|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:28
Дюрі-бачі написав: akurt написав:Туреччина взяла своїх мешканців під захист.
Так от і хуйло взяв під захист від геноциду мешканців ОРДЛО, а Орбан дуже хоче захистити мадярів в Берегсасі і Сивлюші, а в Абхазії Грузини теж влаштовували геноцид... Якщо б там було щось неоднозначно, то північний Кіпр, як Косово, визнало б більше країн. А в контексті того, з чого почалась суперечка: назвіть хоч 1 приклад коли Україна окупувала території сусідів для захисту українців? Особисто мене мало турбує життя в Туреччині, бо я там буду, скоріш за все, тільки транзитом в аеропорту. Мені в Хорватії/Чорногорії якось комфортніше ніж в Туреччині чи Єгипті. Проте мене дуже турбує, що Трамп перетворює США, в яких я ніколи не був, і навряд чи колись буду, в точно таку ж імперію.
дивиться, кожен конфлікт треба розбирати окремо. бо не зважаючи на схожість може бути багато відмінностей. вірмени-азербайджанці, серби-косовари, та навіть здається в Грузії - була реальна різанина. в нас з Рашею прям явного геноциду не було - але важлива відмінність - ти переходиш з українською мови на російську - й тебе вже росіяне вважають за свого  в інших так не вийде... щодо Кіпру - тоді події здається відбувалися за час правління в Греції диктатури "чорних полковників" - тому різанина була потенційно можливою. тобто захист населення, це не просто слова, як в Раші. в нас до появи російських найманців проблем з насильством не було. чому не визнають - отут треба розбиратися - якщо комусь цікаво. чув, що греки-кіпріоти не дуже вже й готові до возз'єднання. а турки - питання прецеденту. якщо вони зараз будуть працювати над визнанням турецького Кіпру, чому комусь не працювати над визнанням Курдистану?.. це так, думки вголос
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:32
Shaman написав:обто захист населення, це не просто слова,
ИМХО якщо б на місті Туреччини була Україна, то захистила б своїх громадян, спакувала валізи, відвезла їх на материк і звільнила Кіпр.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:35
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:оскільки з аргументами в akurt важко він завжди переходить на особистості. схема стандартна, накидає що опонент - людина бідна, яка собі нічого не буде дозволити. типу це має зачепити людину, вона образиться й замість наведення аргументів почне лаятися - а тут akurt вже на коні
О_о хіба так можна образити людину? Це все рівно, що намагатись мене образити тим, що я товстий. Я ж і тут писав, що років 10 тому я був дуже бідним і та ж поїздка в Туреччину вимагала року економії...
в світі akurt - можна. бо в нього виходить, що розумна та успішна людина - це лише багата. й навпаки - якщо людина відносно бідна - то вона нерозумна й не успішна  хоча критерій багатства такий собі - це типу на range rover покататися вздовж узберіжжя Туреччині. ну й ще на лоукостах політати по Європі. головне про все це НАПИСАТИ.  по-справжньому багаті люди трохи по-іншому виглядають. це є й відмінність - бути багатим й видавати себе за багатого 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:37
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:обто захист населення, це не просто слова,
ИМХО якщо б на місті Туреччини була Україна, то захистила б своїх громадян, спакувала валізи, відвезла їх на материк і звільнила Кіпр.
Нагадаю шановному панству, що на Кіпрі є ще і третя сторона, яка займає частину території - але про неї найчастіше мовчать: потужна військово-морська база Великоі Британії. Так що статус-кво, рівновага, яка склалася, всіх влаштовує. Незважаючи на те, що ТРПК є невизнаною державою, у всі її частини легко попасти і українцям. Наприклад, є авіасполучення - на кордоні ТРПК достатньо українцю попросити НЕ СТАВИТИ прикордонний штамп - його поставлять на листочку-вклалишу - і слідів перетину кордону не буде. Так що бачите: мир, який він склався на Кіпрі, всіх влаштовує, бо це краще за війну.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4002 раз.
