Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26382639264026412642 ... 2845>
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 20:34

Дюрі-бачі написав:
  Water написав:Які нахрін біженці з Закарпаття? Чому?

Звичайні біженці, які тікають від бусифікації та іншого свавілля ТЦК. А також від економічних негараздів.

1. Там вище після мого тексту про Польщу пан Shapo все дуже вірно написав. Я його знаю як адекватну освічену розумну людину і це - чергове підтвердження.
2. Сьогодні говорив з колишнім підлеглим, мешкає в селі області Дніпропетровської про «бусифікацію».
Сказав так:
а) другий закордонний паспорт отримав без жодних проблем і швидко. ДП «Документ» десь там в Синельниковому чи в Васильківці. Перший діючий, але другий «про всяк випадок».
б) два рази зупиняли працівники ТЦК в Дніпрі - обидва рази не було ніяких ні проблем, ні «бусифікаціі». Розказав я йому, що син приятельки жінки зараз на «передку» (Волноваха, у нього все ОК) - сказав що поки не думав про армію. 40 років що першому, що другому.

P.S. Економічні негаразди є. Саме той колишній мій підлеглий з дипломом інженера-будівельника працює підсобником. Сину (10 років) ноутбук ніякий купити не взмозі.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 20 лют, 2025 20:46, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3970 раз.
Подякували: 1429 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 20:46

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:два рази зупиняли працівники ТЦК в Дніпрі - обидва рази не було ніяких ні проблем, ні «бусифікаціі».

А в нього ж відстрочка або броня?
Бо якщо б в Ужгороді зупинили без відповідних документів, то безкоштовно вже б не вийшов.
https://gp.gov.ua/ua/posts/dopomagav-za ... a-tck-i-sp
Дюрі-бачі

Подякував: 863 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 20:47

Немає в нього ні першого, ні другого.
Обидва рази зупиняли в Дніпрі.
Мене більше здивувало, що другий закордонний паспорт він отримав неймовірно швидко та без жодних проблем.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 21 лют, 2025 02:54, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 21:44

Пане BIGor - я реально теж здивований перепитував декілька разів - але пан Сергій так все і розказав - я сам не вірив - особливо про другий закордонний паспорт.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 21 лют, 2025 02:55, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 21:58

Poland recorded the fastest economic growth in the European Union in the final quarter of 2024, according to Eurostat data. The country’s GDP expanded by 3.7% year-on-year, narrowly surpassing Lithuania at 3.6% and Spain at 3.5%. However, final data from Croatia and Malta—both of which posted over 4% growth in the previous quarter—could still push Poland off the top spot. Regardless, the country remains firmly among the three fastest-growing economies in the EU.

In contrast, Germany, Austria and Estonia saw continued GDP declines, marking over a year of economic contraction. Among Poland’s Central European neighbors, the Czech Republic grew by 1.6%, Slovakia by 1.7% and Romania by just 0.7%, while Hungary barely edged into positive territory with 0.2%. The eurozone as a whole expanded by 0.9%, in line with economists’ expectations.

На додачу й злотий зміцнюється у січні-лютому. Летимо уперед на усіх парах. У доньці в класі практично усі на канікулах кудись закордон їздили. На дорогах усе більше помітно нових авто (у тому числі електричок).
Востаннє редагувалось Gastarbaiter в Чет 20 лют, 2025 22:01, всього редагувалось 1 раз.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 610 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 22:01

Дюрі-бачі написав:
  Water написав:Які нахрін біженці з Закарпаття? Чому?

Звичайні біженці, які тікають від бусифікації та іншого свавілля ТЦК. А також від економічних негараздів.

Тут какая-то очевидная путаница в понятиях. Можно представить беженцев из разрушенного Алеппо или Бахмута, с натяжкой можно представить беженецев из Херсона. Но беженцы из Закарпатья - это какая-то ерундистика. Давайте говорить о беженцах из Болгарии в Германию, потому что там больше зарплата.
Не удивительна всё возрастающая популярность Альтернативы для Германии и аналогов в других странах. Здоровенные лоси потребляют деньги работяг-бюргеров. Некоторые спустя несколько лет до сих пор не устроились на работу. Паразитизм какой-то.
freeze
4
Форумчанин року

Подякував: 4794 раз.
Подякували: 7757 раз.

Профіль

9
23
5
1
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 22:04

Дюрі-бачі написав:
  Water написав:А чого ВПО зразу за кондон не поїхали біженцями

Напевно все ж таки ключовим є мовне питання. Та й 50% Закарпатців мали досвід заробітчанства, тому їм значно простіше адаптуватись в еміграції

На соціалці в німеччині?
  Water написав:Тобто, житло не пустує.

По цінах Ужгород входить в ТОП3 в Україні

Я так розумію, житло ВПО здали, на соціалку до німеччини переїхали.
Свавілля ТЦК, зубожіння, щелепа у луганських та херсонських не та, шоб німецькою шпрехати.
Все вірно?
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 22:18

Ви правильно говорите, пане freeze.
Вже багато країн ввели розмежування областей України: наприклад, за кордоном - в Європі вже не приймають «біженців» із Закарпаття, Львівської та інших областей. Перелік можна найти в мережі.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 21 лют, 2025 02:56, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 23:31

Дюрі-бачі написав:Мінєд може відкривати шампанське: 2026 буде чорним роком для мігрантів
1. Чехія оголосила, що як тільки буде підписано мирну угоду вони перестануть давати захист. Боятися що мільйони чоловіків побіжать після відкриття кордонів. А в березні 2026 депортують всіх, хто не переоформити документи, а там строгий майновий ценз.
2. Німці вимагають куму робити робочу візу. Очікуються обмеження для біженців із безпечних областей, зокрема Закарпаття
3. В США готують згортання U4U і депортацію всіх після підписання мирної угоди. Розгляд нових заявок повністю зупинено

може вже дата підписання відома?
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2833 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 20 лют, 2025 23:32

Дюрі-бачі написав:
  konstantin kirovograd написав:Не нагнетайте коллега.
Работяг и детей оставят....ледацюг пенсов вернут.

Я не скажу за всі країни, але в Чехії чимало роботодавців категорично відмовляється піднімати зарплати з 30-35 до 37 тис. крон., щоб працівник вклався в майновий ценз. І на відкати (підняти зарплату "на папері", а надлишок повертати) не погоджуються.

надіються що роми піднімуть чеську економіку, лет іт бі
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2833 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 26382639264026412642 ... 2845>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти