Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27522753275427552756 ... 2916>
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 19:48

fox767676 написав:
  Дюрі-бачі написав:Вперше з початку активних бойових дій виїхав. Капець на кордоні допити роблять, наче я якийсь шпійон і вивожу державну таємницю. З 6 до 11 ранку в черзі, а потім до 15.00 перевірка документів і 2 допити..
Після такого й повертатись не хочеться

То Ви собі вже знайшли виправдання? :)

Немного странная формулировка: вы в том же магазине когда товары выбираете -- тоже оправдание ищите?..
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 19:57

Дюрі-бачі написав:Вперше з початку активних бойових дій виїхав. Капець на кордоні допити роблять, наче я якийсь шпійон і вивожу державну таємницю. З 6 до 11 ранку в черзі, а потім до 15.00 перевірка документів і 2 допити..
Після такого й повертатись не хочеться

Чому не потягом?
Можна не встаючи з полиці виїхати і повернутись, і все по розкладу.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 21:39

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:Ви реально думаєте що люди які отримують мінімалку здатні взагалі мріяти про іпотеку? Соціалістичні уряди підіймають мінімалку завжди, але це не означає що у всіх інших ростуть доходи.

Ви реально думаєте, що зарплати тих, хто вище мінімалки, не переглядаються? Тобто за скільки-то там років дипломований інженер починає заробляти як прибиральниця? Адже дипломований інженер може мріяти про іпотеку, чи не так?

Такое бывает.
Если долго сидеть на одном месте.
Насчет "прибиральниць".
Есть знакомая уборщица, убирает офис (или офисы?).
Своя кооперативная квартира "1бедрум, которая ощущается как 3 бедрум".
Есть, тн J4 1бдрм. Сколько зарабатывает - не знаю.
Есть чувак, который подрабатывает уборщиком в здании, кажется 18 долларов в час. В МТА уборщик 22,5 доллара в час имел года 4 назад. Сейчас наверное больще.
И для сравнения.
Женщина работает на ситиджаб в офисе по хаузингу, говорит, что зарплата меньше чем у хоуматтендентов (то есть, близко к минималке), 2 знакомые вышли на пенсии с социальных центров (сошиалворкеры) с почти одинаковыми зп 22 и 22,5 доллара в час проработали около 30 лет. Это считается квалифицированная работа, нужен диплом каледжа.
Видел стартовые инженерные позиции - 40 тысяч в год.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 21:48

Re: Еміграція, заробітчанство

Hotab написав:Чому не потягом?
Можна не встаючи з полиці виїхати і повернутись, і все по розкладу.

Бо роботодавець найняв автобус. Дозвіл на конкретний пункт пропуску...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 21:58

Water написав:
  akurt написав:в Туреччині сала немає, свиней не їдять, бо то вважається лайном та брудом. Відповідно, виникає питання забезпечення яловичиною та курятиною.

Спитав знайомого турка, він родом з якогось гірського аула, чемпіон Турції з їх національної боротьби, шо з м`яса їдять турки? Він сказав шо у його родині 90% це баранина, інше це кури, кози. Кури в них були тільки для яєць, з козячого молока вони айран робили. Звісно іноді вони різали курицю та козу, але основне це баранина. Також овочі- баклажани, перець, ще шось, я не запам`ятав.
На моє пряме питання чи є свинина в Турції? Він відповів шо якщо потрібно, то купить можна у великих супермаркетах, в основному у Стамбулі. Це імпортна свинина.
На моє інше питання чи їв він коли-небудь свинину? Він відповів шо одного разу їв, його релігія прямо не забороняє вживання свинини(я не знаю яка саме релігія). Але сказав шо йому не сподобалась, чимось м`ясо воняло.
Спитав його за яловичину, він сказав шо корів у них не було, зараз він їсть яловичину, яле це дорого, основним м`ясом залишається баранина.
Рибу теж їсть, але не багато.
аби ви бачили лани з травою у Франції та корів (чомусь всі білого кольору - великі як слони корови та бички)

Це молочні породи корів, на м`ясо інші породи, їх небагато тримають, саме дороге м`ясо з корів чорного кольору(Aberdeen Angus).

Считается самая дорогая мясная порода Виго.
Честно говоря, я несколько раз покупал Ангус, но то-ли у меня что-то не выходило то-ло хз, но нее очень получалось.
Я вообще не понимаю как угадать с этой говядиной - то тает во рту, то жесткая как подощва кирзового сапога.
Конечно, это не касается вырезки, но из нее стейк не делают.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 22:09

Bolt написав:
  BIGor написав:
  flyman написав:

Краків не гумовий😃

Чогось не сиділось їй в тій Чиказі.

Барышня с довольно удачным бэкграундом (препод в одной из самых именитых школ Инглиша в Украине), но без определенной цели и мотивациии.
Устроила себе приключение на 3 года, искала пути заработка, мужа, впечатлений.
Мало того, по тупиковой Ю4Ю.
Возможно, мужа и искала, чтоюы получить возможност ь остаться.
Разочаровалась и свалила.
На самом деле, она не сильно напрягалась.
Но не знала чего хочет.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 22:25

rjkz написав:Барышня с довольно удачным бэкграундом (препод в одной из самых именитых школ Инглиша в Украине), но без определенной цели и мотивациии.
Но не знала чего хочет.

Шлях самурая...
Але
1. Живе спілкування в англомовному середовищі
2. Пожила в різних місцях в США, так сказати, побачила світ, є що з чим порівняти.
3. +25Кує
4. Розкрутила свій ютуб-канал.
Може ще що пропустив
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 24 кві, 2025 23:22

rjkz написав:Бывает, рынок достиг какого-то локального максимума и несколько лет не только не расти, но и,возможно, снижаться. Так, например, происходит несколько лет в НЙ. Не сомневаюсь, что со временем, рост возобновится, но когда и каким темпом - вопрос. Сейчас речь идет о возможной рецессии, так что...