- Подякували: 1446 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:46
akurt написав:Прекрасно: експерт Shaman визначив, що якась країна, в якій він ніколи в житті не був - «в цікавій ситуації». Геніально! А в якій ситуації Україна - експерт визначив? СлабО? Чи не получається? Серед сусідів України саме Туреччина була та є надійним сусідом. Майже всі перемовини проходили в Туреччині, при першій нагоді саме в Туреччину приїжджають наші міністри та наш президент. Саме Туреччина розвʼязувала «зернову кризу». Туреччина неодноразово надавала підтримку територіальній цілісності України. Так про що ви говорите, пане експерт? На сьогодні війна є вигідною багатьом країнам світу і найближчім сусідам України - достатньо згадати і Угорщину, і Словаччину. Дуже непроста ситуація для Украіни може скластися в Румунії там росіяни активно працюють над зміною зовнішнього курсу країни. Аде бачимо, що відбулося у Грузії. А ще не так давно я катався на лижах в Гудаурі та в шлем вставляв з гордістю жовто-блакитний прапор. Та всі грузини бачили: тут друзі-українці. І підтримка українців була масовою. Вже немає. Щось поважний експерт про Грузію мовчить… То надо ще потоптати ногами Туреччину - яка ну ніяк не зацікавлена в продовженні війни? Ну то потопчіть. Там якраз до влади рветься проросійський політик. Вперед, топчіть.
для початку в чому я топчу? це ж ви вигадали я констатую факти - це й є демократія. я й про Трампа казав, що це буде виклик для американської системи - а зараз це вже хто не каже (бо такої фігні не очікував ніхто). можна обговорити будь-яку країну, але розмова зайшла саме про Туреччину, де ви спробували напасти особисто на Дюрі-бачі замість того, щоб викласти свою думку. але у вас немає власної думки, у вас набір шаблонів - щось складніше ви не в змозі обговорювати, бо там треба оперувати фактами та робити висновки - а це не ваше. навіть не хочу витрачати часу. окрім випадків коли ви надто нахрапом намагаєтесь відкинути думку іншого форумчанина, але без аргументів европейські країни від війни мають лише проблеми - але вони на це йдуть, бо питання принципів та ідей. якраз Туреччина - країна яка на війні дуже непогано заробляє. так, допомагає нам, але й заробляє. й Раші теж допомагає. й головне, чого допомагає? бо чим більше ослабне Раша, тим більше зросте вплив Туреччині на пострадянському просторі?  те, що мер Стамбула - проросійський політик - ви сказали неодноразово. ще хтось про це каже? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:47
akurt написав:... Так що бачите: мир, який він склався на Кіпрі, всіх влаштовує, бо це краще за війну.
це як натяк, що нам теж краще домовлятися? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 10:50
Shaman написав:це як натяк, що нам теж краще домовлятися?
Звісно що краще. Я вже неодноразово писав, що проблема тільки в тому, що ми ніяк не можемо домовитись з тим, хто буде карати москалів за порушення домовленості. Взагалі в контексті еміграції зараз в світі взагалі майже не залишилось "тихих гаваней", бо ніхто не хоче карати порушників спокою якщо в порушників є "червона кнопка" Ну і ще одне ИМХО: існує 2 варіанти України (здорової людини і курця), в яких все вийшло - це Польща і Білорусь. Обидві вчасно знайшли зовнішні джерела фінансування, за рахунок яких і розвиваються.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:06
Shaman написав: akurt написав:... Так що бачите: мир, який він склався на Кіпрі, всіх влаштовує, бо це краще за війну.
це як натяк, що нам теж краще домовлятися? 
Ну, як бачите домовлятися не получається. Тому я і висловлював аргументовану, а не придуману, думку, що в умовах війни варто припинити пошук ворогів серед тих країн, де їх немає. А варто з повагою відноситися до їх фактично проукраїнської позиції. А то получається, що Угорщина - яка має територіальні претензії до України, і Словаччина, яка має територіальні претензії до України, і Румунія, яка має територіальні претензії до України - то найкращі товариші, їх не обзивають імперіями, якими правлять узурпатори. А Туреччину - єдину країну, яка не мала і не має територіальних претензій в взагалі ж членом НАТО треба шпиняти ногами.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:13
Shaman написав:щодо Кіпру - тоді події здається відбувалися за час правління в Греції диктатури "чорних полковників" - тому різанина була потенційно можливою. тобто захист населення, це не просто слова, як в Раші. в нас до появи російських найманців проблем з насильством не було.
