Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27762777277827792780 ... 2897>
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 09:54

flyman написав:Україна це Европа!

Не совсем.
Европейцы умеют различать налоги и страховые (пенсионные) взносы.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6467 раз.
Подякували: 21603 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 10:06

Еміграція, заробітчанство

News from Italy

Я думав, що цей метод заробітку вже помер, коли ні...
Вчора ввечері несподіваний дзвінок від подруги жінки: вони з чоловіком НЕ приїдуть до нас у гості у Францію.
Термінова робота в Італії!

Як з"ясувалося, наша спільна з ними подружка вже майже 10 років живе та працює доглядальницею за однокласницею Беніто Муссоліні.
Ну, хоче перевести "дух" та трохи розвіятися. Тому запропонувала замінити її на 3-4 місця - доглядати за бабусею.
Як виявилося, критерії збігаються з критеріями вибору орендарів:
- бабуся ХОРОША.
- без котів, собак та дітей....
- спить по ночах - а не "линдає" та не кричить.
- умови прожиття ХОРОШІ.
- місце роботи ХОРОШЕ: шкода його втратити...
- до моря на автобусі 20 хвилин.
- зарплатня 900 євро на місяць.

Ну я так подумав, що казкові умови: у Франції, наприклад, зарплатня в 1200...1400 євро - це ХОРОША зарплатня. Так це ДО податків...
Чув, що наші люди працюють і за 500 на місяць...

Подруга жінки погодилася: у сина все ОК - після декількох місяців "на передку" (на фронті) - зараз на перепідготовці, тобто з сином все ОК, чоловік як був тюфяком так і залишимвся, на базарі має 2 кіоска - торговлі вже немає зовсім... ФОП свій закрила. Та й так всі торгують без всяких там ФОПів... Податки платять же тільки боягузи!
Треба їхати в Італію... чого ж і ні...
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 10:23

akurt написав:Про питання пана Флаймана вище і Харків.
А що дивного?
«Цікавих людей» у світі багато.
Якось була публікація в пресі про когось дуже відомого чи письменника, чи актора - я імʼя забув, а факт памʼятаю - із США здається - йому чи для приколу, чи не для приколу подарували справжню класичну радянських часів фуфайку.
Я думаю, зараз вже більшість людей не уявляє, що це таке.
Так ось він дуже хвалив такий елемент одягу - бо то був «натурпродукт» - справжній котон і зверху, і в середині.

Зранку спілкувався з своїм студентським приятелем - Сашко сам робить ремонт в 3-к квартирі панельного будинка - під оренду готує.
То більшу частину робіт виконує сам. Ось дійшов до ванної кімнати вже. Буде укладати кахлі, які збереглися в гаражі з радянських часів - формат 15*15 см.
Теж гадаю вже наші люди забули, що це таке та ж чого робилося. Сказав, що в тій 3-к квартирі «Стены неровные от слова абсолютно. Пытался подровнять, но из-за конструкции оказалось невозможным». Сам він дуже кваліфікований інженер-будівельник.
Я йому сказав, що десь в 1995 році я переїхав в 2-к квартиру, то там один майстер так поклав саме такі кахлі, що можна було на виставку.
Так і тут: все від людини залежить.
Можна і в харківські квартири вкладатися: натурпродукт!

Раніше ті кахлі 15х15 клали на трисантиметрові ляпухи цемент+пісок ++Бустилат або ПВА і все було рівно і до сих пір тримається. 😎
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 10:29

Модератор
Модератор Форуму

Подякував: 76 раз.
Подякували: 436 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 12:33

Сибарит написав:
  flyman написав:Україна це Европа!

Не совсем.
Европейцы умеют различать налоги и страховые (пенсионные) взносы.

А их точно нужно различать в контексте обсуждения нагрузки на ФОТ?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 14:30

Re: Еміграція, заробітчанство

Кілька маленьких ремарок про Казахстан:
навіть за відсутності мовного бар'єру тут досить важко вирішити банальні побутові речі:
мобільний номер в магазині не купиш, таксі не викличеш (нема Уберів/Болтів нема, тільки Яндекс, який довелось встановлювати з apk), оплату українськими картками багато де не приймають, в них тут популярніше оплата по QR, а відкрити кратку туристу неможливо.
Та й банальний інтнернет без VPN не відкриває більшість українських сайтів
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 15:41