US new home sales jump in March; supply still rising

WASHINGTON (Reuters) -Sales of new U.S. single-family homes increased more than expected in March as buyers rushed to take advantage of a decline in mortgage rates, but a gloomy economic outlook poses a challenge to the housing market recovery.

New home sales jumped 7.4% to a seasonally adjusted annual rate of 724,000 units last month, the highest level since September 2024, the Commerce Department's Census Bureau said on Wednesday. The sales pace for February was revised down to a rate of 674,000 units from the previously reported 676,000 units.

Тези:
- Міністерство торгівлі США оприлюднило нову статистику продажів житла за березень 2025.
- Відповідно, кількість продажів нових будинків у країні зросла на 7,4 відсотка щомісяця з урахуванням сезонних факторів до 724 тисяч минулого місяця.
- Ринкове очікування продажів нових будинків, яке досягло найвищого рівня з вересня минулого року, становило 684 тис.
- У лютому продажі нових будинків зросли на 3,1% до 674 000.
- У березні продажі нових будинків у країні зросли на 6 відсотків у річному обчисленні.
- Середня ціна продажу нових будинків у США минулого місяця знизилася на 1,9 відсотка за рік до 403 600 доларів США.

Джерело: https://finance.yahoo.com/news/us-home- ... pBsDtlnBQR

Також тут:
https://www.census.gov/construction/nrs ... index.html
https://www.themortgagenote.org/new-hom ... -in-march/
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 25 кві, 2025 00:19

Еміграція, заробітчанство

News from USA

Оскільки виникло вище питання щодо рецесії на ринку нерухомості США - зв"язався із своїм приятелем в тому місті, де я бував неодноразово, відвідуючи Baskin school of engineering in UCSC.
https://engineering.ucsc.edu
Питання просте: що там на ринку нерухомості, що на сьогодні є цікавого.
Мова йде про можна сказати курортне місто в Каліфорнії - це берег завжди прохолодного Тихого океану. Пляжі там є, але купатися ви там точно НЕ будете: вода завжди холодна і вітри.
Але місця красиві та цікаві. Суцільні ліси...
Я не те, щоби знаю місто досконально - але не забулкаю ніде та завжди знайду місце для безкоштовного паркування авто.
Так ось. Інформація про ціни та рівень життя.
Мені б спобався будинок, який розташований ось тут.
https://maps.app.goo.gl/M4rrNpyJVkUsTPMM6

"ЛЛЛ":
- розташований не дуже близько, але і не дуже далеко від знаменитої траси номер 17, яка пов"язує міста Сан Хосе (столиця "Силіконової долини") та берегом океану. Щоби ви собі уявили, про що йдеться мова: майже копія траси з Сімферополя на Алушту. Траса доволі напружена. Але мешкати недалеко від неї досить непогано.
- розташований на тихій вулиці з приватними будинками - завжди є місце для паркування, принаймні по фронту свого будинка. Це при тому, що в центрі міста завжди купи відвідувачів/туристів і завжди проблема з паркуванням.
- поруч школи: Santa Cruz City Elementary, Harbor High, університет UCSC.

Готуємо 1 449 000 доларів:
- територія 7 соток;
- будинок в 2 поверхи. 2 гаража.
- Рік побудови: 2012.
- Property size 2,524 sqft (близько 250 кв.м)
- 3 beds 2,5 bath
Цитата від пана на ім"я Том: "Modern comfort meets spacious, well-designed living in this big and beautiful, move-in ready, 3+BR Branciforte Creek home. Built in 2012, this one boasts an open-concept great room design that seamlessly connects generous living, dining, and kitchen areas, perfect for both entertaining and everyday living. The chefs kitchen features ample cabinets and counters, spacious center island with seating for four, and walk-in pantry. A versatile room off the front entry easily serves as a home office or guest bedroom, highlighting the homes flexible floor plan. Upstairs, a family room, generous primary suite w/separate soaking tub and shower, two more BRs, a full bath, and laundry room. High ceilings, central heating and AC, dual-pane windows, energy-efficient fixtures and appliances, patio space in front, and garden spaces both front and back."

Не знаю як вам, а мені б сподобався б такий будинок:
Зображення
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 25 кві, 2025 06:04

flyman написав:
  rjkz написав:Барышня с довольно удачным бэкграундом (препод в одной из самых именитых школ Инглиша в Украине), но без определенной цели и мотивациии.
Но не знала чего хочет.

Шлях самурая...
Але
1. Живе спілкування в англомовному середовищі
2. Пожила в різних місцях в США, так сказати, побачила світ, є що з чим порівняти.
3. +25Кує
4. Розкрутила свій ютуб-канал.
Може ще що пропустив

Так я и написал - приключение.
Не заробитчанство и не эмиграция.
25 куе у нее довольно виртуальное. Я не все ее видео смотрел.
Это про 25 куе - название не заинтересовало. Из других, как я понял, она инвестировала в Нвидию. Ну так перед отъездом она закрывала свой брокерский аккаунт, а Нвидия к тому моменту от примерно 140 за акцию на максимуме упала до примерно 105-110. Если она вышла на этих цифрах, то вопрос - не в минус-ли?
Да и 25 куе за 3 года для США ...
Ютуб? Для зарабатывания на нем очень важна страна откуда смотрят. По США самый высокий рейт. Ну вот она тут была, рассказывала, и я ее смотрел. Про Польшу из США не будут смотреть..
rjkz

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 27522753275427552756 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти