Послуги незалежного фінансового консультанта. ТАК-НІ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про страхування: медичне страхування, страхування майна і ризиків, автострахування КАСКО та ОСЦПВ.
  #<123>
Повідомлення Додано: Сер 08 вер, 2010 14:28

Проблема в тому, що фінансові консультанти не є ліцензованими, на відміну від брокерів. Якби у нас була індивідуальна агентська ліцензія, як, приміром, у Польщі, ми могли б якимось чином гарантувати, принаймні, кваліфікацію цього консультанта. А без цього - так і я можк проголосити себе "консультантом". Програмне забезпечення, на яке можна навісити продукти страхових компаній, існує. А далі - отримую від вас анкету, забиваю дані, і отримую на виході пропозицію від певної компанії. Головне - що клієнт ніколи не матиме можливості для перевірки прозорості та коректності вибору.
З іншого боку - консультант може "підкупати" тим, що ділиться з вами своєю комісією. Приміром, він має від компанії комісію 30%, дає вам знижку 15%, а на решту живе. І вам вигідніше, бо той самий поліс придбаєте дешевше.
Вацлав Дембицки

Повідомлення Додано: Сер 08 вер, 2010 14:52

А далі - отримую від вас анкету, забиваю дані, і отримую на виході пропозицію від певної компанії. Головне - що клієнт ніколи не матиме можливості для перевірки прозорості та коректності вибору.

Шановний Вацлав. І де Ви бачили програму яка може скласти людині ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ? В якому потрібно врахувати велику кількість змінних показників та індивідуальних побажань клієнта. Якщо покажете з мене «сто грам і пончик» !

З іншого боку - консультант може "підкупати" тим, що ділиться з вами своєю комісією. Приміром, він має від компанії комісію 30%, дає вам знижку 15%, а на решту живе. І вам вигідніше, бо той самий поліс придбаєте дешевше.

Шановний Вацлав. І хто так впроваджує бізнес ? Це типу Ви заходите в супермаркет і кажете продавцеві… Шановна роздрібна націнка становить 20-30% якщо Ви мені дасте знижку у розмірі 15% - я здійсню у Вас покупку…
Відповідь….

Не знаю хто так впроваджує бізнес, але я особисто не готовий витрачати купу часу та грошей на збір інформації, своє постійне підняття фаху на семінарах та тренінгах і з цього мати «бублик» !

Проблема в тому, що фінансові консультанти не є ліцензованими !

Шановний Вацлав.
Єдине з чим я можу погодитися ! І коли пройде ліцензування незалежних фінансових консультантів , а до нього не так далеко залишилося, ото точно багатьом самозванцям прийде «……» !
Але відверто для клієнта головне результат ! І мене жоден клієнт не запитав про ліцензію.
В першу чергу – я ціную свою репутацію, тому з клієнтом завжди відвертий !
ukalviv

Повідомлення Додано: Чет 09 вер, 2010 12:00

Шановний Вацлав. І де Ви бачили програму яка може скласти людині ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ? В якому потрібно врахувати велику кількість змінних показників та індивідуальних побажань клієнта. Якщо покажете з мене «сто грам і пончик» !

А навіщо складати фінансовий план, коли є потреба страхувати, приміром, авто? Всі питання щодо цього страхування цілком вкладаються в звичайнісіньку анкетку з трьома десятками елементарних запитань. Вже на етапі відповідей "так/ні" відсіюються пропозиції, які не відповідають отриманим відповідям. Скажімо, мені до 20 років - уже відсотків 20 пропозицій відкидається, хочу з 0% франшизи - ще відпали пропозиції. Зрештою, залишається 3-4 пропозиції, з яких зможу обирати - чи то за ціною, чи то за відгуками на цьому форумі. Тобто, в обов'язки посередника входить відсів непідходящих пропозицій і заощадження мого часу.

Шановний Вацлав. І хто так впроваджує бізнес ? Це типу Ви заходите в супермаркет і кажете продавцеві… Шановна роздрібна націнка становить 20-30% якщо Ви мені дасте знижку у розмірі 15% - я здійсню у Вас покупку…
Відповідь….
Цитую за першоджерелом, мовою оригіналу. За бажанням, цих самих оригіналів знайдете через пошукач.
"В случае если Вы предполагаете получение кредита, Вы можете сэкономить до 25 % от стандартной стоимости страхового полиса. Именно столько в среднем по рынку платит страховая компании банку за каждого клиента. В случае получения кредита и приобретении полиса посредством нашего сайта Вы можете значительно сэкономить на страховании за счет отсутствия необходимости выплаты комиссионного вознаграждения банку"
Розробляючи бізнес-план для таких самих "оригіналів", я мусив враховувати саме таку бізнес-аргументацію - "ми заощаджуємо гроші клієнта, бо працюємо на менших комісіях". Це як дрібногуртовий ринок, де навіть одну упаковку продають за гуртовою ціною. Чому такою пропозицією варто нехтувати?

Не знаю хто так впроваджує бізнес, але я особисто не готовий витрачати купу часу та грошей на збір інформації, своє постійне підняття фаху на семінарах та тренінгах і з цього мати «бублик» !

Ось про це я і кажу. Одна справа - перепродувати китайські кросівки на "Шулявці", а інша справа - шити їх самому, здобувати фах та підвищувати кваліфікацію. У другому випадку - витрати незрівнянно більші, і ніхто не гарантує, що ваш бізнес-проект буде успішним.

Шановний Вацлав.
Єдине з чим я можу погодитися ! І коли пройде ліцензування незалежних фінансових консультантів , а до нього не так далеко залишилося, ото точно багатьом самозванцям прийде «……» !
Але відверто для клієнта головне результат ! І мене жоден клієнт не запитав про ліцензію.
В першу чергу – я ціную свою репутацію, тому з клієнтом завжди відвертий !

Ви не є страховою компанією, тому і ліцензії не маєте, за визначенням. А в нас люди підписуються під словами "Правила читав, з усім згоден", але чи є це насправді так?
Зрештою, на ринку повинні будуть залишитися ті посередники, хто реально не ігнорує потреби клієнта на догоду вищій комісії. Але на такий відсів потрібен час. І не факт, що відсів буде вдалий - бо, поки товстий схудне, худий здохне (чесний посередник може розоритися)
Вацлав Дембицки

Повідомлення Додано: Чет 09 вер, 2010 13:02

І де Ви бачили програму яка може скласти людині ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ? В якому потрібно врахувати велику кількість змінних показників та індивідуальних побажань клієнта.

Втім, якщо ви є консультантом зі страхування життя (тобто, накопичувальних програм) - обговорення цього питання ведеться в сусідній темі. Тому я думаю, що тут йтиметься про нонлайфові консультації.
Вацлав Дембицки

Повідомлення Додано: Чет 09 вер, 2010 14:24

Вацлав Дембицки написав:
Втім, якщо ви є консультантом зі страхування життя (тобто, накопичувальних програм) - обговорення цього питання ведеться в сусідній темі. Тому я думаю, що тут йтиметься про нонлайфові консультації.

Шановний Вацлав. Розмова іде про ПОБУДОВУ та ЗАПРОВАДЖЕННЯ КОМЛЕКСНОГО ФІНАНСОВОГО ПЛАНУ, а не про разовий продаж страхових продуктів !

Особистий фінансовий план - це документ, що демонструє, як Ви з допомогою наявних у Вас можливостей (накопичень, активів) та при вибраній Вами стратегії інвестування, зможете стати власником Ваших фінансових цілей. Продовження читайте :arrow: ifa.sfc.biz.ua/osobysty-finansovy-plan
ukalviv

Повідомлення Додано: Чет 09 вер, 2010 14:38

А навіщо складати фінансовий план, коли є потреба страхувати, приміром, авто? Всі питання щодо цього страхування цілком вкладаються в звичайнісіньку анкетку з трьома десятками елементарних запитань. Вже на етапі відповідей "так/ні" відсіюються пропозиції, які не відповідають отриманим відповідям. Скажімо, мені до 20 років - уже відсотків 20 пропозицій відкидається, хочу з 0% франшизи - ще відпали пропозиції. Зрештою, залишається 3-4 пропозиції, з яких зможу обирати - чи то за ціною, чи то за відгуками на цьому форумі. Тобто, в обов'язки посередника входить відсів непідходящих пропозицій і заощадження мого часу.