Цікаво. Але в принципі нічого дивного: це тільки в Україні кожен терорист вільно купує стартовий пакет.
Я не міг купити просто так ще 15 років тому в деяких країнах: наприклад, в Індії, або в Словаччині.
В Туреччині стартовий пакет продадут б, за паспортом, але ціна буде суттєво відрізнятися від продажу турку або тому, хто має картку ВНП. І такий стартовий пакет буде працювати тільки 3 місяця.
У Франції при спробі купити стартовий пакет Orange вимагали ледь не довідку про щеплення а 1995 році.
Слава Богу є «хитрий оператор» Free - ніяких проблем ніяких офісів ніяких попередніх умов: ввів і номер картки ПриватБанку - вуаля - отримуй стартовий пакет. У подальшому щомісяця: 20€. Можна розірвати угоду в будь-який момент до дня активації.

Пан Дюрі-бачі, то ви вирвалися @в світ@ та його підкорюєте.
Те все в інших країнах з інтернетом: я провів собі оптику, але це було не так просто. 25€ в місяць.
В Туреччині без картки ВНП інтернет не підʼєднають.
Альтернатива: у Львові будь-який росіянин з Хабаровська подзвонив оператору замовив послуги на адресу орендованої квартири: вже прибігли і завели оптичний кабель без всяких умов та платежів.
За кордононом ніхто ніхто ніхто не повірив би!
Ось і думай: що краще?

P.S. Вчора через VPN намагався купити квитки в Укрзалізниці: вхід заблоковано, хоча ІР- київські.
Так що пане Дюрі-бачі: то ви просто познаєте світ.
Там багато цікавого. Частину цікавого можна прочитати на цій гілці: то про akurt’a (жадібного злого рієлтора, який відрами продає лошам з Дніпра квартири на Середземному морі), то про будинки з гімна та палок, в яких сторіччями (!) живуть покоління однієї і тієї (!) родини, то про суворих султанів, на поклон до яких в четвер приїдуть багато президентів багатьох країв. ай і такі злобні жадібні суд мани. Від яких залежить доля України. Стільки гною та танка учасники форуму на низ вилили, що аби я був султаном - точно би послав ту Україну на три букви завдячуючи таким дописувачам.
Була б моя воля, я би Фінансовий форум України подав на Книгу рекордів Гіннеса: тут зібрання такої кумедної дурні, що ніхто в світі ніколи б не придумав.
Востаннє редагувалось akurt в Вів 13 тра, 2025 15:59, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 15:51

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Пан Дюрі-бачі, то ви вирвалися @в світ@ та його підкорюєте.

На жаль вирвався тільки на кілька тижнів по роботі, ну і 1 день побув в Чехії як турист. От Брно - то міста, в яке б хотілось емігрувати, але поки нема можливості. Прага цікава тільки як туристу, але досить дорога.
А в Казахстані потрібно терміново кидати пити, тут ціни на алкоголь в 3-4 рази вищі від Українських, а от на продукти, ресторани і т.д. трохи нижчі (відсотків на 20)...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 16:02

Ну, Григорій Сковорода так і описав же:
«Всякому городу нрав і права,
Всяка імієт свой ум голова…»
У вас в Ужгороді - славетному місті - є інші досягнення:
«Чеські правоохоронні органи у співпраці зі Службою безпеки України припинили діяльність шахрайського угруповання на Закарпатті, що виманювало гроші у чехів та інших європейських громадян фальшивими пропозиціями інвестицій.»
Це новини тільки за останні 30 хвилин саме з Ужгорода.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 18:39

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Пан Дюрі-бачі, то ви вирвалися @в світ@ та його підкорюєте.

На жаль вирвався тільки на кілька тижнів по роботі, ну і 1 день побув в Чехії як турист. От Брно - то міста, в яке б хотілось емігрувати, але поки нема можливості. Прага цікава тільки як туристу, але досить дорога.
А в Казахстані потрібно терміново кидати пити, тут ціни на алкоголь в 3-4 рази вищі від Українських, а от на продукти, ресторани і т.д. трохи нижчі (відсотків на 20)...

Иам что бутылка нормального пива стоит 1500тенге? 0,5 стекло. Разливное как у нас продают типа "Моря Пива"?
Найди узбекский ресторанчик и поешь самсы настоящей с рубленой бараниной. Плов само собой. Цены напишешь. И казы с кониной.
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

#<1 ... 27762777277827792780 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор