Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1079108010811082>
Повідомлення Додано: П'ят 07 лис, 2025 13:30

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt написав:В цілому якісний матеріал: мені сподобався.
От таки ви вмовили мене почитати. Але на, мою думку, ваш переказ виглядає краще самої статті :))
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

Подякував: 520 раз.
Подякували: 1345 раз.

Профіль

5
1
1
12
Повідомлення Додано: П'ят 07 лис, 2025 14:53

akurt написав:Моя думка: купувати нерухомість в Європі щоби здавати в оренду: безглуздо. Самому треба жити.
А якщо ж щось здавати - то в Україні: ніякого контролю за прибутками та цінами. Проблеми орендарів вирішуються якісним підбором тих орендарів.

Цікава позиція. Чи могли б Ви трохи розгорнути, чому саме вважаєте орендну нерухомість у Європі — безглуздою? Адже контроль оренди та захист орендарів суттєво різняться між країнами — у Німеччині одне, у Польщі зовсім інше.
Водночас інвестування в Україну — це серйозні ризики та сумнівна ліквідність. І хоча річна дохідність може бути трохи вищою, як слушно зауважив Morgan Housel: "Ніколи не ризикуй втратити щось важливе заради потенційного прибутку, який тобі не критично потрібен."
Чи плануєте Ви особисто зараз вкладатися в українську нерухомість під оренду?
претоr

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 07 лис, 2025 16:21

Цікаві у вас запитання.

Я НЕ планував, НЕ планую та НЕ збираюся вкладатися в нерухомість під оренду в жодній країні світу, в тому числі в Україні.
akurt

Подякував: 4064 раз.
Подякували: 1513 раз.

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 07 лис, 2025 18:22

akurt написав:Цікаві у вас запитання.

Я НЕ планував, НЕ планую та НЕ збираюся вкладатися в нерухомість під оренду в жодній країні світу, в тому числі в Україн

Тобто Ви принципово не розглядаєте орендну модель. А перепродаж — це для Вас більш прийнятна стратегія?
претоr

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 08 лис, 2025 07:56

akurt написав:Тобто Ви принципово не розглядаєте орендну модель. А перепродаж — це для Вас більш прийнятна стратегія?

Щодо перепродажу - вважаю однією за наймерзенніших професій професію рієлтора.
Завжди всім приятелям та знайомим говорю, що не можна вірити жодному слову.
За все життя нічого НЕ купував та НЕ продавав за допомогою рієлторів, зустрічав тільки двох порядних - одного - як це не дивно - молодого азербайджанця в Анталії і одну "пані, приємну у всіх відношеннях" - за межами Туреччини.
В той же час інколи з приємністю дивлюсь ролики в Рилс одного київського рієлтора - мені цікаво, як він висвітлює питання купівлі/продажу, яка в нього логіка (безумовно є) і інколи розказує цікаві речі про відносини між людьми.

Так що вам порада: вперед в цю важку мабуть справу - і с піснями!
Востаннє редагувалось akurt в Суб 08 лис, 2025 08:45, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: Суб 08 лис, 2025 08:04

[Текст про варіант того, як можна доволі дешево та зручно пережити зиму, що наближається, мною видалено через 4 години після оприлюднення. Керувався приказкою: «Не хочеш зла - не роби добра»]
Востаннє редагувалось akurt в Суб 08 лис, 2025 15:21, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: Суб 08 лис, 2025 13:41

akurt написав:Щодо перепродажу - вважаю однією за наймерзенніших професій професію рієлтора.
Завжди всім приятелям та знайомим говорю, що не можна вірити жодному слову.
За все життя нічого НЕ купував та НЕ продавав за допомогою рієлторів, зустрічав тільки двох порядних - одного - як це не дивно - молодого азербайджанця в Анталії і одну "пані, приємну у всіх відношеннях" - за межами Туреччини.
В той же час інколи з приємністю дивлюсь ролики в Рилс одного київського рієлтора - мені цікаво, як він висвітлює питання купівлі/продажу, яка в нього логіка (безумовно є) і інколи розказує цікаві речі про відносини між людьми.

Так що вам порада: вперед в цю важку мабуть справу - і с піснями!

