хіба то роми осіли на зиму
|
|
аптекаа що в аптеку беруть продавиць без медосвіти в неньці? як можна від зепе 215-250 доларів навідкладати на навчання (і ще проживання теж) в медвузі в неньці років зо 5++? невже то диплоновані шудрихи понаїхали Re: Еміграція, заробітчанствоЧаста історія це коли на навчання скидається вся велика родина: брати, кузени, дядьки і т.д., а потім спеціаліст повертає борг. Та і в лікаря зарплата повище буде: 500$ офіційно і ще мінімум стільки в конверті... P.S. Вартість навчання 3.5-4k$ в рік., тобто 300$ в місяць Цікава арифметика виходить… За офіційними даними з одного з університетів в Ужгороді всі іноземні студенти - а то Індія, Пакистан і так далі - всі 1500 студентів (а це реально 10% від всього контингенту) за 2025 рік сплатили університету 90 мільйонів гривень, тобто кожен студент сплатив на рахунок університету, який буде найближчим часом ліквідовано, по 66 000 гривень або приблизно по 1500$ за рік. То офіційно. Мабуть, неофіційно - названа вами сума. Тобто всі - в «шоколаді». Востаннє редагувалось akurt в Сер 04 лют, 2026 21:39, всього редагувалось 1 раз.
Ну тоді ше цікавіше, бо названа мною сума в 90 мільйонів гривень лунала у звіті ректора того університету перед оголошенням про майбутню ліквідацію.
Цифру в 1500 іноземних студентів навели вище ви. Не я. Власне, того і боротьба іде «за крісло» на наступні 5*10=50 років. «Пересидіти Бориса Патона - якого призначив Микита Хрущов в середині ХХ сторіччя і тому ніхто не знав, як його зняти в першій чверті ХХІ сторіччя - ось наша задача!» akurt
знайшов тільки звіт за 2024 рік. І війна суттєво зменшила кількість іноземних студентів медиків: 2021 - 1599 2022 - 1455 2023 - 934 2024 - 272 за 2025 - 2026 даних не маю, але студентів значно більше. 1500 я взяв із кількості активних корпоративних акаунтів. Можливо частина із них просто у "відпустці" громадяни Індії всього 55% студентів Ну слава Богу, розібралися: громадян Індії всього 55%.
Сподіваюсь, в Закарпатті надають індійцям якісну медичну освіту. Я мав щастя/нагоду спілкуватися в госпіталі в Індії з лікарнями. Правда, які закінчили університет у Великій Британії. Моя жінка захворіла на запалення Середнього вуха - перекупалася в океані - сильний біль- сіли в таксі та прибули в госпіталь - я таких нiколи не бачив раніше - це три хмарочоси. Реально поруч були 3 хмарочоси. Якщо всі вулиці Ужгорода поставити вертикально - то ото воно й вийде. Штат Керала. На півдні Індії. Відділ роботи з іноземцями - миттєво - талончик на прийом - лікар "Вухо-горло-ніс". Так ось була купа цікавого: - досить швидко запросили в кабінет. Там були дві асистенти лікаря - в уніформі госпіталю: куртка та штанці зеленого кольору. - потім вийшла лікар - ось тут було дівно - в індійськjму національному вбранні - сарі - там десь 5,5 метра тканини намотано та тіло - але головне - то її бейдж - "доктор медицини", університет у Великій Британії. Без жартів. Лікар спитала: англійською говорите? - Yes! - Well then tell me what the complaints are about and what happened... Лікування було якісним - через 3...4 доби все пройшло.
|
|