Підприємців змусять платити 2,5% з обігу, стверджує фахівець...
Дивися повний текст Експерт: Українському бізнесу "світить" ще один податок.
|
|
Експерт: Українському бізнесу "світить" ще один податокПропонуємо до обговорення:
Дивися повний текст Експерт: Українському бізнесу "світить" ще один податок. Українська податкова система це як той анекдот:
... На острів після щенту корабля потрапили американець, москаль і українець. Виловили їх дикуни й кажуть кожному: — Щоби отримати човна й прибратися звідси, треба заплатити сто долярів, чи з’їсти відро цибулі чи тебе все плем’я тр.... Американець: “Легко!” — дістає сто долярів й упливає. Москаль: “Легко! Відро цибулі мені!” — давлячись, доїдає й упливає. Українець: — “Легко! Відро цибулі мені!”. Починає їсти. З’їв пів відра. — Hі, не можу більше! А нуте вже краще тр...! Плем’я тр..., пройшло 5 чоловік. — Та щоб ви показились! Давайте човна! — дістає сто долярів. ... Re: Експерт: Українському бізнесуСтранно почему оставили без обсуждения эту тему, хотя она очень актуальная.
Только не могу понять смысл его введения и оставить НДС? просто срубить побольше и ещё усугубить сложность отчетности? смысл обсуждать расплывчатую формулировку "налог с оборота"? пусть дают формулу, по которой будет рассчитываться база налогообложения, будем посмотреть.
Re: Експерт: Українському бізнесуЯ думаю наши деятели не придумают ничего нового, допустим налог с оборота продаж, будет ещё "+" к цене продажи товара, перепродажа товара станет более невыгодной (по сравнению с НДС), но зачем же НДС оставлять????????????? всегда был "за" налог с оборота, но зачем же так сильно извращять налоговое законодательство то?
Налог с оборота и так очень сложный и с кучей исключений! зная как его могут ввести в Украине, хочется плакать хм... вот ещё такое пришло в голову, НДС оставить производственным предприятиям, а с оборота всем остальным)
В том то и дело, что по факту, возможно, это будет просто второй НДС, с незначительными вариациями, смысл сего действа неизвестен, ждем подробностей.
Re: Експерт: Українському бізнесуНету четкой методологии начисления, но привожу ниже "обоснования" его введения.
1. Податок на додану вартість 1.1. Зниження базової ставки з 20% до 12%. 1.2. Встановлення ставки ПДВ в розмірі 12% для: операцій при імпорті; всіх видів послуг; галузей, що відносяться до природних монополій і енергетичного сектору (виробництво і розподіл електроенергії, виробництво і розподіл газу, нафти і газового конденсату, видобуток і реалізація вугілля, видобуток уранових руд, виробництво ядерних матеріалів, виробництво і реалізація продуктів нафтопереробки). 1.3. Встановлення ставки ПДВ в розмірі 7% для інших операцій. 1.4. Введення при стягненні ПДВ елементів податку з обороту за ставкою 2,5% з подальшим зниженням через півроку до 2,0%. 1.5. Скасування пільг у вигляді операцій, що не підлягають оподаткуванню: лікарські засоби та вироби медичного призначення, освітні послуги, відходи і лом чорних і кольорових металів, періодичні та друковані видання, засоби масової інформації, виробництво деревини, постачання зернових і технічних культур. 1.6. Встановлення 0% ставки ПДВ для послуг перевезення пасажирів і вантажів транзитом через митну територію України. 1.7. Скасування пільг для спецрежимів і тимчасових пільг: сільгоспвиробники та ін. Зміни, що призводять до зменшення надходжень сума, млрд. грн. 1. Зниження ставки до 12% з 20% при імпорті 37,2 2. Зниження ставки до 7% (12%) з 20% при внутрішньому обороті 36,3 Зміни, що призводять до збільшення надходжень сума, млрд. грн. 1. Детінізація (середня ставка 8,3%) 14,3 2. Ліквідація пільг 5,6 3. Економія бюджетного відшкодування 24,5 4. Податок з обороту внутрішній 36,0 5. Податок з обороту з експорту 17,8 Разом зменшення 73,5 Разом збільшення 98,2 ссылочка на оригинал, интересно-почитайте, ничего кроме "пальцем в небо", ах, да, кроме надежд на дитенизацию и гиперрост я не увидел. И вообще чистый цинизм
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||