|
|
Золото показало себе як спекулятивний інструмент
Як біткоїн, як фючерс якийсь ,прости господи Під кожний тип кризи потрібен свій балансуючий інструмент Зараз добре показали себе нафтові фонди vde у моєму випадку Коли все падає він росте Сash IBKR тримаю в chf Кто що думає про програму підвищення дохідності SYEP?
Так, нафта виявилася хорошим стабілізатором. Я купив Ексон по 114 зимою, а вже в кінці березня вона була по 171. Зараз суттєво впала вже та все рівно у великому плюсі. Але і портфель стабілізувався після трампівських гірок. Жалію, що мало взяв тоді. Щодо SYEP, там вигідно якщо у портфелі багато рідкісних та не дуже ліквідних акцій, яких не вистачає у ІБКР для шортистів. І наскільки я розумію, не можна віддавати лише окремі акції портфелю під позики, треба всі. Тож для мене це не дуже вигідно, тим більше я попросив жпт прорахувати приблизний дохід по моєму портфелю, то вийшло 0,5-0,75% річних, як для мене гра не варта свічок. Re: Диверсифікація. Грошей на майбуття. Куди у світі?Ну мені по ADIV SYEP обіцяє різке зростання %
Подивимось Навзаєм. Лише ми (люди з відкладеним споживанням), турбуємось про Землю, але нас так мало... Решта пускає з димом не лише свій можливий 1млн$, але й узагалі все підряд... > - як завжди цікаво, хоч і як завжди простині)) зіс іс а вей... > Щось гілки про акції не дуже в пошані на форумі. Після закриття Революту не закидував на ІБКР. Говорять, ТрансферГо зараз найвигідніший, але лише в Євро( А у мене долар Безумовний лідер вигоди -- Райф. 0% з картки на картку. Геномка поки безплатна (лише 1€ за 5000 на вихід), а потім буде 20€ абонки, =0.2% на 10тис. І моно через ТГ 0.2% по суботах. Майже по всіх. Цю вони вирішили пропустити. Чомусь. Може кінець місяця? Нічо, нічо, я почекаю... > По Темі гілки - диверсифікація бетон, фонда та ОВДП. В метали не встиг влізти, завжди відчувалось дорого, а воно все росло і росло. З крипти вийшов повністю, хоча ніколи там більше 10% і не було. У кого ще щось є? Або у що можна вкласти в Україні/ з України? Бетон у якій країні? В Україні якось непевно все... > Поки найкращий перфоманс у мене у акцій - всього (ріст вартості плюс діви) дало 18.6% за неповний 2025, за цей вже десь 6%. Приблизно іду ногу з СП500, тож це саме можна було заробити вкладаючи просто в ірландські ETF, але це в мене був перший рік на ІБКР, тож вирішив експерементувати. Це ріст у $? Бо у єврах еспішка за минул.рік майже не росла. Якщо не рахувати вже аж від торішньої ями. А от світ ріс... Тому й купував недавно сп, подумавши, що таки ж її черга рости. > Також подав декларацію пару днів тому. Прийняли, але ще будуть запити на файли з ІБКР, як я зрозумів з Гука (також його дивлюся). По його рекомендації продав усі збиткові акції до 31 грудня, а в новому році відкупив. Тож податки вийшли не дуже великі. Мав трохи часу і таки доробив деклар. Не повірив словам сайту що ніби-то не беруть файли десь у свої бази. Вимикав інет перш ніж добавати файли. То воно спочатку поскаржилось на нестачу курсів валют. А потім дало лише pdf. А xml не дало. То й не треба. Мені майже нема чого вносити. Але здивувало, що на екрані воно записало % ibkr в п 10.13. А мало би в 10.10... Ще вразило, що податкова вважає прибутком погашення-продажі овдп. Дич якась... Добре хоч для іноземн.інвестицій бере різницю купівлі-продажу. > П.с. В принципі, на самій біржі можна робити диверсифікацію. Я випадково купив для проби Ексон мобіл трошки раніше СВО Трампа, то коли все падало у березні, воно хоч трохи компенсувало І все-таки вражає, що вуглеводи ще на щось у світі суттєво впливають. Коли вже і купа електромашин, і казкові проекти Маска зробити акум на всю Австралію. Успіхів їм. Не розумію як можливо у воюючій країні, з проблемами на фронті й мобілізації, і мати 10%, проти середньорічних 9.17% СП500 за останні 40 років... Але цікаво якщо все вийде.
Десь під час реєстрації проскакувала інфо, що це зменшує гарантії на вклад. Зараз читаю:
так і є: .
не бачу в ТГ взагалі можливості переказати $ на рахунок. німецький. воно само скидає в єдиний варіант "на картку", це вже не підходе, а переслати доляри ніби пропонує лише з України, і десь аж за 6%... як так вийде?
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор |
|