ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Vitl написав:Да, об инфляции.Ёпт, опять зло берёт, цены опять поползли вверх.Курс падает, а цены растут.Понятно, электроэнергия...Но что ж вы, скоты творите своими законами и постановами(понятно к кому я). ПС кто захочет о ценах что то добавить, просьба - самый популярный в обсуждениях продукт яйца пока не упоминать.На них идёт сезонное подорожание, оно всегда каждый год начинается в сентябре.
Всім привіт, через відсутність кардинально корисних думок в "Контексті..." зайшов до Аляка щось мудрого прочитати і ... офігів. Тут пару тез виклав В защиту президента ( мой ответ патриотам ) і залишився без відповіді. Зрештою, розумію чому. Але нічого доброго не бачу. Ставку не підняли, як і передбачав. Нафту і мордор поки залишили в спокої. ФіК оптимізму гривні не додає. Крім того, підозрюю, що це все в ключі мобілізації ВР на прийняття потрібних рішень. Правда, різні рішення потрібні різним людям. Та й відсів місцевих інвесторів на приватизацію іде. Чекаємо місію МВФ і результати асамблеї ООН для ясності. Все що нижче 23 - відкуп (с) Після виборів буде весело. Гірший варіант - весело стане ще до виборів. І, як в казці, третій шлях, самий неймовірний і найбільш казковий (якщо США і росія домовляться остаточно) - з кінця осені світ активно візьметься за нас і все буде добре. Тобто, нічого не ясно. Вдалого всім дня.
ulanusa1 Спасибо! Вот и я об этом, что этими мантрами про обрезание нам часто лапшу вешают. Факт обрезания я не отрицаю конечно, но обрезают непонятно что и сколько. Теперь про обьем и аттракцион. Нюанс в том, что как говориться в старом еврейском анекдоте - так будет не всегда (я про обьем), до этого, например, 4 или 5 дней было меньше 200 лямов. Вроде тоже не мало, но речь о дополнительном рте, да еще и осенью. И последнее по спросу. Он есть, и огромный, но как бы гипотетический. Поясню. Мы же тут только обсуждали заморозку гривны минимум по 3-4 каналам. Тоесть гривна как бы есть, и как бы я бы купил бакс, но она заморожена, и смысл мне, например звонить в банк и ставить заявку на покупку, если гривны то нет Вот такой каламбур. Но, уверен, как только она у меня появится, я заявку выставлю. Вот как это считать, глубоко отложенным спросом, или замороженным, не суть важно, главное следить за ликвидностью и началом разморозки гривны.
ulanusa1 написав:Snoopik Привет Вчера на торговали $250млн. Приличная сумма по сегодняшним меркам. Если НБУ выкупил только 10млн, то на обычный спрос осталось еще $240млн. Из этого я делаю вывод, что обрезают заявок не много и отложенного спроса (не беря во внимание всех ограничений и постанов НБУ) на момент нет. Такой же комментарий (про отсутствие отложенного спроса) получил от наших трейдеров.
Нас тоже, за всю історію, порізали один раз. Але у нас все в повному порядку - абсолютно реальна сировина, контракти, багато річна історія, тай суми не великі - кілька сот тисяч в місяць. Крім того, бюджетоформуюче підприємство, крім імпорту - експорт в більше ніж 20 країн. А в знайомих є нюанси. Крім того, попит ще й формують умови. Зміняться умови - зміниться попит.
Частина держателів єврооблігацій України з погашенням 23 вересня (загальний обсяг випуску – 500 млн дол), які раніше через свого представника – американську юркомпанію Shearman&Sterling LLP – вимагали в спецкомітету кредиторів змінити угоду щодо реструктуризації зобов’язань офіційного Києва через, на їх думку, несправедливість відповідних умов, заявили, що мають блокуючий пакет (понад 25%) відповідного випуску українських паперів. А це означає, що вони можуть зірвати голосування на зборах держателів цих зобов’язань щодо їх реструктуризації, повідомляє агентство Bloomberg. Ще на минулому тижні міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що вказані кредитори не мають блокуючий пакет паперів. «Я думаю, що все буде йти гладко», - зазначала глава Мінфіну, говорячи про потенційне голосування кредиторів щодо реструктуризації боргів України. Як пише Bloomberg, станом на липень глава комітету кредиторів України – американська група Franklin Templeton – також мала блокуючий пакет випуску євробондів з погашенням 23 вересня. Саме з нею наразі ведуть переговори незадоволені кредитори України.
Прока вся эта хрень с дефолтом не уляжется, спокойный сон нам только снится.
