hxbbgaf Я погоджуюся із ходом ваших думок, але не згоден із вами стосовно часових рамок. Штати роблять як хочуть і чудово себе почувають. Це реальність яка не потребує визнання. З.І. Кіло соломки я постелив, може впаду на нього ... ЛОБ наче ж цей процес і спостерігається останніх півроку - ціна +-1100
Не вгадую, будую розуміння, стратегію виважених кроків для збереження і примноження виключно власного капіталу.
Hvizik написав:hxbbgaf Я погоджуюся із ходом ваших думок, але не згоден із вами стосовно часових рамок. Штати роблять як хочуть і чудово себе почувають. Це реальність яка не потребує визнання.
Это не те, кто будет ныть и стонать, они выбрали другую тактику - хорошая мина при плохой игре - огромном долге и дефиците торгового баланса и бюджета и почти полном отстутвии ЗВР. Они молча возьмут деньги на свое лечение у всех, считающих их здоровыми. Все доступные им деньги, до которых могут дотянуться - ваши баксы, китайские трежеря, вклады вкладчиков в свои банки, в акции и т.д. На какое время поддержания нынешнего уровня им этого хватит, вопрос, но они попытаются. Это лучше, чем все все повыводят и они останутся ни с чем.
hxbbgaf Розумні люди, або ті які вважають себе за таких, повинні проаналізувати множину варіантів, розбити її по принципу "залежать від мене"/"не залежать від мене" на підмножити, і працювати виключно із "залежать від мене". Яка мені особисто різниця який у них борг, чи що вони планують? Це підмножина "не залежить від мене", її нема сенсу розглядати принципово.
ЛОБ Готовий. Хоча і не вірю в злам 1000, але мушу вживати заходів -диверсифікую кошик шляхом докладання нових зелених, тобто ставлю на ріст доллара на короткострок.
В Україні це не є програшна ситуація. Золото в гривні буде лише зростати.
ЛОБ Співчуваю. Я принципово не розглядаю інших. Якщо вони не готові, то хай у них за це голова болить. Мене хвилює виключно моє подвір"я.
Ваш приклад неповний. Фіксація збитків передбачає фізичну наявність товару, ціну на момент покупки, ціну на момент продажу і час володіння.
Для усвідомлення відносності результатів пропоную деклька простих моделей 1. Взяти долларову банку (для простоти можелі) за точку відліку 2. Розглянути приклад із акціями чи іншими фін інструментами (когось із американських чи світових топ 5) 3. Розглянути приклад із золотом.
Або іншими словами можель можна описати наступним чином:
Я, у ХХХХ році придбав "У" долларів/"А" акцій копанії "ЯЯЯ"/"З" унцій золота. 1 Січня 2016 року я продав придбане по ціні "Ц" грн, "Д" доларів. прибуток склав "Цц" грн, "Дд" доларів.
Це прості моделі, вони не враховують багатьох факторів. Якщо вам хочеться добавити до них ще факторів, то це потрібно робити ітераційно, досліджуючи як впливає на модель кожен доданий фактор.
P.S. Практика показує що довше забирати депозит, ніж міняти золото на гроші.
як ви не розумієте, мова взагалі не про наш "хутір", що знаходиться поза усіма ліквідними ринками, де найгострішою проблемою залишається як зберегти те, що є, а не як примножити
інвестори по всьому cвіту в умовах сталого помірного економічного відновлення за низьких % ставок та дешевого капіталу дотримуються зовсім іншої тактики - експансії - купівля виробничих активів (прямі чи портфельні інвестиції), поглинання конкурентів (М&A, Mergers and acquisitions), новітні технології (електротранспорт, енергозбереження та акумуляція енергії) або навіть найризиковіші старт-апи у сфері комунікацій, інтернет-торгівлі
саме так - сталого помірного, часом не рівномірного, але не вибухового росту !
в таких умовах захисні стратегії не гарантують хоч якогось позитивного результату або ж призводять до прямих курсових збитків, що з часом тільки збільшуються
для раціонального інвестора це повністю перекреслює інтерес до драгів
вкладення у золото можна порівняти із звичними металевими грошима у сейфі ... на дні інвестиційного океану, які постійно ржавіють, за зберігання яких ще треба заплатити копієчку володарю морів кукелу Посейдону ))
зазначу, такої позиції я особисто дотримуюсь вже 4-ий рік (з січня 2013-го), та ще не відомо скільки років золото падатиме, а ще скільки перебуватиме у пригніченій ціновій консолідації
2-3 роки можна потерпіти - а якщо 10-15 ?
ПС. звичайно, вихід я вбачаю не у вирішенні дилеми гривня чи валюта (або аурум) - та ще й на банківському депозиті у нас в Україні, а в інвестиціях на ліквідних ринках
ЛОБ Вам нецікаві дм? Це абсолютно нормально. Нові техології? Експансія? Не на нашому хуторі? Поцікавтеся обьемом прямих портфельних інвестицій іноземців у торгові площі в Україні за 2015 рік, зокрема, і скільки заробила айті галузь за цей же рік. Переконаєтесь, що в нашій "песочніцє" активно колупаються багаті дяді і тьоті із заходу, які шукають куди ім прилаштувати свої грошенята.
Суть мого попереднього повідомлення полягає у цікавості порівняти прибутковість інвестицій в різні сфери/предмети, заднім числом, на одиницях які зручно рахувати. Це не передбачає що ви чи я дійсно купили те золото/акції/стартап, це ближче до віртуального "якби". Прошу вас конкретизувати вашу думку у темінах які відповідають назві теми.
Якщо вам не цікаво/не хочеться/нема часу/бажання чи будь що інше щоб це зробити, то так і кажіть, не соромтеся
але за втрачений час багато чого негативного відбулося на товарно-сировинних ринках
окремі дяді чи тьоті, що на піднесенні від "мирних" Мінських домовленостей та чергового траншу МВФ, щось прикупили це ще не міжнародний інвестор у широкому розумінні
"доходи" ІТ-галузі навряд чи вдасться комусь точно вирахувати, бо вони тануть у загальній статті поточних трансфертів (більшістю "сірих")
щодо інвестицій є стата за 11 місяців минулого року :