|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 21 лют, 2026 13:44
BeneFuckTor написав:навіть медсестра в лікарні заробляє від 8к, про що там далі балакать. Ото вам і ойті, ото вам і думайте як правильно обрати професію. Але таку професію не кожні батьки можуть потянуть, далеко не кожні. Доречі слово 'обирати' якось не притаманне даному випадку, може - до чого душа лежить. Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))
Навчання в Польщі ж безкоштовне, чи я помиляюсь?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1496 раз.
- Подякували: 1906 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Суб 21 лют, 2026 13:56
Vadim_ написав: Hotab написав: Vadim_ написав:[ де знаёметесь і як?
В тіндері, вадос Унікальний наш алковадік. Як пише українською, то раскладка клави російська, як пише російською - у нього українські букви всюди в тексті, апострофи . З крапочками «і» і тд . Це вже відмирання мозку, чи ще ні?
а пан холява твой родной брат или лечились долго вместе на одной дурке ?
Чи. Так що у тебе алковадік не виходить? Ти ж постійно чіплявся до людей з їх помилками типу зайвої букви , одрук… А сам пишеш наче тобі барабашов сів на обличчя і тримав тебе в гіпоксії годину до відмирання цілих областей кори головного мозку.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 405 раз.
- Подякували: 2575 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
7
4
Додано: Суб 21 лют, 2026 14:43
BIGor написав:Навчання в Польщі ж безкоштовне, чи я помиляюсь?
Навчання в Польщі безкоштовне, якщо знаєш дуже добре польську мову. Іноземці навчаються англійською за символічною ціною - можливо ціни не цього року - в 3000… максимум 7200€ на рік. Гуртожиток орієнтовно 100€ на місяць.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4182 раз.
- Подякували: 1541 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Суб 21 лют, 2026 15:26
BeneFuckTor написав:Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))
В цьому році погода/клімат показують чудеса в усіх регіонах планети. В Анталії - і не тільки в Анталії - дуже часті дощі. Було значне підвищення рівня гірських річок в районі камеру та Аланії. Вище Аланії є велетенська гребля - так була загроза її руйнування із-за високого рівня води, там навіть евакуацію починали. Сьогодні вода а Середземному морі в районі Анталії 17,3 градуси - теоретично це трохи нижче норми, тому що зазвичай в такі дні різних років коливання складали від 17,5 до 17,8 градусів. Купаються люди в і лютому - але то на великого любителя - найтепліша зміна води на моїй пам"яті була здається 20 квітня 2018 року - тоді за 48 годин температура води змінилался з 19 градусів відразу на 24 градуси. Але то було виключення. В цьому році вперше за останні роки жодного дня (!) не працював гірськолижний центр Saklikent в 43 км від Анталії. Снігу було трохи-трохи. З дітьми погуляти тільки по снігу... Так само катастрофа очікувала любителів гірськолижного центра Davraz в 145 км від Анталії - той працював через день і сніг був тільки на самих верхніх трасах. Натомість гірськолижні центри Андорри та Франції завалило сніком так, що досі розкопують автівки, на яких люди приїхали. У Франції суттєве підвищення води в річках - вже там і Бордо потопало. Сучасність важка, досить трагічна і непередбачувана навіть в погоді...
-
akurt
-
-
- Подякував: 4182 раз.
- Подякували: 1541 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Суб 21 лют, 2026 18:43
akurt написав:Всіх не знаю, але спілкуюся з досить великим колом людей. Інколи ловлю себе на думці, що мені «везе» на зустрічі з гарними людьми. Саме з гарними, це від слова «хорошими».
А в мене якось дедалі менше контактів із знайомими, які емігрували. За рік-другий вони знаходять нових співрозмовників вже на місці. Навіть кум рідко щось може розповісти. А ще для мене дуже дивно, що жінки перестають постити в соцмережі. В Україні і перші місяці еміграції в них майже щодня було "спортзал/ресторан/дитина виступала на сцені/поїхали на море", а за кордоном пости раз в кілька місяців і нема фоток дітей/колег/...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 940 раз.
