Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2927292829292930
Повідомлення Додано: Чет 28 сер, 2025 22:55

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Ця гілка є вкрай корисною для людей, які опинилися в вимушеній еміграції.
Ми вже тут обговорювали питання про те, що робити нашим за кордоном: купувати житло, чи брати в оренду.

Довели, що остаточного і точного рішення немає.
Залежить від багатьох чинників.

Цю тему підняли ось і наші в Канаді - особливо відомий блогер - досить адекватна людина - Маринюк.
https://youtu.be/5Y6AzQVOWBk?si=kwEOqpgTh5ThBNwr
Кого ця тема хвилює, варто подивитися його роздуми:
- Канада, Вінніпег, орендує житло досить дешеве: всього за 1000 C$. Це реально дешево для Канади.
- середня ціна в місті Вінніпег (там мешкає декілька родин, з якими я спілкуюся), 420 000 С$.
- перший внесок на машинку всього 5% (!).
- він порахував, що за 38 місяців віддав «чужому дяді» 38 000 доларів, тобто ці гроші вже не повернуться.
- школа таких грошей: спробуй їх заробити! На чужині… він вже порахував, що віддав «в нікуди» близько 9% ціни не купленого будинка.
- ось і почав чухати потилицю: «Що робити?»

Для мене цікавішим були коментарі від наших людей в Канаді.
Тож рекомендую почитати саме коментарі.

P.S. Родина моєї племінниці сказала, що вже всі, хто прибув одночасно з ними (лютий 2024) вже купили житло. Вони живуть в оренді. 1700 С$. Інша провінція та інше місто: Edmonton.
akurt

Подякував: 4012 раз.
Подякували: 1463 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 28 сер, 2025 23:47

Re: Еміграція, заробітчанство

всього 7000 песо
flyman

Подякував: 1608 раз.
Подякували: 2854 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 01:12

Мама-полтавчанка казали:
"Навчи дурного Богу молитися - він і лоба розіб"є!"

Пан flyman на роздоріжжі:
- ліворуч підеш - хочеться оженитися на дівчині з Філіппін. Крусуня 13 років...
- праворуч підеш - треба оженитися на цій азіатській власниці гамака...
Зображення
- прямо підеш... Прямо... прямо - там проблеми....
Тому бери заміж саме цю: видно, що знайшов тьотку досвідчену і в придане має гамак...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 10:09

akurt написав:Еміграція, заробітчанство.

Цю тему підняли ось і наші в Канаді - особливо відомий блогер - досить адекватна людина - Маринюк.
- Канада, Вінніпег, орендує житло досить дешеве: всього за 1000 C$. Це реально дешево для Канади.
- середня ціна в місті Вінніпег (там мешкає декілька родин, з якими я спілкуюся), 420 000 С$.
- він порахував, що за 38 місяців віддав «чужому дяді» 38 000 доларів, тобто ці гроші вже не повернуться.
- школа таких грошей: спробуй їх заробити! На чужині… він вже порахував, що віддав «в нікуди» близько 9% ціни не купленого будинка.

P.S. Родина моєї племінниці сказала, що вже всі, хто прибув одночасно з ними (лютий 2024) вже купили житло. Вони живуть в оренді. 1700 С$. Інша провінція та інше місто: Edmonton.

Цікаво той пан розказує, віддати 30 тис дол. дяді за 3 роки то погано, але віддати 840 000 дол. банку тільки за проценти і усілякі страховки за 30 років - то гуд :mrgreen:

Загалом треба все рахувати, чи вигідно чи ні, можливо Канада це кредитний парадайз і там дуже вигідно, якщо люди за перший рік побрали житло. Цікаво також що в них з документами на життя? Чи є доки жити наступні 10 років?
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1868 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 22:11

2 роки життя в машині💪
https://youtu.be/2DT7wyHs_-g?si=X9tPzyfqbV-l_ZlB
Bolt

Подякував: 22 раз.
Подякували: 280 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 23:14

А хто саме заважає?

Мабуть, головне в житті - якщо є бажання «просрати» все на світі - слухати порад безхатньо-безсімейно-безродинно-безробітного хВахівця з далекої від вас - перехрестіться - Бучі.
А чому б і ні?

Як писав поет чи письменник (я забув хто це вперше сформулював):
«В житті завжди є місце подвигу!»

Чому не Ви?
Щось давно ніхто не відвідував «Маріанську впадину» десь в Тихому океані.
Чому першим - з паном flyman’oм - на дно соціально-економічного життя - не опустится саме вам?
І саме з цією заспаною/застарілою - як кажуть у нас у Львові «цьоткою»?
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 29 сер, 2025 23:19, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 23:20

А ха-ха-ха!
Правда! Тримайся флаймана - Ы буде тобі Щастя!
Я не помилився, застосувавши букву «Ы».
  Vadim_ написав:Краще з такою красунею бідною у гамаці ніж з жирною волосатою українкою у палаці...

Жінці не показуй: буде бити сильно мокрою підлоговою ганчіркою по шиї до суботи.

Це ми тут лояльні, розуміємо…
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 00:02

Vadim_ написав:
  akurt написав:А ха-ха-ха!
Правда! Тримайся флаймана - Ы буде тобі Щастя!
Я не помилився, застосувавши букву «Ы».
  Vadim_ написав:Краще з такою красунею бідною у гамаці ніж з жирною волосатою українкою у палаці...

Жінці не показуй: буде бити сильно мокрою підлоговою ганчіркою по шиї до суботи.

Це ми тут лояльні, розуміємо…

Я не про ваші теорії
вона у мене піддана Си
Vadim_

Подякував: 622 раз.
Подякували: 509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 00:44

BIGor написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство.

Цікаво той пан розказує, віддати 30 тис дол. дяді за 3 роки то погано, але віддати 840 000 дол. банку тільки за проценти і усілякі страховки за 30 років - то гуд :mrgreen:

Загалом треба все рахувати, чи вигідно чи ні, можливо Канада це кредитний парадайз і там дуже вигідно, якщо люди за перший рік побрали житло. Цікаво також що в них з документами на життя? Чи є доки жити наступні 10 років?

На самом деле, есть очень немного факторов, при наявности которых стоит покупать жилье.
Я-бы сказал, что один из таких факторов - очень низкий интерес рейт.
На данный момент такого нет.
Сейчас даже покупать в мортгидж чтобы сдавать - не имеет особого смысла.
Разве что круто угадать с локацией так, чтобы объект и в ближайшее время сам подорожал и снизился в недалеком времени интерес рейт и можно было рефинанс сделать.
Средний дом в США ( и думаю что в Канаде тоже) в золоте дешевеет не первое десятилетие. Если на это еще наложить то, что по аннуитету надо особенно в начале банку отдавать в первую очередь его интерес...совсем не интересно.
Плюс амортизация, налоги и прочее - хрень а не актив.
Оно все красиво выглядит при поверхностном взгляде из окна красненькой мащинки на зеленый газон и модульный бассейн, когда надо вникать в детали - хрень полная. Но нельзя-же от всех ожидать способности анализировать цифры.
Многие воспринимают мир конретно-образным способом.
Красная новенькая машинка, зелененький газон и бассейн - жизнь удалась.
rjkz

Подякував: 8665 раз.
Подякували: 5482 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 2927292829292930
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти