Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми...)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1920212223 ... 44>
Повідомлення Додано: Сер 11 тра, 2011 22:57

Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.

погано. треба щоб рухалось ...дешевіло.
galician

Подякував: 3 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2011 16:17

народ, розслабтесь. В будівельника як завжди дуже хороші захцянки і вже неодноразово говорилося, що будівельно-ріелторські теми він вельми активно підтримує, бо зрештою немає куди подітися. І врахуйте інше - 150 метрів будинку це не то 150 метрів квартири, а "будівельник" і йому подібні навчилися рахувати все підряд, в тому числі і мансарду. А реально там першого поверху на 80-90 квадратів + горище. От і набігло 150. Хоча навіть не буду кіпішувати, бо будівельникова агрументація зараз попунктно мене буду "розчавлювати", так би мовити. В наших реаліях при доходах хоча б в 20-30 тисяч у.о в рік потрібно просто уважно самому за всім слідкувати і контролювати і ніколи не довіряти майстрам нічого купувати. Ну і звичайно поетапна оплата виконаних робіт. Домовилися вивести фундамент, значить конкретно - термін виконання, оплата за роботу. Контроль обов*язково і протягом дня. І так далі - стіни - будуть робити стільки то і стільки-то днів, робітників певна кількість, детально порахували і все. Для прикладу - криницю на 8 бетонів моєму знайомому копали 3 дні, мені від 9 ранку до 2 дня 8 бетонів загнали, причому знайомий викинув на криницю біля 10 тисяч гривень, мені обійшлася в 4500. І так по всіх питаннях. Єдине на чому не варто економити - на якісних матеріалах і поставщиках. в основному це стосується щебеню. Якщо дозволяє дорога - замовляйте в окремого перевізника велику машину, не менше 20 кубів. По доставці дешевше, по масі аналогічно - фірма відповідає за завантаженість + бажано самому знайти точку відгрузки і контроль хоча б в перший раз. Далі візуально можна перевіряти.
Нормальний трактор(чи екскаватор). Одне діло, коли JCB за півдня робить те, що совєцкий буде 3 дні робити.
А загалом суть надзвичайно проста - якщо все віддати в руки прорабу - він не тільки 100 тисяч накрутить, а й всі 150. Основне, щоб Ви, яко замовник, бачили зрідка, як кипить "робота". В іншому випадку те ж саме обійдеться суттєво дешевше. Я не кажу в 5 разів, як було до кризи, але мінімум до 2 раз повинно бути.
nazar.tbm

Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2011 16:23

nazar.tbm написав:народ, розслабтесь. В будівельника як завжди дуже хороші захцянки і вже неодноразово говорилося, що будівельно-ріелторські теми він вельми активно підтримує, бо зрештою немає куди подітися. І врахуйте інше - 150 метрів будинку це не то 150 метрів квартири, а "будівельник" і йому подібні навчилися рахувати все підряд, в тому числі і мансарду. А реально там першого поверху на 80-90 квадратів + горище. От і набігло 150. Хоча навіть не буду кіпішувати, бо будівельникова агрументація зараз попунктно мене буду "розчавлювати", так би мовити. В наших реаліях при доходах хоча б в 20-30 тисяч у.о в рік потрібно просто уважно самому за всім слідкувати і контролювати і ніколи не довіряти майстрам нічого купувати. Ну і звичайно поетапна оплата виконаних робіт. Домовилися вивести фундамент, значить конкретно - термін виконання, оплата за роботу. Контроль обов*язково і протягом дня. І так далі - стіни - будуть робити стільки то і стільки-то днів, робітників певна кількість, детально порахували і все. Для прикладу - криницю на 8 бетонів моєму знайомому копали 3 дні, мені від 9 ранку до 2 дня 8 бетонів загнали, причому знайомий викинув на криницю біля 10 тисяч гривень, мені обійшлася в 4500. І так по всіх питаннях. Єдине на чому не варто економити - на якісних матеріалах і поставщиках. в основному це стосується щебеню. Якщо дозволяє дорога - замовляйте в окремого перевізника велику машину, не менше 20 кубів. По доставці дешевше, по масі аналогічно - фірма відповідає за завантаженість + бажано самому знайти точку відгрузки і контроль хоча б в перший раз. Далі візуально можна перевіряти.
Нормальний трактор(чи екскаватор). Одне діло, коли JCB за півдня робить те, що совєцкий буде 3 дні робити.
А загалом суть надзвичайно проста - якщо все віддати в руки прорабу - він не тільки 100 тисяч накрутить, а й всі 150. Основне, щоб Ви, яко замовник, бачили зрідка, як кипить "робота". В іншому випадку те ж саме обійдеться суттєво дешевше. Я не кажу в 5 разів, як було до кризи, але мінімум до 2 раз повинно бути.

