Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28762877287828792880 ... 2882>
Повідомлення Додано: Чет 10 лип, 2025 14:52

Влівацца в омєріканськ опшіство

Колі на замєтку:
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2843 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 11 лип, 2025 07:24

flyman написав:Колі на замєтку:

Cвоеобразная барышня.
Думает, что знает физику.
Но много чего - правда. К сожалению, до многого дошел уже своим опытом.
Когда-то мне помогал переезжать с первой тут квартиры чувак, с которым я познакомился в свой первый приезд в начале 00-х. Он когда-то приехал из Киева.
Он работает очень много лет в безумно крутой компании, которую знает любой, кто так или иначе интересуется финансами.
У него зп много-много лет назад была в 2 раза больше, чем у меня сейчас.
У него абсолютно свободный Инглиш, в отличии от моего, который даже близко не свободный.
И вот, мы едем минут 40, о чем-то говорим (глупо-ж ньюкамеру не пытаться разговаривать с типа местными), я спрашиваю, друзья среди американских американцев есть? Нет, отвечает, знакомые и коллеги есть. Но друзья - только из таких-же как он. Я тогда не понял в чем дело. Со временем появилось "просветление в уму"(с). К сожалению, и среди таких-же иммигрантов трудно найти нормальных людей. Основная масса сюда приехала все-таки ради денег.
И вот эти люди, которые приехали сюда ради денег, и живут ради денег.
С ними как-бы ты не был им найс и они тебе, если где-то их интересы потребуют сделать хоть что - они это сделают.
"Идейных" иммигрантов тут не так много, в общем-то на них надежда.
В принципе, у нас есть ...надеюсь друзья, боюсь сглазить...которые и приехали примерно в то-же время и начинали примерно как мы и в Украине примерно похоже жили (только из разных городов) и в целом отношение к действительности похожее.
В этого - быть на одной волне, очень трудно найти. Надо чтобы очень много звезд сошлось. В числе прочего - исходная страна, примерный возраст, примерное положение (как ни прискорбно) и в США и в своей стране и где-то ментальность.
rjkz

Подякував: 8648 раз.
Подякували: 5447 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 11 лип, 2025 08:48

rjkz написав:Cвоеобразная барышня.

Моего терпения хватило минуты на 2.
Живя дома в своей стране, она бы имела все те же проблемы.
Всегда найдется неумный человек, который свою сферу интересов считает обязательной для всех и пренебрежительно относится к тем, кто не соответствует. По этому поводу нельзя рефлексировать.
Она не вольётся никуда, поскольку не сформирована собственная личность и не определена безопасная глубина погружения. Традиции общества пытаться понять нужно, но только с осознанием того, что люди в этом обществе разные.

Даже меня, почти 1.5 года проведшего в армии, несколько напрягает милый девичий голосок, разговаривающий матом. И это при достаточно свободной речи, не требующей неестественных связок. Ещё одна попытка соответствовать "стандартам".
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6458 раз.
Подякували: 21597 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: П'ят 11 лип, 2025 10:17

Еміграція, заробітчанство

News from Ukraine

Нас чекають різні,
У житті дороги.
Чи в селі чи в місті,
Та пройти їх легше з Богом.
Ти вибирай, ти вибирай
Як будеш жити: з ким - і край.
(з пісні).

Три роки тому так і було вибрано: мій колишнеій підлеглий - назвемо його Андрій - пішов в ЗСУ.
Жінку та доню відправили до сестри в Швейцарію.
Сам за ці 3 роки був командиром взводу наших бійців "на передку", потім служив в (видалено).
Має звання капітан. Не так давно отримав...

Всі ці 3 роки жінка та доня жили в Швейцарії, в будинку, який раніше - до війни - взяла в оренду сестра жінки...
Все як в пісні, а життя вибрали - двох сестер в одній хаті.
Саме цікаве про доню нашого реально бойового офіцера, з яким реально спілкуюся майже щодня...

Доні виповнилося 17...
Доня закінчила перший курс коледжу в (видалено).
Маю на руках фотокопію атестату після першого курсу:
- Німецька мова - 5 (В Швейцарії 6-ти бальна система);
- Французька мова - 5;
- Італійський мова - 4,5 (італійську почали вивчати з коледжу - в школі була німецька та французька);
- Математика - 5;
- Біологія - 4,5;
- Хімія - 5;
- Географія - 3,5...
Ще купа різних оцінок, але 3,5 з Географії - найнижча з них...

Середній бал зазначено в Атестаті: 4,61...

Спеціальність ще не обирала - навчання поки що "універсальне" - я порадив в наш важкий час дівчині вибрати медицину...

Навчання платне: 600 франків за семестр або 1200 франків за рік.
Саме зараз дівчина проходить практику - за практику ій платять гроші.
За ці два тижні вона собі заробить гроші на весь наступний рік навчання. Десь 1000-1200 франків. А можливо використає на подорожі...

З цікавого: контингент достойний. У гімназію поступили лише ті діти, які закінчили школу з балом не нижче 5. І саме рекомендація школи є вирішальною у зарахуванні до гімназії (!).

Жінка нашого офіцера працює (видалено).
Взагалі сказала, що для українців є багато пропозицій (цитую):
пропонують роботу на фермі, на складі, на шоколадній фабриці у нічні зміни. Ось якось так…

На закінчення розмови сказав так: "Вам і Вашій родині гарного дня і Божої опіки !!!"

А я цього ж самого бажаю і читачам Фінансового форуму України.
akurt

Подякував: 3996 раз.
Подякували: 1438 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 11 лип, 2025 18:50

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Доні виповнилося 17...
- Французька мова - 5;
- Італійський мова - 4,5 (італійську почали вивчати з коледжу - в школі була німецька та французька);
- Математика - 5;
- Біологія - 4,5;
- Хімія - 5;
- Географія - 3,5...

Розумниця. А моя хресниця зупинилася за крок від вильоту із гімназії. Якщо із математики і російської мови в неї 1 (максимальний бал), з німецької - 3, то з історії ледве вигребла щоб не отримати 6 (мінімальний бал, який би гарантував автоматичний виліт) і вчитель поклав 5 балів...
Каже, що дуже важко вчити історію крізь призму чужої пропаганди. Як можна середньовіччя вчити не через те хто і в якій битві переміг, а через релігійні тексти і укази?
Дюрі-бачі

Подякував: 886 раз.
Подякували: 637 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 12 лип, 2025 02:05

Сибарит написав:
  rjkz написав:Cвоеобразная барышня.

Моего терпения хватило минуты на 2.
Живя дома в своей стране, она бы имела все те же проблемы.
Всегда найдется неумный человек, который свою сферу интересов считает обязательной для всех и пренебрежительно относится к тем, кто не соответствует. По этому поводу нельзя рефлексировать.
Она не вольётся никуда, поскольку не сформирована собственная личность и не определена безопасная глубина погружения. Традиции общества пытаться понять нужно, но только с осознанием того, что люди в этом обществе разные.

Даже меня, почти 1.5 года проведшего в армии, несколько напрягает милый девичий голосок, разговаривающий матом. И это при достаточно свободной речи, не требующей неестественных связок. Ещё одна попытка соответствовать "стандартам".

Да, речь своеобразная.
Я-бы тоже предпочел, чтобы она без матов все это несла.
Но...я не могу сказать, что она неправа.
Пусть даже с физикой не дружит.
У меня и мысли не было, что я "вольюсь в американское общество".
Я - нет. Дети - может быть, хоть и не факт, что на 100%.
Внуки - уверен.
Кстати, хоть и приходится в наушниках слушать, чтобы не "научить детей плохому", но там проскакивают реально интересные моменты.
Мне-бы кое-что раньше понимать. Но уж как есть.
А вот, очень интересные моменты, скажем о перспективах айти и том, кто на самом деле имеет "500к", правда не с ходу, а после продолжительной карьеры.
И это - НЙ. И не просто НЙ, а Манхеттен, и не просто Манхеттен, а ВТЦ.
Потому как ну я сам знаю людей, которые 200-300К имеют в год. Не сходу. После нескольких или многих лет карьеры.
Каждая следующая сотня куе в год отсекает огромные %% работающих.
В общем, если есть желание выковырять относительно немного, но полезной инфы, о корпоративной работе в США, то можно посмотреть, приклеив скотчем уши, чтобы не свернулись в трубочку.
rjkz

Подякував: 8648 раз.
Подякували: 5447 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 12 лип, 2025 08:11

rjkz написав:А вот, очень интересные моменты, скажем о перспективах айти и том, кто на самом деле имеет "500к", правда не с ходу, а после продолжительной карьеры.

У нас тут є один «боєць невидимого фронту», який після «продолжительной карьеры» не має і 5 000 гривень на місяць.
Але саме ця цифра в «500к$» на рік його дуже збуджує. Згадував багато разів.
Я не можу всього розказувати - приватна інформація - але рівно 10 років тому в США переселився один хлопець реально з не дуже великого села неподалік одного обласного центра.
Приїхав в США після того, як продав новозбудовану хату за 100 000$. То був стартовий капітал. Трохи допомагали батьки: особисто я допомагав здійснювати SWIFT-перекази з відділення ING bank в місті Zakopane - після того, як покаталися на лижах - заїжджали у відділення та здійснювали перекази від батька синові…
Все було неймовірно просто: їдуть зі Львова в Zakopane два подружжя та легально вивозять 4*10 000=40 000$…

На сьогодні в компанії того колишнього селянина працюють 97 (девʼяносто сім) працівників, в тому числі з України.
А все тому, що ніколи не писав дурниць на цьому форумі, як той «боєць невидимого фронту» - кількість оприлюднених тут дурниць вже перевищила 400 000. Темпам оприлюднення дурниць можна тільки дивуватися: жити на 120$ в місяць та мати сили цілодобово писати дурниці, в тому числі - як на цій сторінці вище - з коментарем «Колі на замєтку». Цирк на дроті…
«Колі на замєтку»… І «Коля» слухав російський мат 45 хвилин і 36 секунд…

Цікаво, що той, хто не писав дурниць, не так давно вклався в купівлю землі в Україні - купив 3 га землиці…
Класика: «Треба думати головОМ, а не ногОМ!»

P.S. Відео, яке обговорюється так жваво, не дивився. Прислухався до думки учасника форуму «Сибарит». Навіщо витрачати час на маячню, розміщену людиною, яка має маячневу «продолжительную карьеру»…
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 12 лип, 2025 09:41

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Доні виповнилося 17...
- Французька мова - 5;
- Математика - 5;
- Біологія - 4,5;
- Хімія - 5;
- Географія - 3,5...

Розумниця. А моя хресниця зупинилася за крок від вильоту із гімназії. Якщо із математики і російської мови в неї 1 (максимальний бал), з німецької - 3, то з історії ледве вигребла щоб не отримати 6 (мінімальний бал, який би гарантував автоматичний виліт) і вчитель поклав 5 балів...
Каже, що дуже важко вчити історію крізь призму чужої пропаганди. Як можна середньовіччя вчити не через те хто і в якій битві переміг, а через релігійні тексти і укєхази?

А в мене малого походу відрахують з політеха. Так і не склав з четвертого разу основи програмування. Препод принциповий попався. Малий каже я не знаю як то вчити. 🤦‍♂️'Короче будемо подаватись на щось простіше. Я розумію, що він не хоче вчитись, але яксь диплом треба отрммати.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 268 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 12 лип, 2025 09:51

Bolt
У Львові на «кабанчику» є низькокваліфікована робота. І є у кого спитати на форумі. :oops:
Hotab

Подякував: 399 раз.
Подякували: 2433 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Суб 12 лип, 2025 10:40

Ми йому обережно радили НЕ РОБИТИ ДУРНИЦЬ З ДОЛЕЮ СИНА. Наводили конкретні приклади.
Не послухав. До речі: і ось чого вартують всі ті «реХпетитори», на які було витрачено купу грошей.
Вся справа в тому, що люди «купляються» на локшину на вуха, яку навішують їм під час «Дня відкритих дверей» люди, які ведуть відчайдушну боротьбу за «години учбового навантаження».
Саме від кількості годин, виділених для викладання конкретної дисципліни, залежить ця кількість годин і відповідно - кількість ставок на кафедрі, якщо кафедра взагалі існує. І працюють доценти з професорами як не на 0,25 ставки, так 0,5 ставки - або десь за 8 000 гривень на місяць.
Все це не знають батьки абітурієнтів, тому що не мають інсайдерськоі інформації.
Он в Ужгороді тиждень тому поздоровляли одного професора з 95-ти річчям. Викладає (в лапках) 3 дисципліни.

Пане Bolt! Не погоджуйтеся на відрахування!
1. Якщо студента відрахували з першого курса, то вважається, що він НЕ був студентом. Не підлягає відновленню в цьому університеті, а також переведенню в інший університет. Видають диплом «Артель «Напрасный труд»».
2. Кожен відрахований студент - це закривавлена рана на обличчі ректора. Тому що десяток таких - і він повинен скоротити одну ставку викладача. Це постріл собі в ногу!
Востаннє редагувалось akurt в Суб 12 лип, 2025 10:50, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 28762877287828792880 ... 2882>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей