sesk написав:О, филолог появился. О чём угодно балаболят, только не об обвале. Зубы заговаривают.
проктолог, а когда обвал-то, завтра? а то хочу расширить владения - очень интересует
Беги расширяйся уже счас! Буитдаражать! Поторопись! Чего ждёшь? Ходишь, грамматические ошибки выискиваешь. П.С. Слабый креатив у рылов. Уже четвёртый человек на сайте может купить, но годами почему-то не покупает.
Я просто зупиняю виробництво і йду на пенсію ( в рантє).
таким образом вы хотите сказать что если будете точно знать что цены упадут на 50% через месяц вы своим клиентам скажите не берите у меня недвижку я иду на пенсию и оставляю все детям, так как цены упадут и лучше берите у других людей через месяц? я правильно понял ваш длинный спич?
1 Я практик а не теоретик , тому у фантазії типу Будівельники знають про падіння ціни в два рази , а інші - ні Я не вірю , а тому й не розглядаю. 2 Будь який бізнес має свої ризики , тому від можливого ризику падіння результатів моєї праці в два рази - я застрахувався обмеженням обєму продукції яку виготовляю ( це станом на сьогодні , які рішення я буду приймати завтра покаже час і економічна ситуація)
и второе так где по вашему расчету себестоимости находится пресловутая коррумпированная составляющая (откаты, взятки, волосатые лапы, контролирующие органы ну и "хорошее отношение с властью", тень) что даже по словам представителей власти составляет до 40% от цены? так вы хотите сказать что это МИФ? только не нужно долгих расчетов, я же вам говорил шо видел таких тысячи... просто напишите это миф или нет?
Дуже часто читаю нічим не підтвердженні емоційні викрики , основним посилом яких є вимога так само емоційно підтвердити або заперечити якусь тезу.Тому: 1 Корупційна складова в ціні будь якого товару в Україні ( в тому числі і в житлі ) розміром в 40% - міф неадекватів. 2 По моїм обєктам , суми які я виплачую за прискорення різномнітних погоджень/дозволів не перевищують 2-3% кінцевої ціни обєкту 3 Суми які виплачуються на розвиток інфраструктури чи підключення до інженерних комунікацій ( як правило 20% від ціни ) - я не вважаю корупційними , адже вони йдуть на покращення життя в населенному пункті 4 Розмір податків який становить для мене приблизно 10% від кінцевої ціни - я також не вважаю корупційною складовою ( для Києва цей розмір мінімум 20%)
budivelnik - вы сейчас по предоплате строите (тоесть, с начала ищете клиентов а потом начинаете)?
то что объемы резко уменьшили, это закономерно при падающей экономике.
Если по предоплате, мне также интересно при каком проценте предоплаты вы считаете что начинать строительство объекта можно и вы его достроите и остаток реализуете за приемлемое время? Или строите за свои полностью?
Я практик а не теоретик , тому у фантазії типу Будівельники знають про падіння ціни в два рази , а інші - ні Я не вірю , а тому й не розглядаю.
а что практика основывается на вере? первый раз такое слышу... вы просто ответьте на вопрос как бы вы поступили и все... я же вам задавал простой вопрос, при чем тут экономическая ситуация и риски? если вы сами говорили шо вы незаинтересованное и беспристрастное лицо в дискуссии при чем тут риски тогда?
2 По моїм обєктам , суми які я виплачую за прискорення різномнітних погоджень/дозволів не перевищують 2-3% кінцевої ціни обєкту
будивельник тогда как вы объясните разницу между качеством сдачи кв метров в том же ближнем зарубежье и нашим жильем сдаваемым застройщиками... если в той же ближней европе: 1 выше заработная плата, думаю это глупо оспаривать 2 материалы и другие расходы даже не будем затрагивать
и сдаются эти метры в состоянии зашел и живи, с ремонтом а наши метры по заметьте практически такой же стоимости голые пустые стены скажем даже не стены, а выгнанные застекленные коробки с подключением к инженерным сетям... возьмем за пример туже Болгарию... говорю потому что видел, а не просто так или Европа работает в минус?
Квартири на 33 квадрати пропонують за 10 тисяч доларів. Довгобуд Подробности.ua Попиту на нове житло в Ірпені майже немає В Ірпені за кілька тижнів ціни на житло показали рекордне падіння на 50%. Квартири, які раніше продавались по 20 тисяч "вічнозелених" зараз ніхто не хоче брати і за 10. Як пояснив координатор громадського руху захисту зелених зон Ірпеня, адвокат Лаврентій Кухалейшвілі, падіння цін на новобудови в місті спричинено падінням попиту серед покупців на нерухомість, що у свою чергу викликано наявністю у забудовників сумнівних прав на будівництво, пише Gazeta.ua. "Люди, купуючи наперед квартири у новобудовах в Ірпені, отримують повітря", - відзначив Кухалейшвілі, додавши, що в місті зараз будуються всього 140 об'єктів. Проблеми забудовників викликали на житловому ринку Ірпеня справжню паніку. "Лише за тиждень ціни впали вдвічі. Вже й біг-борди з відповідною рекламою поставили, де квартири по 10 тисяч. А були раніше по 21 тисячі. Ми вдарили по корупції й похитнули фінансову піраміду", - розповів громадський діяч. Більше читайте тут: http://tsn.ua/groshi/v-irpeni-kvartiri- ... na-50.html
MordorSV написав: budivelnik - вы сейчас по предоплате строите (тоесть, с начала ищете клиентов а потом начинаете)?
то что объемы резко уменьшили, это закономерно при падающей экономике.
Если по предоплате, мне также интересно при каком проценте предоплаты вы считаете что начинать строительство объекта можно и вы его достроите и остаток реализуете за приемлемое время? Или строите за свои полностью?
1 Для мене будівництво це одночасно засіб заощаджень і засіб заробітку. 2 Будую за свої , хоча як правило по досягненню 70% готовності - частину виставлю на продаж . 3 Є дві причини такої економічної поведінки а - замість того щоб класти гроші на депо і пасивно чекати в моря погоди ( + депо в довготривалій перспективі компенсує тільки інфляцію , а значить заробіток відсутній) - я вкладаю у виробництво ціноутворення в якому є приблизно слідуючим ціна будівництва + розмір інфляції(10-20%) + прибуток(20%) Як бачите у депо тут шансів не має б - ті конструктивні рішення , які я використовую дозволяють мені зекономити приблизно до 20% в порівнянні з традиційними , але можуть викликати непорозуміння з замовником, тому враховуючи що всі ноу-хау я використовую виключно під час будівництва фундаменту/коробки/даху , то щоб не пояснювати те що я вчив 5 років в інституті і 20 років на виробництві - я закінчую коробку , а вже потім запрошую потенційних покупців на перегляд. Таким чином в них є можливість оцінювати вже готовий продукт , а не пробувати зрозуміти технологію його виробництва ( Ви ж не в курсі як виготовляють монітор , але при цьому коритуєтесь ним ) 4 На жаль на сьогодні повний цикл ( будівництво-продаж) - сягнув 2 років , раніше було максимум рік . 5 Я особисто , готовий починати будівництво під замовлення , але при гарантованій проплаті ( не обовязково відразу вся сума) близько 70% Тобто: 1 місяць - 30% далі помісячно 10% від кінцевої суми Як правило саме будівництво в мене не займає більше 6 місяців ( все інше це погодження комунікації здача)
budivelnik написав:Я практик а не теоретик , тому у фантазії типу Будівельники знають про падіння ціни в два рази , а інші - ні Я не вірю , а тому й не розглядаю.
а что практика основывается на вере? первый раз такое слышу... вы просто ответьте на вопрос как бы вы поступили и все... я же вам задавал простой вопрос, при чем тут экономическая ситуация и риски? если вы сами говорили шо вы незаинтересованное и беспристрастное лицо в дискуссии при чем тут риски тогда?
1 Я працюю не на вірі , а на знаннях. 2 Мої знання заперечують можливість існування ситуації коли виробник знає про падіння ціни в два рази ( і при цьому продовжує виробництво продукції ) , а покупці не знають про падіння ціни в два рази й продовжують купувати цю продукцію Особливо це стосується товарів вартістю від 0,5 млн грн і вище. 3 Я особисто знаючи про можливе падіння ціни в два рази - швидше зупиню виробництво ніж буду мріяти про те що я зможу його куомусь втулити 4 Якщо товар виготовлений і сталась форс-мажорна ситуація( як в нас в 2008 - девальвація ) - то від цього я страхуюсь як описував раніше
odessit2007 написав:
budivelnik написав:2 По моїм обєктам , суми які я виплачую за прискорення різномнітних погоджень/дозволів не перевищують 2-3% кінцевої ціни обєкту
будивельник тогда как вы объясните разницу между качеством сдачи кв метров в том же ближнем зарубежье и нашим жильем сдаваемым застройщиками... если в той же ближней европе: 1 выше заработная плата, думаю это глупо оспаривать 2 материалы и другие расходы даже не будем затрагивать
и сдаются эти метры в состоянии зашел и живи, с ремонтом а наши метры по заметьте практически такой же стоимости голые пустые стены скажем даже не стены, а выгнанные застекленные коробки с подключением к инженерным сетям... возьмем за пример туже Болгарию... говорю потому что видел, а не просто так или Европа работает в минус?
1 А за бугром такіє сліви 2 Ціна на забугорне житло вища від нашої , якщо порівнювати аналогічне по розташуванню/можливості працевлаштування ( правда якщо порівнювати якесь захолустя там і фінансовий центр тут - то вийде . але при адекватному порівнянні ....) 3 Ціна виробництва товарів залежить не тільки від зарплати , а й від інших складових. Будівництво галузь енергозалежна , а енергію ми купуємо по світовим цінам , а витрачаємо по нашим. 4 Приводив разів 20 , я купую арматуру по 1000 доларів тона . а Захід по 500 доларів тона - то як я можу виготовити арматурний каркас так само дешево як і там ? 5 Виробник на заході отримує кошти під 5% річних ( і у затрати закладає тих же 5% річних ) а я можу взяти станом на сьогодні під 20% . Цикл виробництва рік - чисто по вартості грошей в мене збиток 15% І так далі .....
12 грн – это страшилки-турбинки. Ориентируйтесь на 8,8 (первая волна) и до 9,5 (вторая волна).
а вы волны как считаете на море смотрите? методу бы хотелось посмотреть подобных прогнозов... хотя думаю вам бы тоже хотелось
odessit2007 А Вы вопрос про волны у какого Захара спрашиваете: у настоящего (с регистрацией с лета 2011 и с более 900 постами) или подставного с позавчерашней документацией и лишней чёрточкой нижнего подчёркивания в нике?
12 грн – это страшилки-турбинки. Ориентируйтесь на 8,8 (первая волна) и до 9,5 (вторая волна).
а вы волны как считаете на море смотрите? методу бы хотелось посмотреть подобных прогнозов... хотя думаю вам бы тоже хотелось
odessit2007 А Вы вопрос про волны у какого Захара спрашиваете: у настоящего (с регистрацией с лета 2011 и с более 900 постами) или подставного с позавчерашней документацией и лишней чёрточкой нижнего подчёркивания в нике?
а кто написал у того и спрашивал я не расист, я вас не различаю по черточкам
1 А за бугром такіє сліви 2 Ціна на забугорне житло вища від нашої , якщо порівнювати аналогічне по розташуванню/можливості працевлаштування ( правда якщо порівнювати якесь захолустя там і фінансовий центр тут - то вийде . але при адекватному порівнянні ....)
будивельник конечно же есть сливы и вы про них прекрасно знаете насчет захолустья так знаете как бы я не уважал Львов и его жителей, так многие жители той же Варны даже не догадываются про существование такого города думаю что кидать ссылки на реальные объекты нет смысла
3 Ціна виробництва товарів залежить не тільки від зарплати , а й від інших складових. Будівництво галузь енергозалежна , а енергію ми купуємо по світовим цінам , а витрачаємо по нашим.
ну исключать же эту составляющую нельзя одно дело молдаване работающие за еду а другое европейское государство с полностью зачищенными социально работниками
4 Приводив разів 20 , я купую арматуру по 1000 доларів тона . а Захід по 500 доларів тона - то як я можу виготовити арматурний каркас так само дешево як і там ?
так из за каких причин вы дорого покупаете металл не задумывались? может это и есть изначально "волосатая лапа" властедержателей каркас это дело хорошее конечно... так и получается что именно каркас сдают наши застройщики по сравнению с нормальными квартирами сдаваемыми для жизни... но есть у вас то то похожее в сдаваемых вами домах? При покупке апартаментов в Болгарии в новостройке иностранец не сталкивается с проблемой ремонта и обустройства, так как в большинстве случаев апартаменты сдаются с полной отделкой, которая включает в себя не только ровные стены, покрашенные акриловой краской, паркетный пол в спальнях и гостиной, керамическую плитку в ванных и на кухне, первоклассную сантехнику, пластиковые окна, солидные межкомнатные и входные двери, но нередко предполагает наличие кондиционеров, а также встроенную корпусную мебель в кухне и спальнях, а иногда и полную меблировку и эл.оборудование, в зависимости от пожеланий покупателя.
вы понимаете куда я веду? найдите 10 отличий с сдаваемых вами объектами...
5 Виробник на заході отримує кошти під 5% річних ( і у затрати закладає тих же 5% річних ) а я можу взяти станом на сьогодні під 20% .
будивельник вы же только писали шо у вас свои деньги а тут опять про проценты