Очкарик написав::( До меня видимо долго доходит...
Мы здесь вряд ли начнем спорить друг с другом, а в споре рождается истина...
В целом здесь собралась одна из двух команд, люди одинаково видящие происходящее и имеющие похожие прогнозы...
А ведь текущая динамика - за Алекса, на жутком фоне идет укрепляж...
Якість суперечки і якість її результатів також бувають різні. В "Контексті " сперечаються, хоть не все встигаю переглянути. А результат? Ті кого варто читати не пишуть взагалі, або майже. Справді корисних думок тут найбільше, в розрахунку на кількість повідомлень. Єдине, зараз не вдасться відкинути політику. Цей фактор стає головним курсоутворюючим через загострення боротьби за владу. Сьогодні відкрили скриньку пандори в оприлюдненні компроматів. Не впевнений, що це добра ідея. Якщо вдалось вийти сухими з води після віденського сольного виступу Фірташа, не означає, що вдасться другий раз. А маємо: http://www.unian.ua/politics/1127037-ht ... annya.html Не в останню чергу через це Соболєва викликають в генпрокуратуру. Я його знаю ще з Майдану і виборів останнього парламенту... Подивимося, як все буде розвиватися. В Аляка багато правди, не зважаючи на купу непотребу, озвучення проблем і речей, в яких дописувачі самі не розбираються, там є і кілька десятків справедливих звинувачень. А ось тут http://hvylya.net/analytics/politics/ar ... lidki.html поверхнево описані основні моменти вчорашніх-сьогоднішніх подій, які є продовженням того, що набуло широко розголосу на славному "Шустері". Теперішня динаміка по Алєксу і тут багатьма підтверджена тільки більш обєктивно. Вона короткотривала, якщо нічого не зміниться кардинально (писав про три дороги сьогодні). І сьогоднішніми обставинами треба користуватися. А щоб розуміти, що буде післязавтра - треба перелопачувати купу різноманітної інформації, якщо є час. Або, в умовах обмеженого часу, мати кілька перевірених і достовірних джерел.
orest Дійсно, без політики тут ніяк, хоч і брудна це справа...
Порошенко став президентом не тому, що був головним революціонером, а тому, що більшість виборців бачили в ньому найбільшого прагматика серед революціонерів. Досі воно так і є. Про чесність мова не іде...
З Ваших посилань: 1) Кількість "відсутній" викликає скрегіт зубами, відомі фамілії позафракційних і відсоток відсутніх - особливо. 2)
І крок, на який пішов Президент, дуже складний по своїй суті. Тактично він ефективний, та от стратегічно скоріш програшний. Адже для того, аби грати в таку гру, потрібно бути готовим саджати за порушення закону велику кількість людей, навіть лояльних до себе потужних політичних гравців.
Взагалі це - єдиний спосіб навести лад, карати і своїх, в ідеалі і себе, але я такого не очікую ... Гарант Конституції України - ДержДеп США. , але правда...
Стосовно нашої валютної прагматики:
Єдина очевидна тактика надто банальна "гривня-бакс-матрас". Проти тренду - "те шо мамо казали"
Неочевидна тактика - житло для власних потреб, навчання, здоров"я.
Жодним чином:
- не фізичне золото, бо надто довгострокове, - не депозити, бо абсолютно ненадійно, - не "валютний арбітраж", бо я - не "кукл".
До речі ДС натякає, що останній пов"язаний з Києвом. Не холопського розуму діло, але хто-зна, мо і з Москвабадом чи ДНР-ЛНР.
Очкарик написав::( До меня видимо долго доходит...
Мы здесь вряд ли начнем спорить друг с другом, а в споре рождается истина...
В целом здесь собралась одна из двух команд, люди одинаково видящие происходящее и имеющие похожие прогнозы...
А ведь текущая динамика - за Алекса, на жутком фоне идет укрепляж...
У нас демократия - хочешь читай/пиши, хочешь не читай/пиши . Я например, смотрю еще три форума, и пересматриваю кучу профильной инфы. А Алекса было интересно прочитать первых 10-ть раз, потом это превращается в заезженную пластинку, у которой осталась только одна звуковая дорожка - все вокруг загонялы и олени, гривна будет 21 (в августе) а потом и 18-19. Все, на этом информативность закончена. Я услышал мнение, мне хватит, сто раз повторять не надо П.С. обсуждать человека за спиной нехорошо, знаю, поэтому кто бы он ни был, заочно перед ним извиняюсь, и больше упоминать не буду, дабы не накликать