Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28002801280228032804 ... 2975>
Повідомлення Додано: Чет 22 тра, 2025 22:22

Пробачте шо вліз.
  rjkz написав:1. Молочные продукты Яготинске, Словяночка.

Молоко Молокія «Казкове», або Галичина.
Творог Ферма або Галичина.
2. Ятрань, сосиски Дитячи.

Сосиски Ювілейний "Віденські"
3. Про сыры напишите хоть что-то

Сири Комо.
UPD: "Горіховий".
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 22 тра, 2025 22:42

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:
  Faceless написав:
rjkz написав:[quote="5858110:Faceless"]
Скоріше, загальновідоме викривлення через ейфорію першого часу, чи загальне підсвідоме бажання "прикрасити" все новому місці. Всі якось зразу такими експертами стають, а зі спогадів чогось вибірково тільки треш про Україну. Не переживайте, це типове явище для новоспечених емігрантів

Спешу Вас заверить, что за те годы, что я в США, мое мнение о качестве украинских продуктов не изменилось.
Я очень хорошо помню.
И некоторые мои родственники и друзья меня пугали, что в США все "пластмассовое" и не вкусное.
Я могу назвать 2 позиции, которые в Украине лучше, но это имеет решение.
1. Клубника. Да, она реально пластмассовая. Но речь идет о самой дешевой клубнике. Она скорей всего и ГМО и вырощена по каким-то очень странным технологиям, не на открытом грунте. Стоит такая клубника примерно 3-5 долларов за паунд. Есть фермерская клубника, ее правда надо еще хорошо поискать, она стоит около 15 долларов за паунд и тут уже к ней вопросов нет.
2. Творог. Нормального покупного творога я не видел. Зато жена освоила технологию производства домашнего творога из 2-х галлонов молока и примерно литра баттермилка (что-то вроде кефира). И ни один покупной творог в Украине рядом не стоит по качеству и вкусу.
Все остальное намного качественней и, что удивительно, не намого дороже, не дороже или даже дешевле.
Даже не традиционные товары, которые производятся тут, на очень высоком уровне.
И есть все что угодно. Пусть даже называется оно непривычно для местных.
Например, батон Львовский. Как ни странно, но намного лучше того качества батонов, которые мы покупали в последние годы до отъезда. Есть ржаной хлеб, который продается в запечатанной упаковке с флагом Украины. Да, угалали, тот самый Украинский. Он уступает по качеству тому, который когда-то продавался по 14 копеек (с хрустящей корочкой), но как минимум не хуже и может даже лучше того, что был во всяких ашанах. Кимчи не такая острая как в Сеуле, но по вкусу не хуже, производится в НДж, кстати, есть сеть корейских супермаркетов, я там покупал кимчи корейского производства...американская мне больше понравилась. Колбасы в основном по польским технологиям и очень качественные. Есть колбасы, которые через 3-4 дня надо выбрасывать - там нет никаких консервантов.
Вот именно америкаские технологии сыров, в основном мягких, типа гауда, мне не очень нравятся, старшему заходят, но они делают и по европейским технологиям и в среднем неплохо справляются. Вот мексиканские сыры есть невозможно.
Соленья делают на очень высоком уровне. И на развес и консервированные (это в основном польские или поляки в США делают).
Полуфабрикаты...кроме вареников все отлично. Я не знаю почему они вместо ягод в вареники джем суют.
Рыба, мясо, птица, морепродукты...в Украине такого качества до момента нашего отъезда я не встречал и сомневаюсь, что оно улучшилось.
А, ну вот жена для блинов и выпечки предпочитает европейскую муку американской.
Ну чай черный мы покупали Хейлис, а когда исчез - Ахмат.
И торты покупаем украинского производства.

Ну, сейчас прибежит Максим и затянет песню о "колбасной" эмиграции.
Мы просто коснулись этой темы.
А можно еще обсудить медицину, образование, инфраструктуру, социальные гарантии, сравнить туристические достопримечательности и тд.
Про рынок труда я вообще молчу...кстати, Белый дом собирается выделить 250 млн долларов на депортацию украинцев, приехавших по Ю4Ю и ТПС.
Пане Миколо, я ніде не писав нічого поганого, і не збирався, про американські продукти.
Так, скоріше за все, в Україні нема такого жорсткого контролю якості, багато сумнівних виробників. Проте асортимент великий, виробників чимало, і завжди можна вибрати. Практично все.
А оті закиди "[всі] українські товари ні в яке порівняння не йдуть з [країна на вибір]" - є маніпулятивним апріорі, я вже мовчу про субʼєктивність такого порівняння.
П.С. Ми теж періодично беремо ковбаси без жодних консервантів, ну якщо такими не вважати часник і перець. Строк зберігання короткий. Хоча думаю більше 4 днів в холодильнику протримається, але не перевіряв.

