Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3198319932003201>
Повідомлення Додано: П'ят 06 бер, 2026 15:00

Щасливі люди: в Камбоджу зібралися.
Цікава країна: менше року в ній працює син мого товариша та колеги по роботі.
Не буду говорити яка посада, але це посада представника всесвітньовідомої міжнародної організації.
За посадою: персональне авто з персональним водієм (йому за статусом не дозволено керувати автівкою), службове дуже велике житло, персонал.
Закінчив в Києві «Могилянку», а потім університет в Філадельфії.
akurt

Подякував: 4195 раз.
Подякували: 1548 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 06 бер, 2026 15:16

akurt написав:Щасливі люди: в Камбоджу зібралися.
Не буду говорити яка посада, але це посада представника всесвітньовідомої міжнародної організації.
За посадою: персональне авто з персональним водієм (йому за статусом не дозволено керувати автівкою), службове дуже велике житло, персонал.

Самого главного не написали. Ему хватает $10 в неделю на еду или персонал тоже приходится кормить? 😁
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6520 раз.
Подякували: 21744 раз.

Профіль

136
84
38
2
Повідомлення Додано: П'ят 06 бер, 2026 16:08

[
  Сибарит написав:Самого главного не написали. Ему хватает $10 в неделю на еду или персонал тоже приходится кормить? 😁

Хі-хі. Я звісно не міг питати про його зарплатню.
Але людина пройшла досить правильною дорогою:
- університет в Україні.
- магістратура в Україні.
- докторантура в США.
- робота в Вашингтоні.
- призначення повноважним представником в Азії.
- одружився на дівчині з Україна, виховує сина.
Все як має бути…
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 06 бер, 2026 18:43, всього редагувалось 6 разів.
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 06 бер, 2026 19:57

akurt написав:1 літр, А98 - 1,87€ за 1 літр. Така сама ціна була і на ДП. Заправився А98. Ціна якщо і підвищилася, то десь на 10 євро центів за 1 літр. А ось АЗС від ТЦ Carrefour здивувала: 1,99€ за 1 літр.

Дивлячись в якому саме районі
Carrefour Contact
400 Castete, 31420 Aurignac, France
SP98E5 - 1.759
Gasole B7 - 1.609
Як правило, на таких АЗС нема персоналу, зазвичай на колонці потрібно картку сунуть в картоприймач, ввести пін, усілякі безконтакти не працюють.
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 264 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 бер, 2026 20:10

Сибарит написав:
  akurt написав:Щасливі люди: в Камбоджу зібралися.

Самого главного не написали. Ему хватает $10 в неделю на еду или персонал тоже приходится кормить? 😁

На диво такі локації (з такою ціною поїсти ) існують. Щоправда якість сумнівна.
Сьогодні прилетіли в аеропорт FQNP (Nampula) , Мозамбік. Місто невелике, але і не село абсолютно.
Пристойний (навіть з претензією на престижність) готель MILENIO https://www.booking.com/Share-Iplh9u

Є басейн непоганий.
Ну перевіряти ресторан готелю сенсу нема, все звичне, за 10 дол буде якась порція пасти з куркою і салат, напій треба доплатити .

Стало цікаво стріт -фуд. 100 метрів від готелю, типова вулична їжа: приміщення що виходить на дорогу, всередині кілька столиків, готовлять на місці.
Мене не зрозуміли (вони ледве знають англ, я не знаю португес) , і помилково вони зробили 2 порції (на винос).

Зображення

Скажу зразу , це не дуже смачно (так собі), однозначно не «здорово», але просто в якості орієнтира. Оці дві порції вийшло 5 баксів.
Мабуть ніде я не бачив у світі таких цін.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 406 раз.
Подякували: 2588 раз.

Профіль

6
7
4
Повідомлення Додано: Суб 07 бер, 2026 10:42

Еміграція, заробітчанство

News from Ukraine
(або 1335 км до щастя)

«Твої очі – іскорки, щічки – яблучка, носик – просто курносик!» (українська приказка).
Саме так рівно 4 роки тому говорили дідусь та бабуся 15-ти річного онука, проводжаючи його в еміграцію.
Не все було просто: хлопчик з мамою опинився в столиці Чехії: орендована квартира, чеська школа, мама працює на складі… хлопчик вчився паралельно в двох школах: в чеській та в дистанційній українській…
Ну, один рік витримали, після чого мама сказала, що гірше за чехів можуть бути тільки угорці - та переїхали в сусідню Польщу.
В Польщі все змінилося на краще: мама працює за тим же фахом, що і в Україні (правда, сказала мені, що еміграція виявилася значно складнішою, ніж можна собі уявити), а «носик - просто курносик» перетворився на парубка, якому скоро вже виповниться 20 років. Студент.
Саме на святкування цієї події вирушать на своєму досить дешевому і зовсім не молодому авто бабуся та дідусь: від того села, де вони мешкають в побудованій своїми руками хаті, до столиці європейської держави рівно 1335 км.
Привезуть вирощені на своєму подвірʼї «закрутки»: огірки, помідори, повидло з абрикоса та варення з білої черешні. Українського сала не привезуть: в Польщу то везти не можна…

Я так подумав, що в наш бурхливий час це не так вже і багато: 1335 км…
Наполегливо запрошую їх в гості до себе - а це ще 2200 км.
Думають, чи зможуть приїхати…
Хотілося б… що таке 2200 км в наш бурхливий час… :roll:
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Суб 07 бер, 2026 11:59

akurt написав:вирушать на своєму досить дешевому і зовсім не молодому авто бабуся та дідусь: від того села, де вони мешкають в побудованій своїми руками хаті, до столиці європейської держави рівно 1335 км.
Привезуть вирощені на своєму подвірʼї «закрутки»: огірки, помідори, повидло з абрикоса та варення з білої черешні. Наполегливо запрошую їх в гості до себе - а це ще 2200 км.

Це буде джек-пот. Дід це скільки років? Він колись виїзжав куди-небудь, далі базарю? Старе авто це шо?
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 бер, 2026 12:11

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Саме на святкування цієї події вирушать на своєму досить дешевому і зовсім не молодому авто бабуся та дідусь: від того села, де вони мешкають в побудованій своїми руками хаті, до столиці європейської держави рівно 1335 км.

Якісь не прості пенсіонери, мало того що мають власне авто, так витратять тільки на пальне пару пенсій.

По темі, добре що жінка одумалась, жити в Празі - одному з найдорожчих міст ЄС і працювати на заводі - так собі рішення.
BIGor

Подякував: 1497 раз.
Подякували: 1910 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Суб 07 бер, 2026 12:28

BIGor написав:
  akurt написав:Саме на святкування цієї події вирушать на своєму досить дешевому і зовсім не молодому авто бабуся та дідусь: від того села, де вони мешкають в побудованій своїми руками хаті, до столиці європейської держави рівно 1335 км.

Якісь не прості пенсіонери, мало того що мають власне авто, так витратять тільки на пальне пару пенсій.

Авто на газу. :lol:
Не тільки паливо- страховка. Ще дивлячись шо за авто, бо якщо шо, банально можна не знайти потрібних запчастин.
Якщо нема досвіду таких "перегонів", бажано десь переночувать.
Огірки, помідори, абрикоси теж така собі ідея це все везти, бо там повно цього всього.
До Франції літак, зараз akurt знайде квитки по 20 ойро з Варшави до Тулузи(не кажучи вже за Краків у день дурака о 9:50 Ryanair), бо пертись через усю Францію це не тільки паливо, а й недешеві автобани, або пертись через села, де постійно контроль швидкості.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 бер, 2026 14:44

Як завжди - і це приємно - панове висловлюють правильні актуальні думки.
Приємно читати.
Що реально:
- «В жизни всегда есть место подвигу» (знаменита фраза, яку написав один колишній мешканець Криму).
- Ця сімейна пара один раз вразила мене до безтями: нікому нічого не говорили - сіли в своє авто (здається йому 15 років зараз) та через Польщу проїхали в Данію (Копенгаген) , звідти в Норвегію, там облазили всі льодовики, ночували в авто та в наметах, сплатили купу штрафів за невірне паркування, та на поромі (я дистанційно купував квиток) повернулися в Польщу, звідти в Україну. Цікаво, що це була перша із дальня подорож за кордон. Але підготувалися ретельно: пан Володимир вивчив конфігурацію свого авто - як розкладаються сидіння - вирізав щ фанери додаткове дно для тих місць, де не виходила рівна поверхня - as a result of this - вирізане щ фанери зручно ховалося да ладнім сидінням не заважало, але якщо трета тіло дано уваги десь в Кемпінгу - то мали реально рівну поверхню. Так що все ОК.
- так що 1350 км - то не відстань.
- здається в них авто може їздити на газу (точно не впевнений, я противник всіх цих забавок).
- не знаю, чого так лякатися подорожей на авто: я іхав в Анталію у Францію на авто - близько 3 500 км - три ночівлі в готелях і 4 дня подорожей - це ж цікаво!
Через Болгарію, Сербію, Хорватію, Словенію, Італію…
Так що 1350 км це ніщо…

Дякую за розумні приємні коментарі.
akurt

Профіль

2
2
7
  #<1 ... 3198319932003201>
Форум:
+ Додати