Налогообложение физ. лица после продажи акций

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 1920212223 ... 85>
Повідомлення Додано: П'ят 29 кві, 2011 16:08

jenya555 написав:
  roman tr. написав:а выписки подаются в оригиналах? себе копии надо сделать, на всякий случай? бланки деклараций можно купить в налоговой или надо заранее искать?

и еще момент, если у меня прописка была временная и закончилась (но я не выписан пока оттуда) - куда мне подавать декларацию - по месту факт проживания или по месту последней непогашенной прописки?

выписки - оригиналы, но себе для страховки сделай копию если переносил позиции на след. год. я себе просто заказал 2 выписки на бирже :D
бланки дадут в налоговой.
подавать надо по месту прописки

я сдавал копии, оригинал выписки себе оставил - у меня целее будет.
а где то в законе написано что оригинал нужно отдавать?
KVK

Повідомлення Додано: П'ят 29 кві, 2011 16:18

vvv вот это жесть :shock:
бабушка - податкова яма :D :D :D
KVK

Повідомлення Додано: П'ят 29 кві, 2011 18:15

не приняли декларацию, ур** :evil: какая то мочалка начала вопить, что ей надо расшифровки по каждому эмитенту, я сказал, что посчитать нереально, потому что сделок дофига, и я не буду. в принципе, на приеме пацан адекватный сидел, если бы не эта карга - принял бы.

договорились, что я посчитаю хотя бы общую суму инвестдохода и затрат, без разбивки по эмитентам, тогда он примет. если не примет в среду - отправлю по почте, сам заплачу и пусть там дальше сами раздупляются.

кстати, пацан сказал, что я первый с УБ, кто декларирует инвестприбыль :mrgreen: остальные об убытках отчитываются
unrokan_pff

Повідомлення Додано: Суб 30 кві, 2011 14:05

roman tr. написав:не приняли декларацию, ур** :evil: какая то мочалка начала вопить, что ей надо расшифровки по каждому эмитенту, я сказал, что посчитать нереально, потому что сделок дофига, и я не буду. в принципе, на приеме пацан адекватный сидел, если бы не эта карга - принял бы.

договорились, что я посчитаю хотя бы общую суму инвестдохода и затрат, без разбивки по эмитентам, тогда он примет. если не примет в среду - отправлю по почте, сам заплачу и пусть там дальше сами раздупляются.

кстати, пацан сказал, что я первый с УБ, кто декларирует инвестприбыль :mrgreen: остальные об убытках отчитываются

Я на прошедшей неделе тоже сдавался, так тетка на приеме словами "що це таке" встретила со страхом смотря на кипу бумаг - почти 500 листков между прочим, причем большая половина с двух сторонним текстом, а жена моя чуть поменьше "наторговала" - всего 200 листков :mrgreen: Моя "личная" инспекторша в отпуске - прийдет вот обрадуется :lol: :lol: :lol:
Вообще с комисами надо что то делать - у меня сумма комисов и оплаты маржиналки около 10% от прибыли, теперь еще 15% отдам гос-ву, в результате 25% тю-тю, типа как клад нашел, но только наоборот бл... :mrgreen:
FX

Подякував: 11 раз.
Подякували: 166 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 03 тра, 2011 16:57

Re: Налогообложение физ. лица после продажи акций

"153.8. Оподаткування операцій з торгівлі цінними паперами,
деривативами та іншими, ніж цінні папери, корпоративними правами. ...

Якщо протягом звітного періоду витрати на придбання кожного з
окремих видів цінних паперів, деривативів, та інших, ніж цінні
папери, корпоративних прав, понесені (нараховані) платником
податку, перевищують доходи, отримані (нараховані) від продажу
(відчуження) цінних паперів, деривативів або інших, ніж цінні
папери, корпоративних прав цього ж виду протягом такого звітного
періоду, від'ємний фінансовий результат переноситься на зменшення
фінансових результатів від операцій з цінними паперами,
деривативами або іншими, ніж цінні папери, корпоративними правами
цього ж виду наступних звітних періодів у порядку, визначеному
статтею 150 цього розділу.

