Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26192620262126222623 ... 2845>
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 17:04

News from Canada

Важко там нашим.
Зараз в місті Едмонтон мінус 26.
В місті Калгарі - з якого я 2 тижня поспіль в 2023 році здійснював вояжі по багатьох містах Канади - мінус 22.
У місті Вінніпег - де тренується в залі із штангою колишній мешканець Анталії - мінус 27.
Там, де я пишу ці рядки, плюс 12.

От як цим українцям повертатися додому?
Родина племінниці отримала від Уряду Іспанії компʼютерний стіл та компʼютер з таким великим монітором, що в мене ніколи такого не було.
Сказала: прибрали кут кімнати, прибрали коробки із безкоштовним харчуванням від Уряду Канади та створили для старшого сина 12 років - місце отримання додаткових знань.
Ну я не знаю реально, як вони будуть повертатися…
Двоє синів ходять в канадську школу. Викладання англійською. Безкоштовне харчування на протязі дня.
Це вам не ті 5 000€, які платять і учасники форуму, і мої приятелі за ліцеї, де якісно викладають теорему Піфагора. Та в голос вчаться читати вірші Лесі Українки.
Всього за 5000 € на рік.
Чому в Україні так люблять євро та долари?
Он в київській мерії просто в коридорі виявили випадково готівкою 6 000 000 доларів.
Прямо цирк якийсь…
akurt

Подякував: 3970 раз.
Подякували: 1429 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 18:52

Re: Еміграція, заробітчанство

Про особливості життя емігранта в Казахстані.
Сьогодні друг купив онлайн квитки на потяг Чоп-Прага і літак Прага-Астана і зворотні для мами, щоб вона приїхала в на травневі до нього в гості. Через кілька годин дзвінок: "зайдіть в КНБ на допит сьогодні о 17.00".
А на допиті одразу запитання від товарища майора:
"Ви квиток Астана-Прага купили, а у Вас на травень нема відрядження. Куди Ви зібрались?"
Дюрі-бачі

Подякував: 863 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 19:03

Дюрі-бачі написав:Про особливості життя емігранта в Казахстані.
Сьогодні друг купив онлайн квитки на потяг Чоп-Прага і літак Прага-Астана і зворотні для мами, щоб вона приїхала в на травневі до нього в гості. Через кілька годин дзвінок: "зайдіть в КНБ на допит сьогодні о 17.00".
А на допиті одразу запитання від товарища майора:
"Ви квиток Астана-Прага купили, а у Вас на травень нема відрядження. Куди Ви зібрались?"
А працює не в держструктурі? Я так розумію КНБ це щось типу як СБУ ?
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8222 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 19:06

Faceless написав:А працює не в держструктурі? Я так розумію КНБ це щось типу як СБУ ?

Працює в університеті + пиляє гранит від їх міністерства. КНБ це перейменоване КГБ, працює "по старому" і бізнес не кошмарить.
Дюрі-бачі

Подякував: 863 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 19:09

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Важко там нашим.
В місті Калгарі - з якого я 2 тижня поспіль в 2023 році здійснював вояжі по багатьох містах Канади - мінус 22.
У місті Вінніпег - де тренується в залі із штангою колишній мешканець Анталії - мінус 27.

Родина племінниці отримала від Уряду Іспанії компʼютерний стіл та компʼютер з таким великим монітором, що в мене ніколи такого не було.
Сказала: прибрали кут кімнати, прибрали коробки із безкоштовним харчуванням від Уряду Канади та створили для старшого сина 12 років - місце отримання додаткових знань.
Двоє синів ходять в канадську школу. Викладання англійською. Безкоштовне харчування на протязі дня.

Впевнений, платники податків в Канаді сцуть кип'ятком від таких щедрот власного уряду хз кому та хз за що за їхній рахунок. За скромні 37-46% з доходу що вони платять щоб діти колишніх мешканців Анталії, дуже постраждалих від війни в Україні, ні в чому собі не відмовляли і почувалися набагато краще ніж вдома.
airmax78

Подякував: 986 раз.
Подякували: 5349 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 20:44

News from USA

«Не таким страшним є чорт, як його малюють».
Топав там топав той Трамп ногами, а караван іде.
Щойно повідомили: наша людина отримала дуже важливий в США дозвіл на роботу.
Подали заявку в листопаді. Хвилювалися, але все ОК.
Родзинка на тортику: свого часу перейшли кордон «Мексика-США». Перейшли легально.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 20:47

Тим не менш, знайомі з США повідомляють, що взялися за нелегалів з небувалою силою. Майже як ТЦК в Україні - поліція ходить по ТЦ, прост опо вулицям і тотально перевіряють документи
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8222 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 21:00

Мабуть так і є.
Але в даному випадку перехід кордону був легальним - за діючими на той день правилами.
За цей час:
- отримали американське посвідчення водія (а там це як паспорт);
- підтвердили свій диплом, отриманий не в США.
- пройшли співбесіду на декілька вакансій - очікується, що в березні буде остаточна пропозиція на роботу. І саме це питання - отримання дозволу на роботу - було дуже болючою темою.

Паралельно прийшло повідомлення від приятелів з міста Abington
https://maps.app.goo.gl/pnfMnXFgpX4jSSwx6
гуляють з дітьми (іх у них троє) - як і раніше гуляли.
В"їхали в США в червні 2024 року - за Програмою U4U. Колись гуляли в Бучі...
[
Востаннє редагувалось akurt в Чет 13 лют, 2025 04:53, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 21:42

airmax78 написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Важко там нашим.

Впевнений, платники податків в Канаді сцуть кип'ятком від таких щедрот власного уряду хз кому та хз за що за їхній рахунок. За скромні 37-46% з доходу що вони платять щоб діти колишніх мешканців Анталії, дуже постраждалих від війни в Україні, ні в чому собі не відмовляли і почувалися набагато краще ніж вдома.

Ну це такий соціалістичний устрій зараз в капіталістичних країнах. Хоча Ви от живете в соціалістичній Австрії, і все норм, а там ще більше грошей роздають соціальщикам :)
BIGor

Подякував: 1444 раз.
Подякували: 1851 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 23:10

akurt написав:Мабуть так і є.
Але в даному випадку перехід кордону був легальним - за діючими на той день правилами.
За цей час:
- отримали американське посвідчення водія (а там це як паспорт);

В Німечині я практично з нуля здавав на праві, маючи українські.
1600 євро і пів року часу. Всі кажуть що дуже підфартило.
Знаю людей які 5 разів здавали і суми за 5 тис.відповідно.
Деякі не можуть здати і кинули це заняття.
Хомякоид

Подякував: 3043 раз.
Подякували: 437 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 26192620262126222623 ... 2845>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей