В мене теж вийшло 542 кВт за 6 місяців. 2 ноута з моніторами в середньому по 4 дні на тиждень працюють, духовка електрична, микрохвильовка, чайник, пралка. ТВ немає.
|
|
![]() В мене теж вийшло 542 кВт за 6 місяців. 2 ноута з моніторами в середньому по 4 дні на тиждень працюють, духовка електрична, микрохвильовка, чайник, пралка. ТВ немає.
![]() Re: Еміграція, заробітчанство
542 в середньому чи загалом за 6 місяців (в середньому 90)? Духовка то таке, плита теж електрична?
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоПідтримаю бігора. хоча я працюю в офісі і без плитки індукційної, теж маю 70кв, прилади ті ж що він написав + дружина з дитиною весь день вдома, пельонки не прасуємо(лінь, ні разу не прасували). Ще посмієтесь але плита + духовака газу вживаємо 3! куби. Але мультиварка, забирає бульшу частину. Без опалення і гарячої води 500кв не уявляю як можна)) тут би перевірити чи не платить він за сусіда, може в нього хазяїн з боку живе)
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоЯкраз глянув акаунт бабусі за 5 років: мін споживання 83, максимум - 144, середнє споживання 102 кВт*год... Вона виробила звичку витрачати 100 кВт*год по пільговому тарифу... Але знову ж: все це ІНДИВІДУАЛЬНО ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоА, ну з газом то питань немає. Левова частка споживання відпадає. Але з електроплитою і вийти на ще меншу цифру - оце непересічна економність. Пана ж аудитора дивувало звідки 500кВт год/міс у квартирі де все на електриці ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоЩоб бути ближче до теми: мене здивувало, що основна стаття комунальних витрат - опалення - в кума включені у вартість оренди квартири, як і обслуговування прибудинкової території, абонплата за інтернет, вивіз сміття і т.д...
От вода і електроенергія - по лічильнику окремо. Ну і кум очікував, що опалення буде ніяке, буде холодно, а на ділі довелось прикручувати батареї, бо гріло до 30... А майже забув запитати: що то за прикол, що квартиру з меблями орендувати важко, багато квартир здається з порожніми стінами? ![]() Re: Еміграція, заробітчанство
Це ніби типово для Європи, США, Канади. Причому при виїзді здати треба теж порожню. Ну а шо, орендодавець знімає з себе всі клопоти амортизації меблів і всі претензії, що щось не подобається чи чогось не вистачає. ![]()
Все вірно: саме так. Квартира здається без меблів. Меблі людина купує сама додатково: - якщо це в США, або в Канаді, то нову (не дешево), або на Маркетплейс (бувають більш ніж смішні ціни на нові товари, наприклад, в 2023 році наші наповнювали квартиру так купили величезний килим за 50$ просто тому, що Продавцю не підійшов за розмірами). Так само можна дуже дешево купити наприклад барні стільці або столи. Про Канаду я писав майже рік тому: дворівневу квартиру наповнили фактично меблями безкоштовно, єдиний раз заплатили 50 С$ просто за доставку (найняли водія з наших та їздили десь далеко за місто до якоїсь доброї бабусі: та віддала кровать і до неї - із сльозами на очах коли почула про українців - нові комплекти постільної білизни). - в Туреччині в 99% випадків квартира здається порожньою, існують спеціальні магазини типу наших колись «Комісійних»: холодильники, пральні машини, меблі, кондиціонери спліт-систем. Про кондиціонери мене сильно дивувало: фактично людина возить із собою кондиціонер і на кожній квартирі його підключає (якщо квартира не обладнана кондиціонерами). - у Франції нашим надають за пільговою ціною так зване «соціальне житло»: це досить великі квартири за площею (часто в старовиннних будинках з високими стелями), але зовсім порожні. Щоби їх обставити, достатньо відвідати магазин мережі Emmaus: кровать деревʼяна 50…70€, стілець натурального дерева 5…10€, шафа 35…75 €, стіл обідній 30…50€, тумбочки 5…15€. Особливу увагу привертає величезний вибір посуду, найчастіше з клеймами дуже відомих фірм, виробників порцелянового посуду. Такий набір тарілок може коштувати 12€ за 12 тарілок. Ще цікаво; якщо людина виїжджає з квартири, то вона повідомляє в такий магазин приїжджає автівка та вантажники - все виносить все забирає БЕЗКОШТОВНО. Тобто колишній власник реально віддає все безкоштовно. Таким чином, обставити орендовану квартиру можна досить дешево. Так що це реально типова ситуація.
|
|