Вы знаете, в нашей семье качество продуктов является важным фактором.
И в Украине мы для себя установили некоторый список производителей, которые имели хоть насколько-то приемлемое качество.
Но они не дотягивают, на наш взгляд, до того уровня, который имеют вполне бюджетные производители в США.
Скажите пожалуйста, как Вы думаете, какие производители в Украине на данный момент превосходят по качеству:
1. Молочные продукты Яготинске, Словяночка.
3. Про сыры напишите хоть что-то ибо мы сыр украинского производства есть не могли вообще. Самый бюджетный был польский радомер, Спомлек.
4. Ой, что-то больше ничего не вспоминается. Но накидайте, если не трудно, что-то из Вашего списка продуктов для семьи, что Вы считаете высокого качества, я попробую вспомнить.[/quote]
По молоку - якщо шукати краще, то мабуть невеликі виробники, як Старий Порицьк чи Вілла Роз. Ну Волошкове поле теж того ж рівня як на мене, що Яготин.
2. По молочним вареним сосискам так сходу не скажу, треба дивитися- не захоплююсь. З сосисок взагалі у MrGrill дуже непоганий склад. Також брав невеликих виробників, так би мовити крафтові, але сходу не згадаю назву.
3. З твердими сирами дійсно складно. Тут можна взяти Мукко, козячі Zinka, знову ж таки різні крафтові. "Класичні" тверді і сам беру польські.
4. Ну всілякі солодощі- Korysni цукерки, &joy - це те шо перше приходить в голову
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8252 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 22 тра, 2025 23:26

Re: Еміграція, заробітчанство

гілка набирає обертів, наповнюється більше чим тема нападу
flyman

Подякував: 1615 раз.
Подякували: 2860 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 22 тра, 2025 23:52

akurt написав:Я не пив в Україні молоко - в мене в шлунку відразу починається від того молока війна.
Не міг зрозуміти, звідки його беруть, бо досить багато мандрував Україною та ніде останні 10 років не бачив ферми.

У Франції молоко пʼю із задоволенням, ніколи не буває проблем. Вчора спеціально подивився ціну (раніше навіть не звертав на ціну увагу): 1 л ціна 1,05€. Якщо брати пакунок на 4 літра - дешевше.
Масло вершкове 82% жирності ціни різні, зазвичай 2,75…2,95€ пачка.
Цікаво продають мʼясо: на вітрині встановлені таблички з фото родини - власників ферми. Наприклад, в даний супермаркет постачають яловичину з трьох ферм: встановлено три планшети з адресою та фото родини, яка тримає ту ферму.
Це стосується і етикеток на коробках з устрицями: на кожній коробці (зазвичай там 1 або 2 кг ціна від 7€): фото власників устричноі ферми.
Тобто: буде неякісна продукція, то ніхто не купуватиме, і всі знають, хто виробник.
На всіх упаковках з мʼясо/молочними продуктами вказують країну/виробника, в 99% випадків: France. В одному випадку було зазначено, що певну частину вироблено в “EU”.
Взагалі ціни:
- круасан або булочка до кави - від 0,36€.
- кава в автоматі 0,40…0,80€.
- пачка меленої кави 250 грамів - 3,5…7,5€.
- сири тверді від 9,5€, регулярна ціна 12…15€ за кг.
- курка тушка від 5€;
- свинина від 9,5€. Можна знайти дешевше, але треба чи шукати, чи потрапити на акцію;
- яловичина від 16,9€.
Готова мʼясна продукція (ковбаси паштети) від 9,6€.
- шинка від 13€, регулярна ціна 15..18€.
- готовий сніданок/перекус - упаковка - вчора взяв салат “Цезарь» - весь день був за кермом свого авто у справах - дуже смачний, там і курка, і сир, і овочі 4,5€. Сподобалося: зроблено без жлобства. Пообідав прямо за кермом авто.
- можна пообідати в кафе/ресторані - від 10€, але зазвичай це 15€.
Часто пропонують приїхати в якийсь замок на вечерю з шоу. Там будуть готувати якісь місцеві страви та буде жива музика - це від 18€.

в Україні якраз було молоко, тому і "бурчало", що мало хто має відповідні гени, а те що в Франції "не бурчить" не означає, що акурт мутував, але якщо акурт це товарний знак колективу авторів, то не дивно, що в одного бурчить, а в іншо не бурчить
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 22 тра, 2025 23:57

rjkz написав:Скажите пожалуйста, как Вы думаете, какие производители в Украине на данный момент превосходят по качеству:
1. Молочные продукты Яготинске, Словяночка.
3. Про сыры напишите хоть что-то

Раз пошла такая пьянка, отмечусь и я.

