McRival
Ціна приваблива, мабуть , земля не дорога. Хоча, як на мене, виглядають як радгоспи - здалеку - сарай сараєм.
|
|
![]() Re: Список новобудов ЛьвоваКраєм вуха чув від друга за ту фірму. Так от з почутого: будували з дуже дешевих будматеріалів, земля дешева, робоча сила дешева. Я навіть на тому прикладі йому пропонував таке щось теж будувати на продаж, наразі все в процесі, думаємо б/у кран баштовий із-за кордону притягнути. Але поки що то все мрії, потрібно детальний бізнес-план складати і вивчати на таке житло сьогодні попит.
![]() Leopolis
1 Я будую щось подібне , просто в інших форматах і дещо іншого конструктиву 2 Про дешеві матеріали( тобто читай не якісні матеріали ) - це так собі поговорити 3 Там не має утеплення ( 30 см газобетонного блоку в один шар - це малувато , особливо якщо врахувати місточки холоду по клею , які займають приблизно 2-5% площі стіни )і як мінімум в в рази гірше ніж 15 см бетон+15 см пінопласт або мін-вата 4 Там виходить цікава ціна м2 ( 400-500 доларів/м2) , але замовчуєься , що повноцінний поверх там займає 50% площі , а інших 50% - це мансардне приміщення , тому реальна ціна повноцінного м2 = 700-800 доларів , + 20-30 км від Львова - повністю знищує привабливість проекту.
![]() Leopolis
1 Якщо Ви збираєтесь будувати офіційно а не як приватна особа для себе - то у Вас повинна бути ліцензія 2 Наявність ліцензії відразу зумовлює перевірки Вашої діяльності від контролюючих організацій , а це охорона праці ( в першу чергу ). Для роботи на будь якій техніці повинні бути офіційні допуски по використанню цієї техніки як у виконавців робіт , так і на саму цю техніку . 3 Якщо будуєте приватно - то хто там побачить що якийсь вуйко використовує якийсь кран ? ![]()
![]() Щось тенденція намітилась по 750 уо за метр продавати, правда, ці метри на папері намальовані. Тут три варіанти:
1. Кидалово покуцпців 2. Будинок побудують, але з самих з дешевих матеріалів, потім на ремонт потратишся 3. Ціни дійсно поповзли донизу (хочеться вірити принаймні). ![]() 1 750 - нормальна ціна , правда в новобудовах реально вона існує тільки за межами Львова ( Рясна-Руська , Винники , Дубляни ,Пустомити) 2 Будинки які здаються по такій ціні потребують ще мінімум 100 доларів вкладень на м2 для приведення до житлового вигляду ( не зроблені сан вузли , стіни тільки поштукатурені , на підлозі стяжка) 3 Використання не якісних матеріалів - це міф. Будинок повинен простояти 100 і більше років. Як Ви зможете цього досягнути використовуючи неякісні матеріали ? 4 На рахунок ціни вниз - це мій сегмент , тому події в ньому я бачу на власному гаманці а не від обяв в газеті/інтернеті. Тому можу стверджувати що ціни в ньому там вже давно ростуть. В 2009 подібні до сьогоднішніх по 750 варіантів можна було знайти і по 450-550 , правда як бажаючих= продати по тій ціні так і тих хто реально хотів купити було менше ніж сьогодні по 750.
|
|