частный случай второго. vadymbanker написав:Є завжди можливість перевести овдп до іншого зберігача та продати їх йому.
Перевести хранение, безусловно, можно. А вот чтобы какой-то дилер брал на себя обязательства при любых обстоятельствах выкупать сколько угодно бумаг, такое я не слышал. Не, скорее всего хоть один покупатель найдётся. Покупает же кто-то украинские ОЗДП. Просто цена может оказаться, скажем, по гривне за тысячегривневый номинал.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Чет 21 лис, 2024 19:37
vadymbanker написав:moveton написав: alexsmith написав:Тобто якщо я куплю на 100К і захочк продати через місяць, то може не бути покупців на мої папери. Прецеденти вже були? Я думав, що банк-емітент має зобовязання їх викуповувати на свій баланс. 
Є завжди можливість перевести овдп до іншого зберігача та продати їх йому.
Ви робили це на практиці?
-
посетитель
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 225 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 лис, 2024 19:47
moveton написав: alexsmith написав:Це значить, що брокер (ICU) викуповує якусь кількість на свій баланс, а потім може продати з балансу і заробити на спреді або просто продає нову емісію.
Брокер не может покупать на свой баланс  Он этим от дилера и отличается. Про продажу новой эмиссии (Чего? От кого?) в контексте выкупа старых бумаг вообще не понял. А значит это исключительно то, что через этот канал больше не продать. Причины могут быть разные. Может это дилер, покупающий себе, который больше не хочет. А может это и брокер у которого сейчас есть покупателей только на такое количество. В принципе, первое - это частный случай второго. vadymbanker написав:Є завжди можливість перевести овдп до іншого зберігача та продати їх йому.
Перевести хранение, безусловно, можно. А вот чтобы какой-то дилер брал на себя обязательства при любых обстоятельствах выкупать сколько угодно бумаг, такое я не слышал. Не, скорее всего хоть один покупатель найдётся. Покупает же кто-то украинские ОЗДП. Просто цена может оказаться, скажем, по гривне за тысячегривневый номинал.
Снала посмотрите покупают ли, потом переводите
-
vadymbanker
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 126 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 лис, 2024 20:09
moveton написав:Насчёт продать нужно учитывать, что "без проблем" - это в пределах желающих купить на вторичке, а, например, у ICU это количество видно и оно бывает не таким уж большим. И это сейчас, пока пирамида ОВГЗ всё ещё растёт. Если народ начнёт массово избавляться, то с продажей станет совсем интересно.
Тут цікавий наступний момент - як потрапляють у ICU до переліку бажаючих купити? Якщо б діяв повноцінний "ринок замовлень" тоді зрозуміло - людина виставила заявку на покупку за "смачною" ціні та чекає. А так купив доступні "цікаві" папіри - їх загальна кількість зменшилася. Наявна кількість ОВДП на продаж більш інформативна, потенційний покупець визначається, чи варто заводити гроші.
-
VASH
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
1