|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:22
akurt написав:Скільки грошей не вкидай - все розтягнуть та вкрадуть.
ИМХО кількість переходить в якість. Якщо вкидати хоча б по 1000Є на кожного українця в місяць (порядка 350 млрд. в рік), то буде толк і все не вкрадуть
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:24
Дюрі-бачі написав: akurt написав:Скільки грошей не вкидай - все розтягнуть та вкрадуть.
ИМХО кількість переходить в якість. Якщо вкидати хоча б по 1000Є на кожного українця в місяць (порядка 350 млрд. в рік), то буде толк і все не вкрадуть
Реально класна думка! Я аплодую, Ще якщо додати золото гетьмана Полуботка, то взагалі буде шик!
-
akurt
-
-
- Подякував: 4002 раз.
- Подякували: 1446 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:37
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:40
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:це як натяк, що нам теж краще домовлятися?
Звісно що краще. Я вже неодноразово писав, що проблема тільки в тому, що ми ніяк не можемо домовитись з тим, хто буде карати москалів за порушення домовленості. Взагалі в контексті еміграції зараз в світі взагалі майже не залишилось "тихих гаваней", бо ніхто не хоче карати порушників спокою якщо в порушників є "червона кнопка" Ну і ще одне ИМХО: існує 2 варіанти України (здорової людини і курця), в яких все вийшло - це Польща і Білорусь. Обидві вчасно знайшли зовнішні джерела фінансування, за рахунок яких і розвиваються.
у ваших двох варіантах дві помилки. для успішного розвитку в першу чергу потрібен правильний суспільний устрій. якщо він є, то й інвестиції з'являться. є приклад Китаю, де лише інвестиції дозволили підняти економіку - но це окремий випадок. Зараз вони вирішили пограти в автократії - подивимось яку будуть успіхи без західних інвесторів - бо це не лише гроші, а й правила гри. а Біларусь взагалі не приклад успішного розвитку. це приклад, як за чужий кошт (в цьому випадку Раші) можна імітувати якийсь рівень життя. допомога закінчиться - картинка благополуччя розвалиться миттєво. я не можу зрозуміти чому ви активний прихильник ідею, що добре жити можна на чужі гроші. мені більше імпонує підхід Будівельника - наполеглива праця - але не тяжка, а якісна - ну й все одно працювати доведеться багато.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 770 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:45
akurt написав:... Ну а якщо порівняти з Україною - то наче якась прірва. Скільки грошей не вкидай - все розтягнуть та вкрадуть. Звучить образливо, але правда, погодьтеся…
ні, не правда. там, де працюю я, гроші власників витрачаються на відповідні речі, а не розкрадаються. у вас akurt дивлюсь інший досвід  але таких, як я, поки меншість - але стає дедалі більше.  "дорогу осилит идущий"
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:47
Shaman написав:я не можу зрозуміти чому ви активний прихильник ідею, що добре жити можна на чужі гроші.
ИМХО бо влада всіх країн штучною інфляцією зробила неможливий шлях "працювати == добре жити" для більшості населення. А нормальний соціалізм можливий тільки за рахунок зовнішнього фінансування.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:52
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:я не можу зрозуміти чому ви активний прихильник ідею, що добре жити можна на чужі гроші. мені
ИМХО бо влада всіх країн штучною інфляцією зробила неможливий шлях працювати == добре жити для більшості населення.
як там - доросла людина сама відповідає за свої вчинки, а інфантіл все шукає, хто йому заважає?  неможливий шлях - надто категорично. хоча погоджусь - це шлях до людей, які реально щось можуть робити якісно - це не так легко, напевне менше 50%. штучна інфляція виникає, коли дуже багато друкують грошей, а зазвичай зайві гроші друкують, щоб роздати їх тим, в кого не дуже виходить ЇХ заробляти. такий парадокс - висока інфляція виникає через те, що якраз надто багато витрачають на це саме населення 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:54
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:я не можу зрозуміти чому ви активний прихильник ідею, що добре жити можна на чужі гроші.
ИМХО бо влада всіх країн штучною інфляцією зробила неможливий шлях "працювати == добре жити" для більшості населення. А нормальний соціалізм можливий тільки за рахунок зовнішнього фінансування.
якщо беремо замкнене суспільство - хто цей хтось, що фінансує всіх, хто не може себе забезпечити? тому забуваємо ці мрії про халяву та орбайтен  ви можете працювати якісно 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:57
Shaman написав:якщо беремо замкнене суспільство - хто цей хтось, що фінансує всіх, хто не може себе забезпечити?
Той, хто розподіляє надруковані гроші.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 22 бер, 2025 11:59
Shaman написав:штучна інфляція виникає, коли дуже багато друкують грошей, а зазвичай зайві гроші друкують, щоб роздати їх тим, в кого не дуже виходить ЇХ заробляти. такий парадокс - висока інфляція виникає через те, що якраз надто багато витрачають на це саме населення
Ось тут категорично з Вами не згідний. ИМХО друкують гроші в першу чергу для того, щоб не дати стати роботящій людині (середньому класу) багатою. Бо якщо буде забагато багатих, то багатим доведеться працювати, а не просто багатіти. В моєму розумінні багатий це той, в кого пасивний дохід від % на гроші перевищує його витрати.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1