Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 495496497498499 ... 669>
Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 21:35

Re: Психологія та інші цікавинки

Hotab написав:Тракторист/комьайнер, який жаліється на дорогі продукти, це наче айтішник жаліється на дорогий софт. Або пілот на дорогі квитки на літак

Працівники ЗВО зараз не раді суттєвому підвищенню цін на вищу освіту з наступного навч. року, бо це додатково скоротить к-ть абітурієнтів, яка і так знижується, а на їхню зарплату якось особливо не впливає. Спілкувався з к.н., що працює на ставку в університеті, так на руки 10 тис. Але має бізнес по своїй спеціальності, де уже і заробляє. Так що все дуже відносно.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1119 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 21:36

Ох вже ці "золоті" майстри))

Water написав:практично всеодно скільки воно коштує, якось було хлопці озвучили за чистку 800 гривень, на місці виявилось шо потрібна заміна, по-ітогу це все обійшлось біля 5 тис. робота з матеріалами, ще їм копать довелось.
Сказали 800, а приїхали сантехніки, подивились, що там треба масштабніша робота і озвучують цифру 3К - робота, і десь ще 2К - матеріали... ?
А тут вже ваша справа - чи погодитесь на таку пропозицію, чи пошлете їх нахой😁(якщо не влаштовує ціна/хочете зателефонувати іншим сантехнікам, може думаєте, дешевше буде)
  Banderlog написав:він каже не знаю, треба дивитися...
А там вже дивиться обєм роботи, на скільки ти платоспроможний і наскільки лопух.
Ну тут:
а) наполягаєш таки, щоб озвучив хоч приблизну ціну!
б) запитуєш, скільки коштує сам виклик його?
в) після його відповідей, кажеш - "добре, дякую. Я ще подумаю і, можливо завтра вам зателефоную..."
А тоді ще "пробиваєш" 2-3-4майстра, щоб хоч трохи зорієнтуватись по ціні/щоб не розвели на бабки, як сліпе котя😁

А якщо ти зателефонував майстру - а він сказав: "не знаю, треба дивитись" і ні ти не запитав, скільки коштує сам виклик його, ні він тобі не сказав/попередив про це по телефону, то... - то коли він приїхав, глянув/оцінив роботу і озвучив тобі ціну, а тобі ціна зовсім не підходить, то тут все просто!😁
Кажеш йому, що розраховував, що робота буде до тисячі гривень...(а не 2, чи 3тис, як він озвучив), тому вибачайте майстер, але в мене немає стільки грошей(бла-бла-бла, ще не отримав зарплати/пенсії, чи ліки маю купити...) тому, ідіть ви нахой!😁
А якщо він каже - "тоді платіть за виклик 500грн!"
А ти спокійно кажеш, що ви мене не попередили, що берете за виклик!
Якщо б попередили, то я б вас не викликав!
І, якщо він наполягає на оплаті за виклик/починає борзіти - то спокійно кажеш, що викличеш зараз поліцію, чи тцкашників🤣🤣🤣 - і все буде добре!©🤣🤣🤣
Успіх

Подякував: 281 раз.
Подякували: 1008 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 21:37

Сибарит написав:
  fox767676 написав: Бумажные же если надо подчеркнуть интеллектуальные претензии поставить на видное место, а читать те же тексты опять на планшете

Для "подчеркивания претензий" безопаснее помочь на видном месте читалку. Так никто, случайно взяв книгу с полки не обнаружит, что богатую библиотеку никто не читал 😁

Не понимаю я эту страсть к понтам.
Слишком много затрачивается ресурсов, чтобы что-то показать малознакомым людям, что мнение не слишком ценно.

Бумажная книга такое же произведение искусства как картина или статуетка. Храня бумажный вариант отдаёшь дань уважения авторам. Касательно "не читал " - ну детское любопытство толкнуло в своём время прочитать все энциклопедии включая медицинские, многотомники Шолохова, Стендаля и т.д. Вот бальзака не осилил - пошёл на растопку простым людям , уступив место всяким геополитикам и апокрифам :)
fox767676

Подякував: 399 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 21:51

Успіх написав:
  Water написав:практично всеодно скільки воно коштує, якось було хлопці озвучили за чистку 800 гривень, на місці виявилось шо потрібна заміна, по-ітогу це все обійшлось біля 5 тис. робота з матеріалами, ще їм копать довелось.
Сказали 800, а приїхали сантехніки, подивились, що там треба масштабніша робота і озвучують цифру 3К - робота, і десь ще 2К - матеріали... ?
А тут вже ваша справа - чи погодитесь на таку пропозицію, чи пошлете їх нахой😁(якщо не влаштовує ціна/хочете зателефонувати іншим сантехнікам, може думаєте, дешевше буде)

Приїхали з якоюсь фігньою чистить, а воно не йде, вони подивились якоюсь камерою і сказали шо там просвіта практично немає, можна мить гідроударом, але це може не допомогти, бо труба стара, десь 60-ті роки тянули там каналізацію.
Шо дешевше, розкопать трубу на глибині 2 метра, вирізать її, прокласти шматок нової, все з`єднать, я повинен був шукать хто це дешевше зробить? :shock: Я не настільки багатий.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 224 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 01 чер, 2025 21:56

Успіх написав:А якщо ти зателефонував майстру - а він сказав: "не знаю, треба дивитись" і ні ти не запитав, скільки коштує сам виклик його, ні він тобі не сказав/попередив про це по телефону, то... - то коли він приїхав, глянув/оцінив роботу і озвучив тобі ціну, а тобі ціна зовсім не підходить, то тут все просто!😁

Так і кажеш- виклик і оцінка такої роботи буде коштувать 500 гривень. Бо ти не знаєш об`єми та інше, якщо якісь великі невідомі роботи. Якщо приїхав і там дійсно до тисячі, так і кажеш шо можеш виконать за тисячу. Ти свій час розрахуй, вартість, від цього і пляши. Звісно плюс матеріали.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 224 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 00:04

Успіх написав:
  ЛАД написав:прошлой осенью вызывал сантехника для прочистки канализации - за час работы заплатил около 1000 грн
Можна поцікавитись - от періодично чую від знайомих(чи, навіть, тут на гілці про нерухомість читаю) типу - "викликав сантехніка і заплатив "мУльйон"!"))
А що, Ви(а також питання до всіх) - не запитуєте по телефону, скільки орієнтовно/приблизно буде коштувати виконання тої, чи іншої роботи?

І, якщо Ви не запитали орієнтовної ціни по телефону, чи потім той сантехнік не скаже Вам, що він за годину будь-якої роботи бере 3К, чи 5К? :mrgreen:

І що, Ви тоді скажете - як так?©😁

Позвонил в 3 места. Везде рассказали - если то-то, то столько, если то-то, то столько. От 1200 до 1800. Так что 1000 это можно сказать дёшево.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 00:10

fox767676 написав:
  Сибарит написав:
  fox767676 написав: Бумажные же если надо подчеркнуть интеллектуальные претензии поставить на видное место, а читать те же тексты опять на планшете

Для "подчеркивания претензий" безопаснее помочь на видном месте читалку. Так никто, случайно взяв книгу с полки не обнаружит, что богатую библиотеку никто не читал 😁

Не понимаю я эту страсть к понтам.
Слишком много затрачивается ресурсов, чтобы что-то показать малознакомым людям, что мнение не слишком ценно.

Бумажная книга такое же произведение искусства как картина или статуетка. Храня бумажный вариант отдаёшь дань уважения авторам. Касательно "не читал " - ну детское любопытство толкнуло в своём время прочитать все энциклопедии включая медицинские, многотомники Шолохова, Стендаля и т.д. Вот бальзака не осилил - пошёл на растопку простым людям , уступив место всяким геополитикам и апокрифам :)

Кстати, да. Родители собрали неплохую библиотеку + у родственников. Перечитал в детстве практически всё. Бальзака и Драйзера тоже не осилил. Потом и сам покупал. Непрочитанных книг практически не было.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 00:20

Виталик и Успіх, пожалуйста, не переносите сюда привычки с военной ветки.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 02:58

ЛАД написав:
  fox767676 написав:

Кстати, да. Родители собрали неплохую библиотеку + у родственников. Перечитал в детстве практически всё. Бальзака и Драйзера тоже не осилил. Потом и сам покупал. Непрочитанных книг практически не было.
і я драйзера не витяг. В мене шкільна подружка ним зачитувалась. Так шо я пару раз намагався, щоб поняти що в неї в голові. Оказалось. Скукотіща)))
А бальзак зайшов.
Блеск і ніщєта куртизанок, чи як писав класік Під-в :lol:
Ви як нащот Подеревянського? Знайомі з літературною творчістю?
Banderlog

Подякував: 115 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 02 чер, 2025 03:34

Wirująświatła написав:
  rjkz написав:А поиск не работает временно или навсегда?
И если он отключен намеренно, то для этого были основания?
Сорри, может вопрос не в те ворота, но может кто знает/догадывается?
У меня вариант только что из-за войны.
форум не обслуживается (кроме модерации), порталу он нафиг не нужен. Отключили вообще все скрипты, потому что это древняя дыра в безопасности, под раздачу попал и поиск. Думаю навсегда.

печаль, удобно было за ветками следить.
rjkz

Подякував: 8663 раз.
Подякували: 5480 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 495496497498499 ... 669>
Форум:
+ Додати
    тему