Якщо протягом звітного періоду доходи від продажу кожного з
окремих видів цінних паперів, деривативів та інших, ніж цінні
папери, корпоративних прав отримані (нараховані) платником
податку, перевищують витрати, понесені (нараховані) платником
податку внаслідок придбання цінних паперів, деривативів або інших,
ніж цінні папери, корпоративних прав цього ж виду протягом такого
звітного періоду (з урахуванням від'ємного фінансового результату
від операцій з цінними паперами, деривативами або іншими, ніж
цінні папери, корпоративними правами цього ж виду минулих
періодів), прибуток включається до складу доходів такого платника
податку за результатами такого звітного періоду..."

Судя по этой статье нового налогового кодекса в 2011 г. прибыль от одной акции уже нельзя будет перекрыть убытком от другой акции?!?
Romanys

Повідомлення Додано: Сер 04 тра, 2011 21:40

Інспектор без оригіналів підтверджуючих документів (виписок з біржи) не прийняв. А відсилати поштою тоже особливого змісту не бачу, бо збиток потім буде важко доказати в наступному році так як на руках не буде минулорічної декларації принятої ДПІ. А найцікавіше що даних по торгам акціями в них немає.
Kotyk

Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 тра, 2011 22:40

Kotyk написав:Інспектор без оригіналів підтверджуючих документів (виписок з біржи) не прийняв. А відсилати поштою тоже особливого змісту не бачу, бо збиток потім буде важко доказати в наступному році так як на руках не буде минулорічної декларації принятої ДПІ. А найцікавіше що даних по торгам акціями в них немає.

Это нарушение - никогда такого не было чтоб инспектор требовал оригиналы документов, а почтой нужно отсылать - рекомендованное письмо с датой отсылки есть "незаперечний доказ" сдачи декларации и сдачи вовремя. Потом можно было бы просто подойти в инспекцию и потребовать входящий номер, если не дали бы - тупо жалобы в вышестояший орган - пусть ищут где отосланная декларация - поверьте найдут и притом зарегистрированную...
Впрочем если декларация убыточная вы можете ее сдать и позже - штрафовать вас за неподачу никто не будет (убытки ведь) ... если заработаете в текущем году - убыток перенесете.
FX

Подякували: 166 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 тра, 2011 23:59

сдал. с трепетом жду проверки :)
unrokan_pff

Повідомлення Додано: Чет 05 тра, 2011 07:38

Kotyk написав:Інспектор без оригіналів підтверджуючих документів (виписок з біржи) не прийняв. А відсилати поштою тоже особливого змісту не бачу, бо збиток потім буде важко доказати в наступному році так як на руках не буде минулорічної декларації принятої ДПІ. А найцікавіше що даних по торгам акціями в них немає.

Була подібна ситуація (писав вище або на investfunds).
Пояснив інспектору, що якщо я здам оригінали, то не виконаю вимог законодавства: збереження первинних документів протягом 3 років.
Інспектор погодився на копії. Копії подавав і в минулому році.
P.S. В старому Законі також є термін 3 роки.

З Податкового Кодексу:

44.1. Для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.
44.3. Платники податків зобов'язані забезпечити зберігання документів, визначених у пункті 44.1 цієї статті, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності
KarpO

Подякував: 64 раз.
Подякували: 115 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 03 чер, 2011 14:53

Коллеги, у кого-то возникала проблема "30 дней" в этом году? Мне позвонили сегодня из налоговой и уперлись в нее рогом, ссылаются на старый закон. Пока общался только по телефону, но, судя по тону, при встрече сговорчивее не станут. Подскажите, кто в теме, как обойти эту проблему?
shadow-25

Подякував: 471 раз.
Подякували: 659 раз.

Профіль

#<1 ... 1920212223 ... 85>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор