Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28302831283228332834 ... 2863>
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 09:52

Re: Еміграція, заробітчанство

Faceless написав:як то няні, чи часом кухар наприклад - цілком може дозволити собі й представник середнього класу.

Не бачив жодного представника середнього класу, який би міг собі дозволити ту ж няню на повну ставку (тобто щоб в неї це була основна робота хоча б рік, а не калим кілька разів на тиждень по пару годин)
Особисто я бачу за собою і серед знайомих такі основні щабелі багатства, які кардинально міняють поведінку:
1. Нищі - не хватає на базові потреби, потрібно голодувати, купувати одяг в секондхенді, жити з батьками / в комунальних квартирах
2. Бідні - хватає на найбільш базові потреби, але не можуть собі дозволити харчуватись в кафе тільки самим готувати, купити власне житло, авто. Купити смартфон/холодильник/поїхати на море тільки через кредит...
3. Середній клас - хватає на базові потреби, може купити житло, авто, закривати вище базових потреб (наприклад організувати дітям хоббі фехтування / гімнастики і оплачувати поїздки на змагання), але не можуть найняти слуг...
4. Багаті - можуть збудувати власний будинок і найняти слуг.
5. Вільні люди - це багаті люди, які можуть жити виключно на пасивний дохід і не працювати.

Я поки піднявся з 1 щабеля на 3, але хочеться на 5.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 09 чер, 2025 10:11, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Подякував: 871 раз.
Подякували: 631 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 10:02

Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:
  Faceless написав:Мені насправді складно сформулювати, де та межа між середнім (чи верхнім середнім) класом і заможними людьми.

Дуже просто: заможні люди можуть найняти собі водя / кухарку / гувернантку / садовника / особистого вчителя / на повну ставку, а середній клас - не може.
Не дуже вдалий критерій, як на мене. Ту ж няню найняти - аж ніяк не ознака заможності

На практике это оно и есть.
В теории, средний класс зарабатывает своим (квалифицированным) трудом, а богатые - отчуждением результатов чужого.
Поэтому известный анекдот про "А дед хотел, чтобы не было бедных" такой смешной.
anduzenko

Подякував: 50 раз.
Подякували: 31 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 10:33

Все чутка сложнее с кастами и ролями. Помирю вас всех
https://www.youtube.com/watch?v=RQqxLtn5iS0
dimo_0n

Подякував: 17 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 10:48

Дюрі-бачі написав:
  Faceless написав:як то няні, чи часом кухар наприклад - цілком може дозволити собі й представник середнього класу.

Не бачив жодного представника середнього класу, який би міг собі дозволити ту ж няню на повну ставку (тобто щоб в неї це була основна робота хоча б рік, а не калим кілька разів на тиждень по пару годин)
Особисто я бачу за собою і серед знайомих такі основні щабелі багатства, які кардинально міняють поведінку:
1. Нищі - не хватає на базові потреби, потрібно голодувати, купувати одяг в секондхенді, жити з батьками / в комунальних квартирах
2. Бідні - хватає на найбільш базові потреби, але не можуть собі дозволити харчуватись в кафе тільки самим готувати, купити власне житло, авто. Купити смартфон/холодильник/поїхати на море тільки через кредит...
3. Середній клас - хватає на базові потреби, може купити житло, авто, закривати вище базових потреб (наприклад організувати дітям хоббі фехтування / гімнастики і оплачувати поїздки на змагання), але не можуть найняти слуг...
4. Багаті - можуть збудувати власний будинок і найняти слуг.
5. Вільні люди - це багаті люди, які можуть жити виключно на пасивний дохід і не працювати.

Я поки піднявся з 1 щабеля на 3, але хочеться на 5.
Між пунктами 3 і 4 - ціла прірва градацій. Власне я про це вчора й писав стільки.
Збудувати власний будинок можуть і не дуже багаті, взагалі "власний будинок" - дуже широке поняття. Мазанка з колодязем - теж будинок.
Про найняти слуг вже писав. В мене друзі оплачували няню пару років, фактично жила з ними, а перед повномасштабною виїхали і взяли її з собою, і перший час вона жила з ними за кордоном. Але вони - просто середній клас. Ніяк багатіями язик не повертається назвати.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8228 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 10:55

BeneFuckTor написав:
  Faceless написав:як змінює рівень заможності різниця доходу з 2к до 4к.

Чомусь тут ввели шкалу середній клас і багатий, бідний не обговорюємо. Ок тоді я і це скорочу буде багаті і бідні, тоді і 2к і 4к відносяться до багатих.

А якщо по нормальному то є середній клас, є вищий середнього(може і заможний, хоча не впевнений).
А поділити дуже просто, у перших відпочинок не кожен рік, рено меган, і айфони не останні ще й не про версія, одяг простіше і не завжди той що в моді. Це в основному, є люди які більш фінансово грамотні, правда не факт що жінка теж)))
Ну бідний прошарок не обговорюємо, бо що там обговорювати. Реально багатий теж не бачу сенсу, бо це дуже невеликий %% людей.
А ділити за споживацькими звичками все ж не дуже коректно. Тема "звички бідних людей" по своєму цікава, але там досить складні причинно-наслідкові звʼязки між поведінкою і фінансовим станом, і далеко не завжди ці звички однозначно визначають фінансовий стан і навпаки.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 10:57

anduzenko написав:
  Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:[quote="5862948:Faceless"]Мені насправді складно сформулювати, де та межа між середнім (чи верхнім середнім) класом і заможними людьми.

Дуже просто: заможні люди можуть найняти собі водя / кухарку / гувернантку / садовника / особистого вчителя / на повну ставку, а середній клас - не може.
Не дуже вдалий критерій, як на мене. Ту ж няню найняти - аж ніяк не ознака заможності

В теории, средний класс зарабатывает своим (квалифицированным) трудом, а богатые - отчуждением результатов чужого.
Поэтому известный анекдот про "А дед хотел, чтобы не было бедных" такой смешной.[/quote]Ой прям марксізмом запахло.
Середній клас вже включає тих, хто інвестує, та/або має власний бізнес, тож "відчуження результатів чужої роботи" по марксу відноситься і до них
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 11:23

Faceless написав:Середній клас вже включає тих, хто інвестує, та/або має власний бізнес, тож "відчуження результатів чужої роботи" по марксу відноситься і до них

інвестує, але дохід від інвестицій зазвичай не перевищує оплату % за кредити і уж точно не дасть можливості жити на пасивний дохід.
Дюрі-бачі

Подякував: 871 раз.
Подякували: 631 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 11:45

anduzenko написав:
  Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:---------------------------
Faceless
Мені насправді складно сформулювати, де та межа між середнім (чи верхнім середнім) класом і заможними людьми.
---------------------------

Поэтому известный анекдот про "А дед хотел, чтобы не было бедных" такой смешной.
Определение хорошее.
Но...
Илон Маск зарабатывает "отчуждением результатов чужого" труда?
Как бы да.
Он богатый человек? Несомненно.
А будивельник? По украинским меркам да. По "мировым стандартам" не очень.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 11:56

Що вы с этими нянями возитесь?! Как будто в этом какая-то польза есть. У сосседа когда были жирные годы няня чуть не до 8 лет с сыном сидела, в результате на год позже в школу пошёл, теперь 18 лет исполнялоось до окончания школы. Вывезли в Польшу до получения атестата. Устролся в МАКдональдс. Да и в Украине последние несколько лет практически не учился. Так, что перспективы, я ХЗ.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 267 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 09 чер, 2025 12:02

Дюрі-бачі написав:
  Faceless написав:Середній клас вже включає тих, хто інвестує, та/або має власний бізнес, тож "відчуження результатів чужої роботи" по марксу відноситься і до них

інвестує, але дохід від інвестицій зазвичай не перевищує оплату % за кредити і уж точно не дасть можливості жити на пасивний дохід.

Имея 2-3 квартиры в Киеве под аренду хотя бы по 700 долл, вполне можно жить на пассивный доход.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 28302831283228332834 ... 2863>
Форум:
+ Додати
    тему