Не совсем.
Европейцы умеют различать налоги и страховые (пенсионные) взносы.
|
|
![]() Еміграція, заробітчанство
News from Italy Я думав, що цей метод заробітку вже помер, коли ні... Вчора ввечері несподіваний дзвінок від подруги жінки: вони з чоловіком НЕ приїдуть до нас у гості у Францію. Термінова робота в Італії! Як з"ясувалося, наша спільна з ними подружка вже майже 10 років живе та працює доглядальницею за однокласницею Беніто Муссоліні. Ну, хоче перевести "дух" та трохи розвіятися. Тому запропонувала замінити її на 3-4 місця - доглядати за бабусею. Як виявилося, критерії збігаються з критеріями вибору орендарів: - бабуся ХОРОША. - без котів, собак та дітей.... - спить по ночах - а не "линдає" та не кричить. - умови прожиття ХОРОШІ. - місце роботи ХОРОШЕ: шкода його втратити... - до моря на автобусі 20 хвилин. - зарплатня 900 євро на місяць. Ну я так подумав, що казкові умови: у Франції, наприклад, зарплатня в 1200...1400 євро - це ХОРОША зарплатня. Так це ДО податків... Чув, що наші люди працюють і за 500 на місяць... Подруга жінки погодилася: у сина все ОК - після декількох місяців "на передку" (на фронті) - зараз на перепідготовці, тобто з сином все ОК, чоловік як був тюфяком так і залишимвся, на базарі має 2 кіоска - торговлі вже немає зовсім... ФОП свій закрила. Та й так всі торгують без всяких там ФОПів... Податки платять же тільки боягузи! Треба їхати в Італію... чого ж і ні... ![]()
Раніше ті кахлі 15х15 клали на трисантиметрові ляпухи цемент+пісок ++Бустилат або ПВА і все було рівно і до сих пір тримається. 😎 ![]() Шановні форумчани, долучайтеся до обговорення👇
В яких випадках не зарахують трудовий стаж, коли людина працювала за кордоном ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоКілька маленьких ремарок про Казахстан:
навіть за відсутності мовного бар'єру тут досить важко вирішити банальні побутові речі: мобільний номер в магазині не купиш, таксі не викличеш (нема Уберів/Болтів нема, тільки Яндекс, який довелось встановлювати з apk), оплату українськими картками багато де не приймають, в них тут популярніше оплата по QR, а відкрити кратку туристу неможливо. Та й банальний інтнернет без VPN не відкриває більшість українських сайтів ![]() Цікаво. Але в принципі нічого дивного: це тільки в Україні кожен терорист вільно купує стартовий пакет.
Я не міг купити просто так ще 15 років тому в деяких країнах: наприклад, в Індії, або в Словаччині. В Туреччині стартовий пакет продадут б, за паспортом, але ціна буде суттєво відрізнятися від продажу турку або тому, хто має картку ВНП. І такий стартовий пакет буде працювати тільки 3 місяця. У Франції при спробі купити стартовий пакет Orange вимагали ледь не довідку про щеплення а 1995 році. Слава Богу є «хитрий оператор» Free - ніяких проблем ніяких офісів ніяких попередніх умов: ввів і номер картки ПриватБанку - вуаля - отримуй стартовий пакет. У подальшому щомісяця: 20€. Можна розірвати угоду в будь-який момент до дня активації. Пан Дюрі-бачі, то ви вирвалися @в світ@ та його підкорюєте. Те все в інших країнах з інтернетом: я провів собі оптику, але це було не так просто. 25€ в місяць. В Туреччині без картки ВНП інтернет не підʼєднають. Альтернатива: у Львові будь-який росіянин з Хабаровська подзвонив оператору замовив послуги на адресу орендованої квартири: вже прибігли і завели оптичний кабель без всяких умов та платежів. За кордононом ніхто ніхто ніхто не повірив би! Ось і думай: що краще? P.S. Вчора через VPN намагався купити квитки в Укрзалізниці: вхід заблоковано, хоча ІР- київські. Так що пане Дюрі-бачі: то ви просто познаєте світ. Там багато цікавого. Частину цікавого можна прочитати на цій гілці: то про akurt’a (жадібного злого рієлтора, який відрами продає лошам з Дніпра квартири на Середземному морі), то про будинки з гімна та палок, в яких сторіччями (!) живуть покоління однієї і тієї (!) родини, то про суворих султанів, на поклон до яких в четвер приїдуть багато президентів багатьох країв. ай і такі злобні жадібні суд мани. Від яких залежить доля України. Стільки гною та танка учасники форуму на низ вилили, що аби я був султаном - точно би послав ту Україну на три букви завдячуючи таким дописувачам. Була б моя воля, я би Фінансовий форум України подав на Книгу рекордів Гіннеса: тут зібрання такої кумедної дурні, що ніхто в світі ніколи б не придумав. Востаннє редагувалось akurt в Вів 13 тра, 2025 15:59, всього редагувалось 2 разів.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоНа жаль вирвався тільки на кілька тижнів по роботі, ну і 1 день побув в Чехії як турист. От Брно - то міста, в яке б хотілось емігрувати, але поки нема можливості. Прага цікава тільки як туристу, але досить дорога. А в Казахстані потрібно терміново кидати пити, тут ціни на алкоголь в 3-4 рази вищі від Українських, а от на продукти, ресторани і т.д. трохи нижчі (відсотків на 20)... ![]() Ну, Григорій Сковорода так і описав же:
«Всякому городу нрав і права, Всяка імієт свой ум голова…» У вас в Ужгороді - славетному місті - є інші досягнення: «Чеські правоохоронні органи у співпраці зі Службою безпеки України припинили діяльність шахрайського угруповання на Закарпатті, що виманювало гроші у чехів та інших європейських громадян фальшивими пропозиціями інвестицій.» Це новини тільки за останні 30 хвилин саме з Ужгорода. ![]()
Иам что бутылка нормального пива стоит 1500тенге? 0,5 стекло. Разливное как у нас продают типа "Моря Пива"? Найди узбекский ресторанчик и поешь самсы настоящей с рубленой бараниной. Плов само собой. Цены напишешь. И казы с кониной.
|
|