- Подякували: 647 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 21 лют, 2026 19:17
BeneFuckTor написав:навіть медсестра в лікарні заробляє від 8к, про що там далі балакать. Ото вам і ойті, о
Дружина друга в Казахстані вийшла на роботу. Десь рік зайняла процедура підтвердження диплому. Зараз її зробили "помічником лікаря" із ЗП ~400 тис. тг (750$). Для повноцінної роботи лікарем із зарплатою в 800+ тис. тг. (1500$), а враховуючи хабарі-подяки, то й 1+ млн. Тепер мінімум 3 роки треба пропрацювати "помічником". Це тільки в Україні лікарі живуть на копійчану зарплату.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 940 раз.
- Подякували: 647 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 21 лют, 2026 19:40
Дюрі-бачі написав:Це тільки в Україні лікарі живуть на копійчану зарплату.
Хорошему хирургу всегда есть, чем пообедать 😁
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6514 раз.
- Подякували: 21735 раз.
-
-
Профіль
-
-
135
84
38
2
Додано: Суб 21 лют, 2026 20:19
BeneFuckTor написав:навіть медсестра в лікарні заробляє від 8к, про що там далі балакать. Ото вам і ойті, ото вам і думайте як правильно обрати професію. Але таку професію не кожні батьки можуть потянуть, далеко не кожні. Доречі слово 'обирати' якось не притаманне даному випадку, може - до чого душа лежить. Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))
У айти есть свои плюсы. 1. Это отличная работа для интровертов. 2. НЕ требует совсем уж свободного лангуаге, хотя и подразумевает довольно высокий уровень. 3. Не требует высоких коммуникативных способностей на межличностном уровне, например, таких как нужны в продажах/заключении сделок. 4. Отличная работа для работы на высокооплачиваемых рынках труда при проживании в странах/локациях с невысокой стоимостью жизни. Минусы: 1. Огромная угроза для профессии со стороны AI и AGI. Собственно, это уже не угроза, а вполне себе факт. 2. При проживании в стране с высокой стоимостью жизни, "Ылитная" профессия становится просто профессией с средним уровнем оплаты как для такого рынка. Судя по блогам украинских айтишников, привыкших жить в Украине на американску зп с штатом прислуги и прочими финансовыми привычками, после релокации в Штаты, больно ударяются об то, что за ту-же самую зп становятся "простыми смертными" и сами вынуждены собирать носки в пыли под кроватью и сами-же убирать эту пыль. А порой и фигачить в офисе все 8 часов, а не попивать кофей на диване. Ну не любят в Штатах когда чел все сделал и задрал ноги на стол. Если можешь сделать работу за час, то надо придумать чем заниматься остальные 7 часов, так чтобы никому не пришло в голову, что тебя можно "оптимизировать".
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8852 раз.
- Подякували: 5597 раз.
-
-
Профіль
-
-
14
9
7
Додано: Суб 21 лют, 2026 20:22
Дюрі-бачі написав: akurt написав:Всіх не знаю, але спілкуюся з досить великим колом людей. Інколи ловлю себе на думці, що мені «везе» на зустрічі з гарними людьми. Саме з гарними, це від слова «хорошими».
А в мене якось дедалі менше контактів із знайомими, які емігрували. За рік-другий вони знаходять нових співрозмовників вже на місці. Навіть кум рідко щось може розповісти. А ще для мене дуже дивно, що жінки перестають постити в соцмережі. В Україні і перші місяці еміграції в них майже щодня було "спортзал/ресторан/дитина виступала на сцені/поїхали на море", а за кордоном пости раз в кілька місяців і нема фоток дітей/колег/...
Народ припиняє "вимахуватися". 
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8852 раз.
- Подякували: 5597 раз.
-
-
Профіль
-
-