1. Да в общем то все. Из массовых условно съедобной могу назвать молочку Молокия и Галичина. Но и они жирных следов на поверхности посуды не оставляют, отмываются споласкиваеием, что настораживает.
Масло беру финское.
2. Уже много лет покупаю мясные продукты Укрпромпостач (Перьяслав). От сосисок до колбасы св. Претензий к ним нет. Иногда могу побаловаться экзотикой вроде Чоризо, естественно испанской, но соблазна полностью перейти на импорт никогда не было.
3. Сыры у нас не производят. Тут я искренне и совершенно категоричен.
Про сыры могу написать, что их стоит брать производства тех стран, где они традиционны. Чаще всего беру голландские, гауду и гаудоподобные, интересен производитель Kaas, не нравится Ландана. Иногда беру выдержанный чедер, естественно, английский.
Вообще сыр - это моя слабость, у меня даже сейчас, среди леса, есть Старый Амстердам и винтажный чедер.
В США это все должно быть.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6484 раз.
Подякували: 21659 раз.

Профіль

133
82
38
2
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 00:02

flyman

в Україні якраз було молоко, тому і "бурчало", що мало хто має відповідні гени,

Які ще «гени»? Крокодили?

відсутність активності ферменту лактази, який потрібен для розщеплення лактози (молочного цукру) у кишечнику.

Основні причини:
1. Фізіологічне зниження лактази з віком
У більшості людей у світі активність лактази знижується після дитинства — це природний процес. Без достатньої кількості лактази лактоза не розщеплюється, а потрапляє в товстий кишечник, де починає бродити, викликаючи:
• здуття
• гази
• діарею
• біль у животі

Дві чайні ложки йогурту в картонний пакет молока і під зовнішній блок кондиціонеру на 6-8 годин .
Йогурт засвоюється прекрасно.

За переяславську ковбасу теж хотів сказати, але я рідко ковбаси купляю, тому ..
Востаннє редагувалось Hotab в П'ят 23 тра, 2025 00:05, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 394 раз.
Подякували: 2506 раз.

Профіль

4
4
4
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 00:05

Сибарит написав: у меня даже сейчас, среди леса, есть Старый Амстердам и винтажный чедер.
В США это все должно быть.

діди (ті що воювали), б сказали "ленд-лізний" (якщо з США) або "трохвейний" (якщо з "старої Європи")
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 00:08

генетика

Hotab написав:flyman

в Україні якраз було молоко, тому і "бурчало", що мало хто має відповідні гени,

Які ще «гени»? Крокодили?

відсутність активності ферменту лактази, який потрібен для розщеплення лактози (молочного цукру) у кишечнику.

Основні причини:
1. Фізіологічне зниження лактази з віком
У більшості людей у світі активність лактази знижується після дитинства — це природний процес. Без достатньої кількості лактази лактоза не розщеплюється, а потрапляє в товстий кишечник, де починає бродити, викликаючи:
• здуття
• гази
• діарею
• біль у животі

Дві чайні ложки йогурту в картонний пакет молока і під зовнішній блок кондиціонеру на 6-8 годин .
Йогурт засвоюється прекрасно.

За переяславську ковбасу теж хотів сказати, але я рідко ковбаси купляю, тому ..

AI Overview
Learn more
Лактаза — це фермент, який необхідний для перетравлення лактози, або молочного цукру. Вона допомагає розщеплювати лактозу на глюкозу та галактозу, які легко засвоюються організмом. У китайців, як і в багатьох інших етнічних груп, спостерігається підвищена ймовірність лактозної непереносимості. Це означає, що вони можуть мати труднощі у перетравленні лактози, що може призвести до дискомфорту та проблем зі здоров'ям.
Чому вони можуть мати лактозну непереносимість?
Генетика:
В основному, лактозна непереносимість пов'язана з генетичними мутаціями, які впливають на виробництво лактази
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 00:19

flyman написав:В основному, лактозна непереносимість пов'язана з генетичними мутаціями, які впливають на виробництво лактази

Я сомневаюсь, что явление, присущее в той или иной степени, большинству людей, можно назвать мутацией.
До сих пор это явление связывали с взрослением и считали естественным. Молоко - это продукт, предназначенный природой для младенцев.
Сибарит
Форумчанин року

Профіль

133
82
38
2
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 01:41

Hotab написав:За переяславську ковбасу теж хотів сказати, але я рідко ковбаси купляю, тому ..

У них не только колбасы. Они прекрасно запекают мясо: запечённые буженина, карбонат, бекон (на самом деле это рулет, но очень вкусный). А ещё сальтисон весьма интересен.
Сибарит
Форумчанин року

Профіль

133
82
38
2
  #<1 ... 28002801280228032804 ... 2975>
Форум:
+ Додати