Дякую за щирість — це рідкість у таких дискусіях. Якщо правильно розумію, Ви принципово не розглядаєте нерухомість як інструмент інвестування — ні в Україні, ні за кордоном. Чи вірно, що Ваша участь у темі — радше рефлексія, філософське осмислення, ніж практична діяльність? І навіть якщо Ви щось купуєте — то виключно для особистого проживання, без орендної чи спекулятивної мети?
претоr

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 08 лис, 2025 14:15

Все дещо простіше, пане «претог».
За моєю філософією життя я змінюю місця проживання не рідше, ніж один раз на 8 років.
Завжди графік зміни нагадує праву частину графіка функції у=х3.
Починав - як велика радість - з 1-к квартири, яку виміняв на авто Tavria-1102 (людина потім продала те авто в Польщі). Потім 1-к змінив на 2-к без доплати. Зробили якісний ремонт та поміняли з доплатою на 3-к в тому ж районі. Та 3-к була убита і таргани жили прямо в стінах. Коли відірвав шпалери в коридорі - то завалилася вся штукатурка.
Зробили якісний ремонт - і це було не дешево і не швидко) і в той самий день побачили оголошення з пропозицією змінити на інший - більш приємний район міста. Без доплати - але знову квартира убита.
Зробили якісний ремонт - і це було не дешеве в не швидко - через деякий час продали та побудували 2-о поверховий будинок за ті самі гроші - копійка в копійку.
Не варто говорити, що і той будинок було продано і з профітом.
Після цього виникло питання інвестувати за кордон. Я вибирав з багатьох країн, в яких особисто бував: а це і Грузія, де щорічно катався на лижах, і Польщя, де щорічно катався на лижах, і Словаччина, де щорічно катався на лижах, і Італія, де щорічно катався на лижах.

А остаточний вибір в 2017 році впав на Анталію, куди прилетів літаком із Львова, де зараз не проживаю, але маю квартиру (якщо хочете інвестиція).

Про свій досвід інвестицій та вибору країни проживання і активно ділився на заснованій гілці «Купуємо для себе, а не в оренду, закордонну нерухомість», звертаючи увагу на юридичні аспекти проживання та інвестицій за кордоном. Бо на той час Туреччина була найбільш безпроблемною та легкою для інвестицій країною: прилетів в неділю - в понеділок подивився квартиру - в середу оформив право власності - в четвер замовив меблі та побутову техніку - в пʼятницю все встановили - в суботу вилетів додому в Херсон (це так точно сталося в вересні 2019 року з моїми приятелями, з якими раніше відпочивали в Форосі).

Зверніть увагу на слова «для себе, а не в оренду».
Це принципово.

Та гілка існувала з квітня 2018 по червень 2021 року. В червні 2021 року я попросив її закрити, бо туди сповзлася вся гидомирна шушера, яку тільки можна уявити.
Гілка почала нагадувати лепрозорій і філію психлікарні: сповзлися в лохміттях всі невдахи по життю, всі, хто в житті грав в «неправильні» лотереї, та робив «неправильні» інвестиції. Гадаю дехто працював пацієнтом психлікарні - проти мене особисто - і за гроші.
Всі ці нещасні звинувачували у своїх карколомних помилках мене за мою нещасну інвестицію в сумі 49 500$ (квартира 1+1).

Це замість того, щоби думати головОМ, а не ногОМ.

Саме в ті роки я на форумі сформулював - увага - це було до війни - в 2021 році - «Три закони akurt’a” щодо інвестицій за кордон.

Якби учасники форуму керувалися тими законами, то багато хто мав би на сьогодні «запасний аеродром», як маю на сьогодні його я та три моїх товариша, у яких вистачило розуму мене послухати. Ці три варіанти - реалізовані моїми друзями - все моє надбання в період з 2018 по 2025 роки. З них двоє мешкають в UK та в Germany, а один зараз в інвестиції вересня 2019 року (квартира 2+1 в новому будинку від дуже відомого забудовника було куплено за 92 000€).
Давали людині 200 000+€ - не віддав. Причина проста: він з Херсона.

Тому я - дивлячись на праву гілку графіка функції у=х3 («ікс в кубі») не звертаю увагу на психічно хворих та йду далі - якщо і інвестую, то виключно для себе.

Гадаю відповів на ваше питання.
Поплававши щойно і прямо зараз в ще теплому Середземному морі.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 08 лис, 2025 14:22, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: Суб 08 лис, 2025 14:17

Коли закінчив цей текст, написаний в шезлонгу на берегу моря - побачив чергову дурню - на цей раз від пана won.

Дивно, але кількість вдарених по голові порожнім мішком із-за рогу вулиці, не зменшується.
Реально і дивно, і прикольно.
Нехай біситься і думає що воно розумне.
akurt

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: Суб 08 лис, 2025 18:09

won написав:
  претоr написав:Чи вірно, що Ваша участь у темі — радше рефлексія, філософське осмислення, ніж практична діяльність?

Його щоденна участь в темах - це непряма реклама своїх "помогаторських" послуг громадянам за кордоном втридорога, в яких насправді нема потреби

А шо він продає втридорога?
Water

Подякував: 67 раз.
Подякували: 238 раз.

Профіль

#<1 ... 1079108010811082>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей