Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 536537538539540 ... 573>
Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:32

ЛАД написав:встречают детей из школы днём не потому, что боятся педофилов, а потому, что боятся автомобилей. 40 лет назад такого интенсивного движения не было.

Тобто, припертись на автомобілі за дитиною, тому-що я боюсь автомобілів? :shock:
Проблема в іншому: мінімізувати можливість зустрічі дитини з автомобілем. Також це стосується саміх батьків- світловідбивні жилєтки у дитини, самі їздимо тверезими. Хто в наших містах проектував організацію руху- кастріровать.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:33

Water написав:..........
Ще колись чув переклад "Дрянная девченка"- "Нахабна шмаркачка". :lol:

Согласитесь, звучит совсем иначе.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4852 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:41

ЛАД написав:Отсутствие отдельного слова в укр. языке для "оскорбления",конечно, мешает. Если ребёнок рассказывает, "що однокласник його образив", то это может означать, что одноклассник просто не дал ему конфетку, а может означать, что его назвали уродом или дебилом, или оскорбили по национальному/религиозному признаку. Это разные вещи и требуют разной реакции. Это не критично, можно расспросить и уточнить, но всё же.
Другой пример.
В укр. языке нет отдельного слова для творога. Когда читаешь какой-то кулинарный рецепт с "сиром", бывает непонятно, что имеется ввиду - сыр или творог. И не всегда можно догадаться по контексту. А разница всё-таки существенная.

Ще один лінгвіст: Однокласник мене зневажає. Однокласник мені дошкуляє.
Стосовно творогу, так і буде- твОрог, або домашній сир. В словацькій є- tvaroh.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:44

ЛАД написав:
  Water написав:..........
Ще колись чув переклад "Дрянная девченка"- "Нахабна шмаркачка". :lol:

Согласитесь, звучит совсем иначе.

Це вільний переклад, можливо використовується деякою групою людей, як і слова типу Нацюцюрник, Біцігль.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:46

Wirująświatła написав:кто знает, если у меня взрослый сын 1999г.р. служит, меня призвать могут или не могут? я думаю им пох.

А міг би піти сам, замість сина. 99 рік- дорослий... це зовсім пацан.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:47

Water написав:
  ЛАД написав:встречают детей из школы днём не потому, что боятся педофилов, а потому, что боятся автомобилей. 40 лет назад такого интенсивного движения не было.

Тобто, припертись на автомобілі за дитиною, тому-що я боюсь автомобілів? :shock:
Проблема в іншому: мінімізувати можливість зустрічі дитини з автомобілем. Також це стосується саміх батьків- світловідбивні жилєтки у дитини, самі їздимо тверезими. Хто в наших містах проектував організацію руху- кастріровать.

С чем вы спорите?
Понятно, что я написал не о страхе перед автомобилем, а о страхе, что автомобиль собьёт ребёнка.
И не знаю, что вы имеете ввиду под "проектуванням організації руху". Если планировку городов, то она возникла задолго до появления массового автомобиля.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4852 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:48

ЛАД написав:А в целях развлечения я бы лучше почитал анекдоты

Спробуйте українські, не кажучі вже за англійські, або німецькі.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 19:58

Re: Психологія та саморозвиток

Water написав:
  Wirująświatła написав:кто знает, если у меня взрослый сын 1999г.р. служит, меня призвать могут или не могут? я думаю им пох.

26 років вже, який пацан
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 20:00

ЛАД написав:И не знаю, что вы имеете ввиду под "проектуванням організації руху". Если планировку городов, то она возникла задолго до появления массового автомобиля.

Я маю на увазі організацію руху транспорту у наших містах. IMHO, Харківський інститут це все проєктує. З`їздіть кудись на Захід, подивитесь, то краще адін раз увідеть. У 2021, під час КОВІДу я був в Австрії, у віденському метро їхали депутати Австрійського парламенту, без персонального водія, охоронця, автомобіля. В нас таке можна зустріть? Сам ЗЕ, коли був кандідатом, на вєлікє їздив, потім шо? Десь зустрічав у новинах шо нещодавно у віденській підземці бачили Шварценеггера.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 чер, 2025 20:02

Faceless написав:
Water написав:

26 років вже, який пацан

Це якщо вже був ДН, про що історія умалчіваєт.
Water

Профіль

#<1 ... 536537538539540 ... 573>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор