|
Реформа для водіїв (зміна віку, цифровізація та право на... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Чет 07 тра, 2026 03:13
Пропонуємо до обговорення: Правила отримання посвідчень водія та вікові межі можуть переглянути, та повністю легалізувати цифрові документи — в Україні готують масштабну реформу дорожнього законодавства.
Дивися повний текст Реформа для водіїв (зміна віку, цифровізація та право на керування) — законопроєкт
-
R2
-
- Робот новин
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 153 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 07 тра, 2026 03:14
"за умови дворічного стажу на А2" Интересно, как собираются стаж проверять?
-
moveton
-
-
- Подякував: 132 раз.
- Подякували: 875 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
14
1
Додано: Чет 07 тра, 2026 05:42
moveton написав:"за умови дворічного стажу на А2" Интересно, как собираются стаж проверять?
Якщо мав у володінні. Ще колись влаштовували довідки з місця роботи (працював на авто). Але з мотоциклом мабуть лише «мав у володінні». В статті згадується чимало того, що вже є, а не «буде впроваджено»: після позбавлення прав - медкомісія і обидва екзамени документи в Дія мають повну юридичну силу і зараз.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 404 раз.
- Подякували: 2606 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Чет 07 тра, 2026 06:04
Hotab написав:Якщо мав у володінні.
Т.е. стаж будет нужен не вождения, а владения? (Л)огика.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
3
14
1
Додано: Чет 07 тра, 2026 06:20
moveton написав: Hotab написав:Якщо мав у володінні.
Т.е. стаж будет нужен не вождения, а владения? (Л)огика.
Європейська практика така)) Що можна придумати досконаліше? Довіреність? І вона не гарантує що реально їздив. Необхідність потрапити за 2 роки не менше N разів на камери на дорозі? Боюсь що не зарахують такий стаж ))
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Чет 07 тра, 2026 06:37
Hotab написав:Європейська практика така)) Що можна придумати досконаліше? Довіреність? І вона не гарантує що реально їздив.
А если европейская практика, то мозг нужно отключать? Хотя да, в Украине это нормально. Раз пишут "приводим к европейской практике", значит логически обосновать не вышло. Ничего не гарантирует, что реально ездил, кроме какой-то системы слежения. И владение ничего в этом плане не означает. Поэтому вопрос не чем отслеживать стаж, а зачем его вообще требовать, раз это проверить один фиг толком невозможно. Ещё и нашли на что требовать. Легковой автомобиль массой в пару тонн и мощностью в сотню кВт - достаточно экзамена и ещё и до 17 лет опускается порог с нынешних 18. А мотоцикл в 35 кВт по сравнению с ним - это прям такая сложная в управлении и убийственная вещь, что уже нужно 20 лет и ещё и стаж на менее мощном, что означает, что придётся сдавать два экзамена: на A2 и потом на A. Хотя не знаю, если стаж нужен владения, то может засчитают и без прав A2. Купить-то можно и без прав.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
3
14
1
Додано: Чет 07 тра, 2026 07:30
moveton . А мотоцикл в 35 кВт по сравнению с ним - это прям такая сложная в управлении и убийственная вещь, что уже нужно 20 лет и ещё и стаж на менее мощном
35 - це ще в А2 для якого нема таких вимог. То для «А», найпотужніший клас, такі вимоги. Я їздив тільки на легких, типу Мінск (саме на Мінск і сучасних в цій вазі, проте потужніших). Не можу бути певним, що я обʼєктивний. Але від володаря дуже потужного байка чув, що без навичок важкий мотоцикл дуже небезпечний.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Чет 07 тра, 2026 08:01
Hotab написав:35 - це ще в А2 для якого нема таких вимог. То для «А», найпотужніший клас, такі вимоги. Я їздив тільки на легких, типу Мінск (саме на Мінск і сучасних в цій вазі, проте потужніших). Не можу бути певним, що я обʼєктивний. Але від володаря дуже потужного байка чув, що без навичок важкий мотоцикл дуже небезпечний.
Ну я читаю "до". Не понятно насколько это включительно. Но не важно. Пусть он будет 50 кВт. Разумеется, штука опасная. Даже на электросамокатах с дохленьким 250 Вт моторчиком людей насмерть сбивают. Но всяко не опаснее легкового автомобиля. Если прям так мотоцикла бояться, тогда легковой автомобиль раньше 30 лет и трёх ступенек прав нефиг разрешать водить. А автобус только пенсионерам, которые перед этим полжизни водили легковой и ещё полжизни грузовик. Кстати, пункт из нынешних ПДД: 12.6. Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.51 5.51 дозволяється рух зі швидкістю: a) автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепом і мотоциклам — не більше 80 км/год;
Т.е. сколько бы там кВт в мотоцикле не было, он с опасностью даже по скорости не сильно разгуляется. Если, конечно, ездит по правилам, но 1.4 тоже никто не отменял и не планирует.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
3