І де тут мої захцянки і чавлення мене по пунктам ?
Дві поради
Одна криницю копати , друга щебінь замовляти машинами по 20 м кубічних .
Навіть по машині - 20 кубові це вантажопідйомність 30-35 тонн . Марку машини мені назвіть :D яка 20 кубів щебню потягне.
Для довідки
Вагон - 60 кубів.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2989 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2011 17:10

MAN TGA 41.400. 18 кубіків.
КРАЗ 6130C4 - 20 кубіків.

І щоб не виникало додаткових уїдливих спецкоментів: 1 тона щебеню - це від 0,33 до 0,71 кубометру щебеню. Відповідно МАН маючи вантажопідйомність 30 тон, може взяти від 9,9 куба щебеню до 21,3 куба щебеню.
будівельник - Вам ще не набридло доказувати всім, що вони панімашлі "лохи", а один Ви суперрозумник? Чи будівництво це настільки інтелектуальноємка галузь, в якій нереально розібратися на рівні середньої школи?
nazar.tbm

Повідомлення Додано: Пон 23 тра, 2011 14:52

Доброго дня!
Питання - як реально натрапити на продавця квартири у Львові, а не на посередника?
Пробував через ВАШ магазин, там одні ріелтори. Повішав оголошення з текстом "посередники, навіть не намагайтесь дзвонити" - зривають,напевно, ріелтори, без тексту - ще ні один власник не подзвонив, зате купа посередників.
А квартири деякі дійсно пл півроку висять- я собі в блокноті пропозиції помічаю, ціна росте вниз, і все одно не продаються.
ostrig

Подякував: 8 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 23 тра, 2011 17:57

Шановний ostrig!
Моя думка така:
Займіть позицію очікування.
Нехай Вам телефонують власники і маклери, що готові працювати за % від власника.
Подайте оголошення у газети і сайти (torg.ua). Встановлюйте Ваші умови, вимагайте фотки по ел. пошті до показу об'єкту! Збережете свій час, кошти на тел.розмови і нервові клітини! Останні, як кажуть, не відновлюються :-)

P.S. А рієлтори дійсно зривають оголошення, зокрема про попит оренди на квартиру за помірну ціну для молодої сім'ї :-(
Не доріс у нас ще маклерський бізнес до західних стандартів.
fdk

Повідомлення Додано: Пон 23 тра, 2011 21:10

А я би казав з ріелторами грати по їхніх же правилах. Пішли дивитись на квартиру. Попрощались з ріелтором і на другий день піти попитати сусідів про власника і вийти на нього. Львів не таке вже і велике місто, щоб це було такою проблемою.
galician

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 тра, 2011 09:23

Я просто ще не в курсі- а якось себе ріелтор може захистити, коли я прийшов, побачив квартиру, а потім напряму на власника вийти. Чи маклери так залякують продавців, що вони не хочуть мати справу з живим покупцем?
ostrig

Подякував: 8 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 тра, 2011 13:39

Якщо вже власник вийшов на маклера, то останній страхує свій заробіток шляхом укладання договору "про надання послуг продажу", і на протязі терміну дії довогору власнику невигідно співпрацювати на пряму із продавцем (передбачені штрафні санкції).
fdk

Повідомлення Додано: Вів 24 тра, 2011 15:41

Угоду можна розірвати запросто чи навіть визнати недійсною. Отих пару листків шо ріелтори ксерять і заставляють підписувати угоду це заслабенький вплив. Також можна розглянути ситуацію з іншого боку - всі ми знаємо хто на ринку працює ріелтором. Ви вірите в те. що колишній продавець з контейнера - сьогодні поважний ріелтор буде з Вами судитись? Наймати адвокатів...кинули то кинули іду шукаю наступного лоха. Але нажаль люди все ще не розуміють. Ті самі продавці не розуміють що насправді послуги ріелторів це повна фігня.
galician

Профіль

#<1 ... 1920212223 ... 44>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор