Шановні форумчани, долучайтеся до обговорення👇
Які документи потрібні для поїздки за кордон на авто
|
|
![]() Для поїздки на авто за кордон потрібно:
1) власник присутній в авто (не обов"язково за кермом). В разі відсутності власника - доручення, завірене нотаріально з перекладом на англійську мову. Тут є нюанси: у зв"язку з військовим станом в Україні питання випуску авто з України за кордон в разі відсутності власника вирішує старший зміни прикордонної служби. В інших державах при перетині кордону - якщо такий є - достатньо будь-якій особі за кермом авто пред"явити Технічний паспорт авто. Доручення НЕ є потрібним. В той же час при в"їзді із країни Шенгенської угоди - Болгарія або Греція - в Туреччину - таке доручення є обов"язковим. 2) Закордонний паспорт власника або того, на кого оформлено доручення. 3) Технічний паспорт автівки. 4) Поліс страхування автівки "Зелена карта" на період поїздки. 5) Посвідчення водія. В матеріалі вище сказано, що потрібно "Міжнародне посвідчення" водія при поїздках в США та Канаду. Це не обов"язково, але оформити його можна швидко та дешево в Сервісному центрі МВС України. Єдиний раз, коли від мене вимагали - то прокат авто на грецькому острові Корфу. Документи 2), 3), 4) подають прикордоннику та потім - митнику. Документ 5 як правило не питають. Але можуть спитати на українсько-польському кордоні. Розпізнавальний знак "UA" вже давно НЕ вимагають. Крім того, він є на номерному знаку авто. ![]() Погоджуюся: то велика біда. Слава Богу, що флаймана ця біда - cash flow - ніколи не стосувалася. Еміграція, заробітчанство News from USA Як говорить українська приказка: «Без діла жить - тільки небо коптить!» Навіть можна редагувати: «Без гальмів ліпити на Фінансовому форумі України всіляку фігню - тільки небо коптить!» Не памʼятаю точно, де я чув або читав одну цікаву фразу, але фраза стосувалася того, що гроші треба вміти не тільки заробляти, але і витрачати. Тут буває багато кумедного: я знаю одного безробітного, якому дуже подобається цифра - він її згадує майже кожен день в надії, що вона нарешті припливе сама в руки або просто впаде з неба - «$500К». Як же витрачати гроші з цієї серії, якщо ти їх реально заробляєш своєю кваліфікацією (!), майстерністю (!) та розумом (!)? Ну ось наші програмісти в США просто сідають на літак та приїжджають у свій weekend подивитися на ті місця, де знімався один з найцікавіших серіалів XXI сторіччя - серіал «Во все тяжкие» (англ. "Breaking Bad" - хто ВИПАДКОВО не дивися - кидайте все на світі та дивіться не відходячи від екрану. Енциклопедія про cash flow та про $500К). Ну а зупиняються в цьому готелі, за ось такою ціною… Сьогодні повернулися в Каліфорнію та вже приступили до роботи. Як говорить українська приказка: «Без діла жить - тільки небо коптить!»
|
|