Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
balkeep написав:Bestal_N В общем то да. Это прокатит. Ну может заплатили бы не 100к, а скажем 120-130 в силу разных причин. Но такой скачок курса как вы привели процентами не скомпенсировать. Тем более проценты платятся за срок пользования, а если срок не большой... Что они Вам думаете 100000000000000000% нарисуют?
Я не знаю, що вони там намалюють, але НЕ ВІРЮ, що в результаті девальвації знайдеться простий пересічний, який НАЖИВЕТЬСЯ на кредиті за рахунок банку. Про 80 грн/долар я написав для кращого розуміння. В реалі мова йде про поправку курсу на 50-100%. У таких випадках банк намалює Вам 40% річних і ви за короткий час вилетите в трубу. А будете прострочувати чергові платежі - почнуться штрафні санкції, або ж банк запропонує реструктуризацію, в якій на вас відіграється. Варіант з миттєвим поверненням вами кредиту по новому курсу, думаю, можна не розглядати - де ви візьмете усю суму зразу, особливо в час турбулентності?
банки покупают и продают деньги! если взять кредит в грн, то вряд ли будет сильная коррекция ставки, поскольку под ваш займ банк выдал грн с чьего то депозита, тоже самое и с валютным кредитом - так должно быть если только банк не жульничает ну а если человек изначально взял кредит в валюте а потом переоформил на грн, то должна изменится % ставка (в сторону увеличения)- согласитесь как то абсурдно выглядит получит % ставку как в грн да и еще быть привязанным к курсу
balkeep написав:Bestal_N В общем то да. Это прокатит. Ну может заплатили бы не 100к, а скажем 120-130 в силу разных причин. Но такой скачок курса как вы привели процентами не скомпенсировать. Тем более проценты платятся за срок пользования, а если срок не большой... Что они Вам думаете 100000000000000000% нарисуют?
Я не знаю, що вони там намалюють, але НЕ ВІРЮ, що в результаті девальвації знайдеться простий пересічний, який НАЖИВЕТЬСЯ на кредиті за рахунок банку. Про 80 грн/долар я написав для кращого розуміння. В реалі мова йде про поправку курсу на 50-100%. У таких випадках банк намалює Вам 40% річних і ви за короткий час вилетите в трубу. А будете прострочувати чергові платежі - почнуться штрафні санкції, або ж банк запропонує реструктуризацію, в якій на вас відіграється. Варіант з миттєвим поверненням вами кредиту по новому курсу, думаю, можна не розглядати - де ви візьмете усю суму зразу, особливо в час турбулентності?
банки покупают и продают деньги! если взять кредит в грн, то вряд ли будет сильная коррекция ставки, поскольку под ваш займ банк выдал грн с чьего то депозита, тоже самое и с валютным кредитом - так должно быть если только банк не жульничает ну а если человек изначально взял кредит в валюте а потом переоформил на грн, то должна изменится % ставка (в сторону увеличения)- согласитесь как то абсурдно выглядит получит % ставку как в грн да и еще быть привязанным к курсу
Про підняття ставки в гривні при переведенні з долара я писав раніше. Це одна з причин, чому я не перекредитувався в гривню. Друга причина - маса разових комісій. Третя - перехід з фіксованої на плаваючу ставку. Тобто курсові коливання так чи інакше в гривневому депо відображаються. Читайте типовий іпотечний договір.
p.s. Відносно доларової іпотеки не шкодую. Пережив 2008, переживу і 2014 . Навіть якщо припустити можливість виграшу при гривневому кредиті (у випадку девальвації), то треба знати чітко, коли переходити в гривню. Якби я переходив у 2009-2010, то зайві відсотки уже давно з'їли б усю "вигоду", яка намалювалась сьогодні.
Востаннє редагувалось Bestal_N в Сер 05 лют, 2014 15:06, всього редагувалось 1 раз.
ssnet написав:ЛЮДИ В ЧЁРНОМ ТОЖЕ УЖЕ ВЫВОЗЯТ СВОЁ БАБЛО ИЗ БАНКОВ. ОСТАНУТСЯ СО СВОИМ КОРЫТОМ ТОЛЬКО, ТЕ КТО РАЗМЫШЛЯЕТ НА ФОРУМЕ
Вы не домушник ?
Он просто паникер. Кто б его...
Ну-ну посмотрим, в понедельник, когда дол. будет больше 9,5 и НБУ введёт мораторий на досроку. Можете успокаивать себя и свою др. компанию, которые вверят в светлое будущее фин. системы украины......
NAL написав:Похоже почалось, денег для удержания курса нет - будем наблюдать как гривне-депозитчеки завалят пару-тройку банков.
я больше наблюдаю как банки будут выдавать дорогой доллар по валютным депозитам брали у населения по 8,30, сейчас нужно выплачивать по курсу 9 и где-то искать этот зеленый в наличности
ну да, конечно... я когда брал кредит по 5 отдаю почему то по текущему курсу и в бакса=, а валютные депозиты будут по курсу НБУ отдавать и в гривне ? где это написано?
Майдан таки скоро рассосется... Проверка на "вшивость" уже дала результаты: http://www.segodnya.ua/criminal/podrobn ... 93900.html А там и курс гривны стабилизируется.