По Кипру,еще раз напишу,бо вчера много чего снесли,в том числе полезно-познавательного..Турция-банальный агрессор захватчик,в абсолютно идентичной ситуации,что раша в 2014г...Там проблема вся получилась,потому как остров был так же как Украина был поделен на большую часть симпатиков греков(большей части этнические греки) и довольно малое меньшенство мусульмане(или протурецкие симпанитики с ними) Греки начали надрюкивать население той части,баламутя там,чтобы Кипр окончательно и полностью перешел в "сферу их влияния и интересов".А так как после первой мировой войны Турция поддержавшая Германию участием в войне и проигравшая вместе с ней,очутилась по факту в состоянии капитуляции,распада Отоманской империи,а некоторых частях своей страны в аккупации высадившихся союзных Греко-Британских сил...ей был навязан очень невыгодный мир,с потерей по сути всей прибрежной околоматериковой зоны граничашей сгреками...Все многочисленные острова,отдали Грекам...Я лично,считаю эту ситуацию совершенно не нормальной,когда к примеру в городе Каш,тебе приходит на телефон что ты вдруг в Греческом роуминге,потому что остров который ты видишь в паре киллометров от берега(посмотрите карту),оказывается совсем не Турецкий,а уже Греческий...Когда к примеру в парке Мили(район Кушадас) с обалденной природой и пляжами,тебе приходит на телефон-Добро пожаловать в Грецию,потому что напротив-огромный остров и он тоже....не Турецкий..И так,по всему длиннюшему побережью...Если б кто то реально много путешествовал,а не пизд..языком с утра до вечера на форуме,поучая и унижая других,он бы знал об этом...Поэтому,когда начались "волнения" на Кипре,Турция не долго думая,решила вставить пистон грекам,установить контроль над частью острова и восстановить по их мнению хоть какое то статус кво исторической справедливости,потому и был совершен собственно этот акт агресии и аннексии...Разговоры чтоб начать маленькую победоносную войну и вернуть все острова,постоянно звучат в Турции и начнись война с Греками,уверен что Турки раздолбают их очень быстро..Но обе страны НАТО..Это единственный сдерживающий фактор и страх санкций-наказаний..Турки постоянно говорят о Греции как о враждебном государстве и просто убеждены,что такая война,рано или поздно случится.
Востаннє редагувалось osafly в Суб 22 бер, 2025 11:15, всього редагувалось 1 раз.
-
osafly
-
-
- Подякував: 209 раз.
- Подякували: 1020 раз.
-
-
Профіль
-
-
17
8
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:14
Цікаві роздуми пана Дюрі-бачі про зовнішні фінансування Польщі та Білорусі. І ці зовнішні фінансування врятували ті народи. Я правда, сумніваюсь про зовнішні фінансування Білорусі - хіба що з боку Росії. Але ж причини такої зовнішньої підтримки різні. Якщо погодитися із зовнішнім фінансуванням Білорусі - то причиною є спроба утримати «Союзну» чи якусь там державу. Там всі засоби підходять - плюс працьовитий білоруський народ (я давно не був в Білорусі, але коли був - то те було саме так).
В Польші суттєвий чинник - вдала спроба вирвати країну із волохатих лап СРСР. Потім до цього додалось національне усвідомлення та здоровий глузд. Рідко де в світі існує така чисто національна держава - майже 100% етнічних поляків - плюс католицька міцна віра.
Ну а якщо порівняти з Україною - то наче якась прірва. Скільки грошей не вкидай - все розтягнуть та вкрадуть. Звучить образливо, але правда, погодьтеся…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4