Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
У Франції Пасха сьогодні. Все досить спокійно ніяких попів, свічок та ікон. Приїхав до собору 17-го сторіччя: то я був єдиний хто був в соборі. Взагалі прийнято в цей день в колі родини почати з бокалу білого вина. А потім витягнути з печі ніжку ягня. А це вже - з червоним. На вулицях нема ніде ніхто.
akurt написав:У Франції Пасха сьогодні. Все досить спокійно ніяких попів, свічок та ікон. Приїхав до собору 17-го сторіччя: то я був єдиний хто був в соборі. Взагалі прийнято в цей день в колі родини почати з бокалу білого вина. А потім витягнути з печі ніжку ягня. А це вже - з червоним. На вулицях нема ніде ніхто.
И никто никого не хватает за грудки с вопросом: "А ты с какого прихода"?
Можливо панове не повірять, але немає ніякого «ідолопоклонства». Церкви збережені в ідеальному стані десь з 16-го сторіччя. Як правило зачинені, в середину попасти не можна. Якщо це великий собор - то відкрито, можна зайти. Віруючих 1-2-4… Інколи можна прочитати оголошення, що хтось прийде відкриє за символічну оплату в 1€. Інколи можна прочитати оголошення, що можна подзвонити телефоном до священника, він прямо телефоном відпустить нічний гріх пиятства або гріх перелюбу.
Священників в рясах за останні 1,5 роки бачив 1 раз в церкві, в яку запросили з приводу Різдва. Реально дуже спокійне відношення - якщо не сказати - «індиферентне» до чудес християнської віри.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 05 кві, 2026 15:34, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:У Франції Пасха сьогодні. Все досить спокійно ніяких попів, свічок та ікон. Приїхав до собору 17-го сторіччя: то я був єдиний хто був в соборі. Взагалі прийнято в цей день в колі родини почати з бокалу білого вина. А потім витягнути з печі ніжку ягня. А це вже - з червоним. На вулицях нема ніде ніхто.
В них 4 дні вихідних, вони всі кудись звалили, хто в гори, хто до моря, хто полетів кудись. У дітей шкільні канікули, хоча саме у Тулузі будуть пізніше, з 18 квітня.
Вперше чую про 4 дні вихідних. Зараз перепитаю у французьких друзів, з якими зараз відмічаємо Пасху. Перепитав: понеділок вихідний. В якійсь там ситуації в якийсь там рік може бути і 4 при якихось там умовах. Але це все зовсім інше: реально сімейне свято, фактично ніде нікого не зустріти. Ніяких пасок, яєць, попів, хрестів та іншого. В супермаркеті вчора купили кекс зовні схожий на велику паску з Ізюмом. Як у мами було…
Взагалі дуже «спокійне» відношення до релігії, якщо не сказати «ніяке». При кожній церкві - а це реально будови середньовіччя - невелике кладовище. Поховання приблизно як у Львові: родинні склепи. Часто написано тільки прізвище родини - без імен похованих там. Але все буде пристойно без бурьяну та амброзії по пояс…
Востаннє редагувалось akurt в Нед 05 кві, 2026 15:48, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:Ніяких пасок, яєць, попів, хрестів та іншого. В супермаркеті вчора купили кекс зовні схожий на велику паску з Ізюмом. Як у мами було…
Дивлячись шо саме, бо це може бути італійська Панеттоне, або французський Бріошь. Крашені яйця продаються в магазинах, їх активно купують, як і шоколадних зайців.
Ну вам краще знати. Я такого у Франції не бачив і мої французькі друзі, які в ці хвилини перейшли до десерту, не чули і не бачили.
Крашанки в українському стилі - але розміром з яйця динозаврів - бачив вчора в супермаркеті декорацій для саду. Але це більше як екзотика. Типу прикраса для магазину.
akurt написав:Ну вам краще знати. Я такого у Франції не бачив і мої французькі друзі, які в ці хвилини перейшли до десерту, не чули і не бачили.
Крашанки в українському стилі - але розміром з яйця динозаврів - бачив вчора в супермаркеті декорацій для саду. Але це більше як екзотика. Типу прикраса для магазину.
Не скажу за всю Францію, я всюди не був. В Ельзасі бачив точно, можливо це німецька традиція. Ось
И никто никого не хватает за грудки с вопросом: "А ты с какого прихода"?