|
|
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.погано. треба щоб рухалось ...дешевіло.
![]() народ, розслабтесь. В будівельника як завжди дуже хороші захцянки і вже неодноразово говорилося, що будівельно-ріелторські теми він вельми активно підтримує, бо зрештою немає куди подітися. І врахуйте інше - 150 метрів будинку це не то 150 метрів квартири, а "будівельник" і йому подібні навчилися рахувати все підряд, в тому числі і мансарду. А реально там першого поверху на 80-90 квадратів + горище. От і набігло 150. Хоча навіть не буду кіпішувати, бо будівельникова агрументація зараз попунктно мене буду "розчавлювати", так би мовити. В наших реаліях при доходах хоча б в 20-30 тисяч у.о в рік потрібно просто уважно самому за всім слідкувати і контролювати і ніколи не довіряти майстрам нічого купувати. Ну і звичайно поетапна оплата виконаних робіт. Домовилися вивести фундамент, значить конкретно - термін виконання, оплата за роботу. Контроль обов*язково і протягом дня. І так далі - стіни - будуть робити стільки то і стільки-то днів, робітників певна кількість, детально порахували і все. Для прикладу - криницю на 8 бетонів моєму знайомому копали 3 дні, мені від 9 ранку до 2 дня 8 бетонів загнали, причому знайомий викинув на криницю біля 10 тисяч гривень, мені обійшлася в 4500. І так по всіх питаннях. Єдине на чому не варто економити - на якісних матеріалах і поставщиках. в основному це стосується щебеню. Якщо дозволяє дорога - замовляйте в окремого перевізника велику машину, не менше 20 кубів. По доставці дешевше, по масі аналогічно - фірма відповідає за завантаженість + бажано самому знайти точку відгрузки і контроль хоча б в перший раз. Далі візуально можна перевіряти.
Нормальний трактор(чи екскаватор). Одне діло, коли JCB за півдня робить те, що совєцкий буде 3 дні робити. А загалом суть надзвичайно проста - якщо все віддати в руки прорабу - він не тільки 100 тисяч накрутить, а й всі 150. Основне, щоб Ви, яко замовник, бачили зрідка, як кипить "робота". В іншому випадку те ж саме обійдеться суттєво дешевше. Я не кажу в 5 разів, як було до кризи, але мінімум до 2 раз повинно бути.
![]()
І де тут мої захцянки і чавлення мене по пунктам ? Дві поради Одна криницю копати , друга щебінь замовляти машинами по 20 м кубічних . Навіть по машині - 20 кубові це вантажопідйомність 30-35 тонн . Марку машини мені назвіть ![]() Для довідки Вагон - 60 кубів.
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.MAN TGA 41.400. 18 кубіків.
КРАЗ 6130C4 - 20 кубіків. І щоб не виникало додаткових уїдливих спецкоментів: 1 тона щебеню - це від 0,33 до 0,71 кубометру щебеню. Відповідно МАН маючи вантажопідйомність 30 тон, може взяти від 9,9 куба щебеню до 21,3 куба щебеню. будівельник - Вам ще не набридло доказувати всім, що вони панімашлі "лохи", а один Ви суперрозумник? Чи будівництво це настільки інтелектуальноємка галузь, в якій нереально розібратися на рівні середньої школи?
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Доброго дня!
Питання - як реально натрапити на продавця квартири у Львові, а не на посередника? Пробував через ВАШ магазин, там одні ріелтори. Повішав оголошення з текстом "посередники, навіть не намагайтесь дзвонити" - зривають,напевно, ріелтори, без тексту - ще ні один власник не подзвонив, зате купа посередників. А квартири деякі дійсно пл півроку висять- я собі в блокноті пропозиції помічаю, ціна росте вниз, і все одно не продаються. ![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Шановний ostrig!
Моя думка така: Займіть позицію очікування. Нехай Вам телефонують власники і маклери, що готові працювати за % від власника. Подайте оголошення у газети і сайти (torg.ua). Встановлюйте Ваші умови, вимагайте фотки по ел. пошті до показу об'єкту! Збережете свій час, кошти на тел.розмови і нервові клітини! Останні, як кажуть, не відновлюються ![]() P.S. А рієлтори дійсно зривають оголошення, зокрема про попит оренди на квартиру за помірну ціну для молодої сім'ї ![]() Не доріс у нас ще маклерський бізнес до західних стандартів.
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.А я би казав з ріелторами грати по їхніх же правилах. Пішли дивитись на квартиру. Попрощались з ріелтором і на другий день піти попитати сусідів про власника і вийти на нього. Львів не таке вже і велике місто, щоб це було такою проблемою.
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Я просто ще не в курсі- а якось себе ріелтор може захистити, коли я прийшов, побачив квартиру, а потім напряму на власника вийти. Чи маклери так залякують продавців, що вони не хочуть мати справу з живим покупцем?
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Якщо вже власник вийшов на маклера, то останній страхує свій заробіток шляхом укладання договору "про надання послуг продажу", і на протязі терміну дії довогору власнику невигідно співпрацювати на пряму із продавцем (передбачені штрафні санкції).
![]() Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.Угоду можна розірвати запросто чи навіть визнати недійсною. Отих пару листків шо ріелтори ксерять і заставляють підписувати угоду це заслабенький вплив. Також можна розглянути ситуацію з іншого боку - всі ми знаємо хто на ринку працює ріелтором. Ви вірите в те. що колишній продавець з контейнера - сьогодні поважний ріелтор буде з Вами судитись? Наймати адвокатів...кинули то кинули іду шукаю наступного лоха. Але нажаль люди все ще не розуміють. Ті самі продавці не розуміють що насправді послуги ріелторів це повна фігня.
|
|