Купуючи лише один продукт, Ви вирішуєте лише одне питання чи проблему. Щиро рекомендую Вам скористатися послугою розробки ОСОБИСТОГО ФІНАНСОВОГО ПЛАНУ !
Особистий фінансовий план – це довгостроковий план з досягнення Ваших фінансових цілей, який складається індивідуально для кожної особи чи сім’ї.
Особистий фінансовий план – складається з наступних частин: Детальніше... ifa.sfc.biz.ua/osobysty-finansovy-plan/

[i]Ви не є страховою компанією, тому і ліцензії не маєте, за визначенням. А в нас люди підписуються під словами "Правила читав, з усім згоден", але чи є це насправді так?

Трохи зміню Вашу думку:
В Україні та в інших 14 країнах компанія діє вже на протязі 40 років посередництвом своїх дочірніх організацій.

Компанія диспонує всіма необхідними дозволами для виконання своєї діяльності й має визнаний сертифікат ISO 9001 для навчання своїх фінансових консультантів:

• дозвіл на діяльність страхового посередника
• дозвіл на діяльність посередника інвестиційних послуг
сертифікат ISO 9001
ukalviv

Повідомлення Додано: Чет 09 вер, 2010 14:59

Купуючи лише один продукт, Ви вирішуєте лише одне питання чи проблему. Щиро рекомендую Вам скористатися послугою розробки ОСОБИСТОГО ФІНАНСОВОГО ПЛАНУ !

Ми говоримо про різні категорії. Переважна більшість фінансових посередників зорієнтовані на вирішення однієї, проте нагальної для клієнта проблеми. Їхні послуги затребувані хоча б через суцільне невігластво населення у тому ж страхуванні. До речі, посередник надає при цьому сервіс, і заощаджує клієнтові час та гроші. А щодо розробки фінансового плану...
"- Сспрашивается, кто же управляет жизнью человеческой и всем вообще распорядком на земле?
- Сам человек и управляет, - поспешил сердито ответить Бездомный на этот, признаться, не очень ясный вопрос.
- Виноват, - мягко отозвался неизвестный, - для того, чтобы управлять, нужно, как-никак, иметь точный план на некоторый, хоть сколько-нибудь приличный срок. Позвольте же вас спросить, как же может управлять человек, если он не только лишен возможности составить какой-нибудь план хотя бы на смехотворно короткий срок, ну, лет, скажем, в тысячу, но не может ручаться даже за свой собственный завтрашний день? Только что человек соберется съездить в Кисловодск, - тут иностранец прищурился на Берлиоза, - пустяковое, казалось бы, дело, но и этого совершить не может, потому что неизвестно почему вдруг возьмет - поскользнется и попадет под трамвай!"
Вацлав Дембицки

Повідомлення Додано: Чет 09 вер, 2010 15:14

Вацлав Дембицки написав:
Ми говоримо про різні категорії. Переважна більшість фінансових посередників зорієнтовані на вирішення однієї, проте нагальної для клієнта проблеми. Їхні послуги затребувані хоча б через суцільне невігластво населення у тому ж страхуванні. "

Точно ведемо розмову про різні категорії !
Але зверну вашу увагу на тему форума- Послуги незалежного фінансового консультанта. ТАК-НІ :D
ukalviv

Повідомлення Додано: Чет 24 лют, 2011 00:03

youtube.com/watch?v=O6ekOj8sN6U
Більш ніж переколиво
cinik

Повідомлення Додано: Сер 29 чер, 2011 15:06

Человек, который продает одну или пару смежных финансовых услуг и получает за это комиссию, называется финансовый консультант, financial consultant. Этому человеку достаточно отличать гривну от доллара, ориентироваться в предложениях на рынке и уметь заполнять заявления на страховой полис.

Человек, который обучает финансам, помогает составить и осуществить финансовый план, называется wealth management consultant, то есть консультант по управлению богатством.
Это-высший пилотаж, потому что, не будучи самому свободным в финансовом отношении инвестором, быть таким консультантом невозможно. Эта профессия не существует в списке профессий Украины, но она предполагает глубочайшие знания по
- финансам,
- бухгалтерии,
- налогам,
- юриспруденции в области личного имущества,
- психологии,
- постановке целей,
- финансовых продуктах и услугах,
- способности видеть будущее,
- умении на 2х пальцах и за 5 минут объяснить любое, даже самое сложное, понятие,
и так далее, и тому подобное.
Людей, которые соответствуют критериям такого профессионала-по стране на пальцах руки можно посчитать. Это действительно профи, обратившись к которым, можно решить любую, даже самую сложную финансовую проблему.
Так что вы не путайте агента на комиссии с кладезем знаний и опыта.
giveme5

#<123>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