Продуктові ринки і не тільки у валютному контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 217218219220221>
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:28

budivelnik написав:Каву вирощують в Південній Америці
Завозять в мішках у Львів чи Закарпаття
Там обжарюють і фасують в кілограмові пакети....
Малюнок на пакеті (так само як і назва типу Лаваца, Дельмаєр, Старбакс, паулінг Амбасадор Крема і так далі ) - НІЧОГО не говорить про якість кави в пакеті...

Це в основному "сіра" або "чорна" кава. Чому? Жодна поважна фірма не допустить такої розфасовки. В нас постійно когось ловлять на таких підробках, але справа живе, бо вигідно.
Water

Подякував: 70 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:31

Water написав:
Малюнок на пакеті (так само як і назва типу Лаваца, Дельмаєр, Старбакс, паулінг Амбасадор Крема і так далі ) - НІЧОГО не говорить про якість кави в пакеті...

Це в основному "сіра" або "чорна" кава. Чому? Жодна поважна фірма не допустить такої розфасовки. В нас постійно когось ловлять на таких підробках, але справа живе, бо вигідно.

Бо дірява митниця ) Також це впливає на вступ до ЄС )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:36

stm написав:
  Water написав:

Бо дірява митниця ) Також це впливає на вступ до ЄС )

Митницю теж по сірому проходять.
А шо, десь піймали на кордоні Німеччини бус з пів тони зеленої кави з Італії? :lol:
Хоча митні пости всюди існують.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:39

Water написав:

Про що саме мова? Я знаю (по автоклубу) людей які самостійно завозять нежарені зерна мішками, купили вартісне обладнання , жарять і продають . Ніяких написів нема взагалі, але вони зробили імʼя якістю і попит стабільний. Мабуть якщо вони почнуть вішати напис «лаваца» почнеться контрафакт. А поки ні - то яка проблема? Будівельник пише що не женеться за написом на пачці, просто влаштовує якість
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 22 лют, 2026 15:40, всього редагувалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 2603 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:48

Hotab написав:
  Water написав:

Про що саме мова? Я знаю (по автоклубу) людей які самостійно завозять нежарені зерна мішками, купили вартісне обладнання , жарять і продають . Ніяких написів нема взагалі, але вони зробили імʼя якістю і попит стабільний. Мабуть якщо вони почнуть вішати напис «лаваца» почнеться контрафакт. А поки ні - то яка проблема? Будівельник пише що не женеться за написом на пачці, просто влаштовує якість .

Так по це й мова, за напис Лавацца та інші Амбассадори.
Зелену каву, мішок, так просто ти там не купиш у супермаркеті, це тільки завоз оптовими партіями. Хто тобі продасть контейнер кави задешево, якщо контракти розписані на роки вперед? Там італійці шо даремно "окучують" голодающіх жителів Африки? Туж Атіопію. А ось "с3.14здіть" мішок зеленої кави на якомусь виробництві- це можливо.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:50

Water написав:

Ні
Чорна чи сіра - це ВИКОРИСТАННЯ чужої торгової марки на упакуванні....
Кава, яку завезли зеленою з метою подальшої переробки для продажу під власною маркою - не являється контрабандою...
У Львові є завод Віденська Кава, офіційно імпортує зерна, офіційно реалізує свою продукцію...
Можливість купити пару тонн зеленої необсмаженої кави -це питання ціни а не якогось злочину типу крадіжка...
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 22 лют, 2026 15:53, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 299 раз.
Подякували: 3008 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:55

Hotab написав:Будівельник пише що не женеться за написом на пачці, просто влаштовує якість .
Уточнення
Якість влаштовує не мене, якість влаштовує СПОЖИВАЧА...
Бо в мене відсутні зобовязання по формуванню смакових уподобань того чи іншого продукту.
Я слідкую за прибутком, а прибуток можливий тільки там де враховані вподобання споживача і співвідношення ціна/якість з ціна/прибутковість
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 16:02

Hotab
От стаканчики в мене якраз погані бо дешеві.... але піднімати ціну на каву в стаканчику на 3 грн за рахунок зміни стаканчика з одношарового на кількашаровий(не так опікає руки і є більш твердим) я якось не хочу, та й експеримент коли стояли поряд дорогі і дешеві стаканчики (з автоматичним перерахуванням ціни кави), показав що геморою більше ніж толку...
Тому питання вирішене просто
Якщо стаканчик не тече(кожен сотий тече) то все нормально , якщо тече - даю безкоштовно інший (клієнт вставляє стаканчик в стаканчик і питання вирішене)
Ну і є парочка клієнтів які ВІДРАЗУ просять два стаканчика ( в основному літом) і за своє побажання платять...
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 16:06

budivelnik написав:Hotab
От стаканчики в мене якраз погані бо дешеві.... але піднімати ціну на каву в стаканчику на 3 грн за рахунок зміни стаканчика з одношарового на кількашаровий(не так опікає руки і є більш твердим) я якось не хочу, та й експеримент коли стояли поряд дорогі і дешеві стаканчики (з автоматичним перерахуванням ціни кави), показав що геморою більше ніж толку...
Тому питання вирішене просто
Якщо стаканчик не тече(кожен сотий тече) то все нормально , якщо тече - даю безкоштовно інший (клієнт вставляє стаканчик в стаканчик і питання вирішене)
Ну і є парочка клієнтів які ВІДРАЗУ просять два стаканчика ( в основному літом) і за своє побажання платять...

Все вірно, все має свій ціновий сегмент, і свого споживача. У мене була ойтішниця, вона просто буквально «вимагала» (своїм вибором кавʼярні) гофрований, бо це зручніше і приємніше . Але ж вона і платити була готова за таке «скільки скажуть». Якщо ніша «роботяги після роботи» - вони проголосують за простіше, аби не переплачувати.
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 22 лют, 2026 16:08, всього редагувалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 2603 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 16:18

budivelnik написав:
  Water написав:

Ні
Чорна чи сіра - це ВИКОРИСТАННЯ чужої торгової марки на упакуванні....
Кава, яку завезли зеленою з метою подальшої переробки для продажу під власною маркою - не являється контрабандою...
У Львові є завод Віденська Кава, офіційно імпортує зерна, офіційно реалізує свою продукцію...
Можливість купити пару тонн зеленої необсмаженої кави -це питання ціни а не якогось злочину типу крадіжка...

Звісно, це завод, але не смаження кави у Закарпатті та розфасовка у пакети Лавацца. Завод купляє оптом відповідно довгострокових контрактів, завод не продасть мішок зеленої кави будь-кому.
Water

Профіль

#<1 ... 217218219220221>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: moveton і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор