Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26202621262226232624 ... 2839>
Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 03:40

Хомякоид написав:
  akurt написав:Мабуть так і є.
Але в даному випадку перехід кордону був легальним - за діючими на той день правилами.
За цей час:
- отримали американське посвідчення водія (а там це як паспорт);

В Німечині я практично з нуля здавав на праві, маючи українські.
1600 євро і пів року часу. Всі кажуть що дуже підфартило.
Знаю людей які 5 разів здавали і суми за 5 тис.відповідно.
Деякі не можуть здати і кинули це заняття.

Тяжело сдать из-за вопросов на немецком(не до конца вымученном), или валят как у нас, на вопросах с двоякой трактовкой, в то время как ситуации описанные в билете решаются обычно "по-джентельменски(или по правилу три Д)"?
барабашов

Подякував: 291 раз.
Подякували: 359 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 09:44

Re: Еміграція, заробітчанство

барабашов написав:и валят как у нас, на вопросах с двоякой трактовкой,

Кум здав з 2 спроби. Казав, що запитання середньої складності і робив помилки у запитаннях де наші і їх правила відрізняються... Найгірше в тому, що дуже важко "порішати" навіть такі прості питання як місце в черзі, а саму здачу неможливо порішати і треба вчитися.
Дюрі-бачі

Подякував: 863 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 10:15

Faceless написав:Ще там же в Німеччині цілком процвітають схеми з "випробувальним періодом" в півроку, протягом якого жодного негативного фідбеку, але в результаті викатують "ви нам не підходите". Причому їм чимось це вигідно, чи якісь відрахування менше в ций період чи щось таке

Такое прошел, не так все строго, как вы пишите, компании тоже сотрудник нужен. Кстати прошел период досрочно.
utestcom2

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 10:17

adeges написав:Нова коаліція у Австрії (з 2 партій) планує жорстко нагнути українців на тимчасовому захисті. Зокрема припиняють з березня виплати допомоги на дітей (200-270 євро в залежності від віку). Це було передбачено давно, але звичайно всі очікували продовження. Але це лише квіточки. Фактично мета, наскільки я розумію, - викинути всіх, хто не працює. І більше. Побачимо, що стане законом, але враховуючи любов австрійців з нової влади до росіян, дуже реальний сценарій.

Ничего себе, это что придется работать? :D
utestcom2

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 10:25

Хомякоид написав:
  akurt написав:Мабуть так і є.
Але в даному випадку перехід кордону був легальним - за діючими на той день правилами.
За цей час:
- отримали американське посвідчення водія (а там це як паспорт);

В Німечині я практично з нуля здавав на праві, маючи українські.
1600 євро і пів року часу. Всі кажуть що дуже підфартило.
Знаю людей які 5 разів здавали і суми за 5 тис.відповідно.
Деякі не можуть здати і кинули це заняття.

я сдал за 1800, но была одна пересдача, если бы сдал с первого раза было бы ~1200 евро
utestcom2

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 10:57

Пишу про сумне завершення історії сусіда: німці посадили на 8 років за розбещення неповнолітніх і зловживання службовим положенням і ніякі адвокати не допомогли. Заява про шлюб, в якій він визнає себе батьком дитини і контракт, що він працював в парку атракціонів, стали залізобетонними доказами.
Ще зламали й долю "дружини", бо викликали її батьків на допит, без них неповнолітніх допитувати не можна. Батьки її вигнали з дому і тепер все село в курсі її "позору"...
Тепер його "дружина" живе зі свекрухою і десь через місяць чи два буде народжувати і якось в червні отримає атестат вже в Ужгороді.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 11:46

Шановне панство може не гаяти часу та спробувати пройти ЗВИЧАЙНИЙ тест - теоретичний екзамен - на отримання Посвідчення водія в штаті "Південна Кароліна" в США.

Схожий тест здають всі українці, які мешкають в усіх - крім трьох здається - провінціях Канади.
Три провінції - якщо я не помиляюся - саме три - прийняли рішення просто забирати українське та видавати канадське. Без всяких перездач так екзаменів.

Не полінуйтеся - спробуйте пройти тест.
Треба коротенька реєстрація - можна через Фейсбук або електронну пошту.
За цим посиланням всього 20 питань; Час обмежено.
Моя думка, як водія з багаторічним стажем, якого штрафували тільки в Україні і один раз в Італії (швидкість +20) - і це при тому, що в 2024 році проїхав дорогами - сам за кермом - з десяток країн Європи та США: питання не складні, але я його пройшов тільки з 3-ої чи 4-ої спроби.
Справа в тому, що є специфічні питання щодо деяких цифрових специфічних значень деяких стандартів руху - на цьому якраз і легко "спалитися". Також збивають з розуму деякі невідомі нам технічні терміни.
Спробуйте, чого ж ні... Реально цікаво та додає досвіду та знань.
https://quizlet.com/419824430/scdmv-per ... ash-cards/
Востаннє редагувалось akurt в Чет 13 лют, 2025 12:06, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3970 раз.
Подякували: 1429 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 11:59

Щодо "...сумне завершення історії сусіда" від пана Дюрі-бачі.
Не всі знають початок історії: наш 20-ти річний біженець, який мешкає з родиною в Німеччині - щось там таке дивне нечуванне зробив 15-ти річній дівчині, що вона стала раптом вагітною.
Хтоб міг і подумати в свої 20 (!) років...
Шкода хлопця, але проситься сказати українське "Отак дурних вчать..."
З додаванням: "Отак дурних українців німці вчать..."
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 12:02

akurt написав:20-ти річний біженець

Йому більше 21 року (наче 27), що й зіграло ключову проблему.
  akurt написав:мешкає з родиною в Німеччині

мама його мешкає в Ужгороді, а він сам мешкав і працював в Чехії, в Німеччину поїхали лише щоб зареєструвати шлюб
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 13 лют, 2025 12:12

Дякую за уточнення - я "по пам"яті" написав, щоби було зрозуміло основну ідею Вашого повідомлення.
Дійсно сумна історія.
З одного боку можна сказати класично: "На його місці міг бути кожний"...
З іншого боку, невже ми були раніше розумнішими: і 16-ти річні дівчата були, і молодші, і ми не 27-и річні, чи думали головОМ, а не ногОМ...
З точки зору "чоловічої солідарності" треба все ж сказати: "Дійсно сумна історія"...
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 26202621262226232624 ... 2839>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей